search
'Downton Abbey' krijgt een kerstspecial als afsluiter
Series / Nieuws

'Downton Abbey' krijgt een kerstspecial als afsluiter

Ook Lily James zal weer langskomen, evenals alle andere hoofdpersonages.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

De laatste afleveringen van Downton Abbey zijn inmiddels uitgezonden, maar de finale sloot niet alle verhaallijnen af. Zo zagen we onder meer niet hoe het verder zou gaan tussen Lady Edith en Bertie. Volgens de Daily Mail zal deze laatste aflevering bol staan van "liefde, verlies, geluk en tranen".


Maar de open eindes uit de seizoensfinale van seizoen 6 blijken een reden te hebben, want er zal net als voorgaande jaren een kerstspecial komen. Deze zal de allerlaatste aflevering van de Britse serie vormen. Hierin luidt Lord Grantham het jaar 1926 in en zien we ook Lily James weer terugkeren als Lady Rose. James was er het laatste seizoen niet bij, omdat ze het te druk had met andere projecten waaronder de film Cinderella.

De verwachting luidt, dat er een conclusie zal komen rond het liefdesleven van Lady Edith evenals nieuws over de baby van het echtpaar Bates, een verhaallijn die eveneens centraal stond in het laatste seizoen. Volgens de Daily Mail zal ook de nieuwe man van Mary er prominent in voorkomen, en zullen we zien hoe hij probeert te wennen aan het leven op Downton en invulling geeft aan zijn rol als stiefvader van Mary' s zoontje. Mary zal ondertussen proberen om de relatie met Edith te verbeteren, na haar grote verraad in de seizoensfinale van seizoen 6 rond de ware identiteit van Marigold, de onechte dochter van Edith.

Deze speciale aflevering zal de speelduur krijgen van een film en uitgezonden worden op Eerste Kerstdag op de Engelse zender ITV.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen