Tv-serie op Blu-Ray: The Strain (Seizoen 1)

Tv-serie op Blu-Ray: The Strain (Seizoen 1)

Guillermo del Toro's stevige vampier-serie op een nette Blu-ray uitgave.

Bram de Groot, 8 november 2015 om 17:24

Bedenkers: Guillermo del Toro | Chuck Hogan | Cast: Corey Stoll (Dr. Ephraim "Eph" Goodweather), David Bradley (Professor Abraham Setrakian), Mía Maestro (Dr. Nora Martinez), Kevin Durand (Vasiliy Fet), Jonathan Hyde (Eldritch Palmer), Richard Sammel (Thomas Eichhorst), e.a. | Uitzending serie: 2014 - heden | Tv-zenders: FX
Ondanks dat filmmaker Guillermo del Toro zich graag bezighoudt met fantasy-/horrorfilms, blijkt hij een veelzijdig creatief. Naast het maken van een aantal mooie Spaanse titels en enkele Hollywood (animatie)films, werkt hij op allerlei manieren aan verschillende games en tv-series.

De in 2014 verschenen vampierserie The Strain was voor Del Toro waarschijnlijk een speciale, aangezien deze gebaseerd is op de gelijknamige boekentrilogie die hij opleverde met Chuck Hogan, bekend van Prince of Thieves: A Novel. Het boek waarop de film The Town (2010) is gebaseerd.

Ondanks dat Del Toro de eerste aflevering regisseerde en uitvoerend producent is, wist de serie geen denderend ontvangst te noteren. Rotten Tomatoes noteert nog een nette 83 procent, maar Metacritic laat een al wat magerdere 72/100 zien en de IMDb komt niet verder dan een 7,5. Onlangs verscheen het eerste seizoen op een mooie Blu-ray uitgave.

Seizoen 1
Op een vliegtuig op de luchthaven van JFK doodt een vreemd virus alle passagiers, op vier na. Ephraim Goodweather, hoofd van het ‘Canary Team’ van het Center for Disease Control (CDC), wordt onmiddellijk ter plaatse geroepen. Met de hulp van mysterieuze holocaustoverlever Setrakian ontdekken ‘Eph’ en zijn collega Nora een verband tussen de uitbraak van de ziekte en vampirisme. De enige manier om te voorkomen dat deze angstaanjagende ziekte de hele mensheid van de aarde veegt, is de bron aanpakken: ‘The Master’, een duister, bovennatuurlijk wezen.


Serie: The Strain - Seizoen 1 | Aantal discs 3 x Blu-Ray | Afleveringen: 13 x 39 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD MA 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | Extra's: Bloopers | Een nieuwe aanpak | FX teasers: The Strain seizoen 1 | Hij is hier | In het begin | Setrakians schuilplaats | EAN: 8712626079118 | Release: oktober 2015 | Met dank aan: 20th Century Fox

De drie schijven van deze Blu-ray uitgave van het debuutseizoen van The Strain zitten verpakt in een mooie uitklap-verpakking met daaromheen een insteekhoes. In de hoes zit een uitneembaar foldertje met daarin duidelijk aangegeven welke afleveringen op welke schijf staan, met daarbij de titels en Nederlandse synopsissen vermeld. Het wordt niet duidelijk waar welk bonusmateriaal is terug te vinden.

De beeldkwaliteit wordt door 20th Century Fox - zoals gewoonlijk - prima opgeleverd. De High Definition-beelden, te zien in een standaard beeldverhouding van 1.78 : 1, zijn mooi scherp en de kleuren tonen krachtig en modern. In sommige situaties is de kleur wel iets donker, maar hiervoor is waarschijnlijk gekozen door de makers. De geluid wordt geleverd door DTS-HD 5.1 geluidstrack die prima ten gehore komt via de verschillende surround speakers. The Strain is een goed in elkaar gezette serie en gelukkig zorgt deze Blu-ray uitgave voor een prima weergave en geluid.

Extra's
Over de schijven zijn verschillende extra's verdeeld. Het meest inhoudende bonusmateriaal zijn vier featurettes. 'In het begin' duurt een kwartier en zoomt via uiteenlopende beelden en interviews in op de serie en de personages. De extra's 'Een nieuwe aanpak' en 'Setrakians schuilplaats' gaan respectievelijk over de vertaling van het originele boek naar het kleine scherm en de schuilplaats van Setrakian, gespeeld door David Bradley. En 'Hij is hier' gaat over de goddeloze slechterik The Master.

Ook zijn er verwijderde scènes te bekijken en bij twee afleveringen audiocommentaar te raadplegen. De boel wordt afgerond met een standaard gag-reel.

Tweede seizoen al afgerond; derde onderweg
In de States is het tweede seizoen ondertussen afgerond. De dertiende aflevering werd begin oktober 2015 uitgezonden. FX heeft ondertussen een derde seizoen van The Strain besteld, welke moet bestaan uit 10 afleveringen. Dit heeft er waarschijnlijk mee te maken dat de kijkcijfers van het tweede seizoen iets zijn geslonken. Hieronder een preview op het tweede seizoen.


Lees meer over: blu ray, review, the strain, teaser, trailer, bootleg, vampier, Guillermo Del Toro, Kevin Durand, Sean Astin, Corey Stoll, fx, Mia Maestro

Informatie over de serie: The Strain

Populair nieuws