search
Hoe Pedro Pascal zijn succesvolle carrière te danken heeft aan één '90s tv-aflevering
Series / Nieuws

Hoe Pedro Pascal zijn succesvolle carrière te danken heeft aan één '90s tv-aflevering

Pedro Pascal heeft zijn hele carrière en al zijn succes te danken aan deze ene aflevering.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Tegenwoordig is Pedro Pascal, de ster van The Last of Us en The Mandalorian, niet meer weg te denken uit Hollywood. Dat was jaren geleden echter heel anders. Zonder deze serie had Pascal het namelijk niet gered.

In de jaren 2010 en 2020 heeft Pascal een naam voor zichzelf kunnen maken en ondertussen is hij misschien wel één van de bekendste acteurs van dit moment. Dat alles heeft hij te danken aan de rol die hij in 1999 kreeg.

1999


Pascal had een kleine rol gekregen in de hitserie Buffy the Vampire Slayer. Hij speelde een gastrol in de eerste aflevering van seizoen 4, The Freshman. In die aflevering werd Buffy (Sarah Michelle Gellar) bevriend met Edward. Helaas was de eerste aflevering ook meteen de laatste voor Edward.

Rond deze tijd had Pascal heftige financiële problemen, waardoor hij zichzelf bijna niet kon onderhouden. Het was zelfs zo heftig dat de acteur aan het overwegen was om Hollywood voorgoed op te geven.

Entertainment Tonight


Tijdens de SAG Awards vertelde Pascal zijn verhaal: "Ik had minder dan $7 op mijn bankrekening en een restant van Buffy the Vampire Slayer kwam opdagen en redde de dag en is letterlijk de reden dat ik in [Hollywood] kon blijven en niet opgaf."


(vanaf 2:44)

Gelukkig kreeg Pascal een rol in Buffy the Vampire Slayer, want anders had de wereld nooit deze getalenteerde acteur leren kennen. En laten we eerlijk zijn… Is er iemand anders die Joel Miller, Din Djarin en Oberyn Martell had kunnen spelen?

Stream op Disney+


Stream Buffy the Vampire Slayer op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Wist jij dat Pedro Pascal een rol had in deze serie?

  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen