search

Ons nieuws van donderdag 19 november 2015

Tien afleveringen in tweede seizoen 'Better Call Saul'
Series / Nieuws

Tien afleveringen in tweede seizoen 'Better Call Saul'

In plaats van de beloofde dertien.

AMC vernieuwde Better Call Saul snel voor een tweede seizoen. Toen werden dertien afleveringen beloofd in dat seizoen, maar dat aantal is omlaag gebracht naar tien. Onlangs werd nog bevestigd dat AMC het tweede seizoen vanaf 15 februari zou gaan uitzenden en in die aankondiging werd melding gemaakt van tien afleveringen. Dat blijkt geen fout te zijn. Hieronder de bevestiging van Peter Gould.


Dit seizoen neemt Jimmy's (Bob Odenkirk ) reis een opvallende draai. Hij gaat naar onverwachte plekken, waarvan hij nooit verwacht had ze te zien. Ook Mike Ehrmantraut (Jonathan Banks) raakt dieper betrokken in de wereld waar hij niet meer naar terug wilde keren. De serie dient als prequel op Breaking Bad en laat zien hoe de smerige advocaat Saul Goodman ontstond. Jimmy is zijn 'voorganger', waar Saul uiteindelijk uit voort komt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kurt Sutters 'The Bastard Executioner' stopt
Series / Nieuws

Kurt Sutters 'The Bastard Executioner' stopt

Na één seizoen trekt FX de stekker er al uit.

Veel eerder dan verwacht komt Kurt Sutters FX-serie The Bastard Executioner tot een einde. De seizoensfinale van afgelopen nacht was ook meteen de laatste aflevering van de serie. Sutter kondigde dit nieuws aan via een advertentie in The Hollywood Reporter. Op de pagina legde hij uit dat het peperdure Middeleeuwse drama niet vernieuwd is.

"Kijk, ik ken het spel. Ik weet hoe het werkt. De première trok weinig kijkers, maar ik maakte me daar niet druk om. Ik weet dat je min of meer een lijn moet vaststellen waarin je je basis hebt en dat is je kernpubliek en vanuit dat punt moet je kijken of je daar iets op kan bouwen. Of je advertenties kunt verkopen op basis daarvan. Maar het probleem was, dat we elke week weer een tiende punt inleverden. Als je in die cirkel zit, komt het echt neer op cijfers."

De serie was ook erg duur en hoeveel Sutter er ook van houdt, het mocht nu eenmaal niet zo zijn. "Ik denk dat de mythologie voor sommige mensen te 'dicht' was. Er zijn veel periodedrama's op dit moment en ik denk dat de timing er ook mee te maken heeft," vertelde Sutter. Ik denk dat veel mensen zich over een jaar afvragen waarom we er niet meer van hebben gemaakt."

Wat vinden jullie van het einde van de serie?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
ABC Family komt met nieuwe horror serie
Series / Nieuws

ABC Family komt met nieuwe horror serie

Nieuwe horror serie van de makers van Once Upon a Time

ABC Family of beter gezegd Freeform heeft een order ingediend voor een complete 'Dead of Summer' serie. Het betreft een serie van de makers van Once Upon a Time, namelijk Adam Horowitz en Edward Kitsis. Ook schrijver Ian Goldberg is van de partij. De reeks zal zich afspelen in een zomerkamp waar jongeren ergens eind de jaren 80 een belangrijke fase in hun leven doormaken. Hun eerste liefde, hun eerste kus,... en hun eerste moorden!

De nieuwe reeks zou volgens de makers als geen ander een uniek beeld geven van zowel de lichte als donkere zijde waarover een zomer kan beschikken. De nieuwe serie zal voor het eerst te zien zijn ergens in de loop van 2016.

Eerst wil ABC Family officieel werk maken van diens naamverandering in Freeform. We zijn nu alvast benieuwd of deze nieuwe, eerste reeks onder de naam Freeform zal weten te verrassen of niet!

Zijn jullie ook al benieuwd wat Dead of Summer voor ons in petto zal hebben?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kurt Vonneguts 'Cat's Cradle' wordt tv-serie
Series / Nieuws

Kurt Vonneguts 'Cat's Cradle' wordt tv-serie

Een sciencefictionverhaal met elementen van politieke satire.

Er wordt werk gemaakt van een tv-serie rondom Cat's Cradle (1963), het vierde boek van de Amerikaanse schrijver Kurt Vonnegut. Noah Hawley (Fargo) gaat voor FX aan de slag als schrijver en uitvoerend producent.

Geen kind en geen wieg, zoals het boek in Nederland heet, is een sciencefictionverhaal met elementen van politieke satire. Het bevat 127 korte hoofdstukken en behandelt onder andere onderwerpen met betrekking tot de wetenschap, technologie en religie en steekt de draak met de wapenwedloop.

Het is nog niet bekend wat FX precies met de show van plan is, maar dit zal de komende tijd ongetwijfeld duidelijk worden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Happy end voor Sheldon en Amy in Big Bang Theory
Series / Nieuws

Happy end voor Sheldon en Amy in Big Bang Theory

Gaat het dan toch eindelijk gebeuren...?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Er lijkt dan toch licht te zijn aan het einde van de tunnel voor Sheldon en Amy, twee van de hoofdrolspelers in de ontzettend populaire serie The Big Bang Theory. Het koppel, dat momenteel uit elkaar is zou de liefde voor elkaar terugvinden in de aflevering van 17 december.

Bovenstaande mag dan misschien niet direct voor iedereen enige nieuwswaarde hebben, de die-hard fans van The Big Bang Theory weten hoe moeilijk het is voor Sheldon om zich emotioneel op te stellen. De relatie tussen Sheldon en Amy duurt op moment van schrijven reeds vijf jaar, maar nog nooit zijn de twee intiem geweest... tot nu! Jawel, het gaat echt gebeuren dit seizoen!

Na vijf jaar daten hadden we het gevoel dat de tijd er eindelijk rijp voor was om de relatie tussen Sheldon en Amy naar een volgend level te brengen. Dit gebeurt uiteraard niet zomaar. De kijker zal de komende afleveringen nog mee worden genomen op een wonderbaarlijke reis met een knallende afsluiter als hoogtepunt, aldus showrunner Steve Molaro.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray recensie: 'Masters of Sex' seizoen 2
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie: 'Masters of Sex' seizoen 2

Puike uitgave van een intrigerende serie.

Cast: Michael Sheen (Dr. William Masters), Lizzy Caplan (Virginia Johnson), Caitlin FitzGerald (Libby Masters), Nicholas D'Agosto (Dr. Ethan Haas), Teddy Sears (Dr. Austin Langham) | Jaren: 2013 "“ heden | Release: Showtime

In de jaren vijftig en zestig waren er twee doctoren die uitgebreid onderzoek deden naar de menselijke seksualiteit, Dr. Masters & Dr. Johnson. Zij deden baanbrekend onderzoek naar onder meer het orgasme en over dit onderzoek en vooral ook de vele ontwikkelingen en schandalen daar omheen, maakt Showtime de serie Masters of Sex.

Het tweede seizoen van de serie is nu in Nederland verkrijgbaar. Na ontslagen te zijn door het kraamziekenhuis moet Dr. William Masters (Michael Sheen) een nieuwe plek vinden waar hij en Virginia Johnson (Lizzy Caplan) hun werk kunnen voortzetten. Maar door het controversiële karakter van hun onderzoek - seks - worden ze uit twee andere ziekenhuizen gezet en besluiten ze hun eigen kliniek te openen.

Critici waren erg positief over het tweede seizoen van de serie. Sommigen vonden het een stuk beter zelfs dan het eerste seizoen, vooral omdat er meer centraal staat dan alleen de relatie van Johnson en Masters. Het is een intelligent drama, dat steeds rijker en groter wordt. Kijkcijfers waren redelijk, en bleven hangen rond de 750.000 tot 1.000.000 per aflevering.



Blu-ray: Masters of Sex seizoen 2 | Duur: 699 min. | Release: oktober 2015 | Video: 1.78:1 | Audio: Engels, Frans, Spaans 5.1 DTS-HD MA | Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Spaans | Discs: 4x Blu-ray | EAN: 8-712609-646238 | Met dank aan: Sony

De serie wordt in een dubbeldikke Blu-ray hoes aangeleverd. Er zit geen slipcover omheen en heel erg vinden we dat niet. Op de voorkant zien we de hoofdpersonen van de show. De achterkant van de hoes toont een Nederlandse en een Franse synopsis, en wat foto's van het seizoen. In de hoes tref je verder informatie aan over welke schijf welke aflevering bevat. Het is mooi, gedetailleerd en elke schijf heeft een eigen ontwerp. Precies zoals we het graag zien.

Beeld en geluid
De beeldkwaliteit van deze uitgave is goed. Er zitten veel details in shots en die komen perfect tot uiting. Er zit geen verstoring in het beeld en de kleuren zijn mooi en grotendeels natuurlijk. De audio is van net zo'n hoog niveau als het beeld. Het dialoog is helder te volgen en goed te verstaan. Muziek heeft soms de overhand, maar niet op een storende manier. De uitgave is daarmee erg mooi en sterk. Het is fijn dat Sony voor dit soort overdracht gekozen heeft, want het geheel is van erg hoog niveau.

Extra's
Er zitten ongeveer zestig minuten aan extra's bij deze uitgave. Er wordt gekeken naar het tijdperk, de vrouwen die een rol spelen in de serie en de mannen. Ook zijn er wat verwijderde scènes toegevoegd. Helaas zijn de extra's lang niet zo interessant als de serie zelf.

Toekomst
In de VS is het derde seizoen twee maanden geleden tot een einde gekomen. Showtime heeft al een vierde seizoen besteld, dat vermoedelijk in juli 2016 van start gaat en wederom twaalf afleveringen zal tellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.