Blu-ray recensie: 'Masters of Sex' seizoen 2

Blu-ray recensie: Masters of Sex seizoen 2

Puike uitgave van een intrigerende serie.

Jim Pedd, 19 november 2015 08:00

Cast: Michael Sheen (Dr. William Masters), Lizzy Caplan (Virginia Johnson), Caitlin FitzGerald (Libby Masters), Nicholas D'Agosto (Dr. Ethan Haas), Teddy Sears (Dr. Austin Langham) | Jaren: 2013 – heden | Release: Showtime
In de jaren vijftig en zestig waren er twee doctoren die uitgebreid onderzoek deden naar de menselijke seksualiteit, Dr. Masters & Dr. Johnson. Zij deden baanbrekend onderzoek naar onder meer het orgasme en over dit onderzoek en vooral ook de vele ontwikkelingen en schandalen daar omheen, maakt Showtime de serie Masters of Sex.

Het tweede seizoen van de serie is nu in Nederland verkrijgbaar. Na ontslagen te zijn door het kraamziekenhuis moet Dr. William Masters (Michael Sheen) een nieuwe plek vinden waar hij en Virginia Johnson (Lizzy Caplan) hun werk kunnen voortzetten. Maar door het controversiële karakter van hun onderzoek - seks - worden ze uit twee andere ziekenhuizen gezet en besluiten ze hun eigen kliniek te openen.

Critici waren erg positief over het tweede seizoen van de serie. Sommigen vonden het een stuk beter zelfs dan het eerste seizoen, vooral omdat er meer centraal staat dan alleen de relatie van Johnson en Masters. Het is een intelligent drama, dat steeds rijker en groter wordt. Kijkcijfers waren redelijk, en bleven hangen rond de 750.000 tot 1.000.000 per aflevering.Blu-ray: Masters of Sex seizoen 2 | Duur: 699 min. | Release: oktober 2015 | Video: 1.78:1 | Audio: Engels, Frans, Spaans 5.1 DTS-HD MA | Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Spaans | Discs: 4x Blu-ray | EAN: 8-712609-646238 | Met dank aan: Sony

De serie wordt in een dubbeldikke Blu-ray hoes aangeleverd. Er zit geen slipcover omheen en heel erg vinden we dat niet. Op de voorkant zien we de hoofdpersonen van de show. De achterkant van de hoes toont een Nederlandse en een Franse synopsis, en wat foto’s van het seizoen. In de hoes tref je verder informatie aan over welke schijf welke aflevering bevat. Het is mooi, gedetailleerd en elke schijf heeft een eigen ontwerp. Precies zoals we het graag zien.

Beeld en geluid
De beeldkwaliteit van deze uitgave is goed. Er zitten veel details in shots en die komen perfect tot uiting. Er zit geen verstoring in het beeld en de kleuren zijn mooi en grotendeels natuurlijk. De audio is van net zo'n hoog niveau als het beeld. Het dialoog is helder te volgen en goed te verstaan. Muziek heeft soms de overhand, maar niet op een storende manier. De uitgave is daarmee erg mooi en sterk. Het is fijn dat Sony voor dit soort overdracht gekozen heeft, want het geheel is van erg hoog niveau.

Extra’s
Er zitten ongeveer zestig minuten aan extra's bij deze uitgave. Er wordt gekeken naar het tijdperk, de vrouwen die een rol spelen in de serie en de mannen. Ook zijn er wat verwijderde scènes toegevoegd. Helaas zijn de extra’s lang niet zo interessant als de serie zelf.

Toekomst
In de VS is het derde seizoen twee maanden geleden tot een einde gekomen. Showtime heeft al een vierde seizoen besteld, dat vermoedelijk in juli 2016 van start gaat en wederom twaalf afleveringen zal tellen.

Lees meer over: dvd, bluray, blu ray, review, recensie, masters of sex, michael sheen, lizzy caplan, caitlin fitzgerald, nicholas dagosto, teddy sears, showtime

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws