search
"Doordrenkt van liefdesverdriet": Oorlogsserie 'We Were The Lucky Ones' blaast critici weg volgens Rotten Tomatoes
Series / Nieuws

"Doordrenkt van liefdesverdriet": Oorlogsserie 'We Were The Lucky Ones' blaast critici weg volgens Rotten Tomatoes

Hartverscheurende historische serie over WOII met verbluffende score op Rotten Tomatoes is perfect voor geschiedenisliefhebbers.

Heb je elke week in alle spanning de Nederlandse serie Joodse Raad gekeken? Dan is dit Amerikaanse historische drama over de Tweede Wereldoorlog met een verbluffende score op Rotten Tomatoes de perfecte serie voor jou. Critici zijn namelijk laaiend enthousiast over dit hartverscheurende verhaal.

Er zijn enkele hartverscheurende, maar ongelofelijk goede films en series uitgekomen over de Tweede Wereldoorlog. We Were The Lucky Ones is hier één van. De serie scoort namelijk een verbluffende 96% op Rotten Tomatoes (op het moment van schrijven).

We Were The Lucky Ones


De serie volgt een Joodse familie die voor de Oorlog een succesvol leven had in Radom. Nadat de Oorlog uitbrak, is de familie uit elkaar gehaald, maar ze zetten alles op alles om elkaar na alle horror en geweld weer terug te vinden.

Hoewel iedereen iets kan leren van We Were The Lucky Ones is de serie geen geschiedenisles, het is een "verhaal over mensen [...] over ouders en kinderen, vrienden en geliefden", aldus topcriticus Robert Lloyd van Los Angeles Times.

Aangrijpend


Ook Matthew Gilbert van Boston Globe benadrukt de nuance in de serie, waarbij hij opmerkt: "De miniserie is uitdagend, doordrenkt van liefdesverdriet en onverbiddelijk. Maar het sluit aan bij een groeiende lijst van belangrijke [...] memorabele en actuele series over de Holocaust en de Tweede Wereldoorlog. Uiteindelijk is We Were The Lucky Ones even lonend als aangrijpend."Ook het acteerwerk en de cinematografie wordt geprezen. Mede hierdoor geeft de serie "het volledige scala weer van de verschrikkingen als je ontheemd en ontmenselijkt bent", aldus topcriticus Robert Daniels van RogerEbert.com

Disney+


Stream het hartverscheurende verhaal van de Joodse familie op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

We Were The Lucky Ones: een serie voor jou?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen