search
De Marvel-serie 'Jessica Jones' is een dikke aanrader, maar één personage is echt bloedirritant
Series / Specials

De Marvel-serie 'Jessica Jones' is een dikke aanrader, maar één personage is echt bloedirritant

Privédetective Jessica Jones met bovennatuurlijke krachten raakt betrokken bij opmerkelijke zaken in New York, waarbij Trish Walker ook een rol speelt.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Jessica Jones is een Marvel-serie, die gebaseerd is op de gelijknamige superheldin van Marvel en de stripreeks Alias (2001-2004). Het werd ontwikkeld door Melissa Rosenberg en ging in 2015 in première op Netflix voordat het naar Disney+ ging. In de serie is er een personage die nogal irritant kan zijn.

Krysten Ritter speelt de rol van Jessica Jones, die na het tragisch einde van haar carrière als superheldin haar leven probeert weer op te bouwen. Ze is in New York werkzaam als privédetective en raakt zo betrokken bij enkele opmerkelijke zaken. Ook te zien in de serie zijn onder andere Rachael Taylor, Eka Darville en Carrie-Anne Moss. De serie bestaat uit 39 afleveringen, verdeeld in 3 seizoenen.

Verhaal


In de serie volgen we Jessica Jones (Ritter), een vrouw met bovennatuurlijke krachten die een kortstondige superheldenloopbaan had tot een incident waarin de slechterik Kilgrave haar dwong om iemand te doden. Na dat incident wordt ze privédetective. Wanneer Kilgrave weer opduikt, moet Jessica in actie komen om hem te stoppen.

In het tweede seizoen ontdekt Jessica Jones dat haar moeder nog leeft door experimenten uitgevoerd door Karl Malus. In het derde seizoen staat Jessica Jones tegenover Gregory Sallinger, een vijand die vastbesloten is te bewijzen dat ze een bedrieger is, evenals haar geadopteerde zus die veranderd is in de moorddadige burgerwacht Trish Walker alias Hellcat (Taylor).

Trish Walker


Trish Walker, die als een zus is voor Jessica en haar beste vriendin is, is een voormalig model en kindster bekend als "Patsy". Ze begon in de serie als radiopresentatrice, maar aan het einde van het tweede seizoen, nadat ze verbitterd was geraakt over Jessica's krachten en vervolgens haar moeder had gedood, krijgt Trish krachten en wordt ze een burgerwacht in het derde seizoen om zo uiteindelijk als de belangrijkste antagonist van het seizoen te dienen.



Hoewel Trish soms goede bedoelingen had, kon ze in Jessica Jones soms ook heel irritant zijn. Ze had een minderwaardigheidscomplex zo groot als de Stille Oceaan en pestte Jessica over wat zij dacht dat een held zou moeten zijn. Zij was de laatste persoon in de serie die krachten had moeten krijgen.

Carol Danvers


En te denken dat Trish eigenlijk oorsprinkelijk niet in de serie zou geweest zijn en niet de beste vriendin van Jessica zou zijn. Toen Rosenberg de serie ontwikkelde, zou Jessica's beste vriendin Carol Danvers alias Captain Marvel worden, maar dit werd veranderd naar Trish vanwege de veranderende aard van het MCU en het feit dat Danvers in haar eigen film zou verschijnen.



Rosenberg vond uiteindelijk dat dit veel gepaster was: "Het was beter dat Jessica's beste vriendin niet iemand met krachten was. Het blijkt eigenlijk een heel goede spiegel voor haar te zijn." Hoofd van Marvel Television Jeph Loeb zei hierover: "Wat het belangrijkst is, is de relatie tussen Trish en Jessica, en hoe deze twee vrouwen die zoals zussen zijn zo verschillend kunnen zijn en toch in dezelfde soort dingen kunnen geloven."

Kijken?


Je kan alle seizoenen van Jessica Jones bekijken op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Mee eens? Is Trish Walker een irritant personage in Jessica Jones?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen