search

Ons nieuws van vrijdag 3 mei 2024

Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?
Series / Nieuws

Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

Op 21 maart verscheen op Netflix de serie 3 Body Problem en deze staat nog steeds in de Netflix Top 10.

In maart verscheen op de streamingdienst Netflix de indrukwekkende scifi-serie 3 Body Problem, gebaseerd op een geliefde Chinese boekenreeks en voorbestemd om te bestaan uit meerdere seizoenen.

Ondertussen staat de serie van showrunners David Benioff, D. B. Weiss en Alexander Woo bijna zes weken in de Netflix Top 10 en de fans kijken vast uit naar een volgende seizoen. De grote vraag blijft nog steeds: gaat er een tweede seizoen komen?

Prijzig


Met een productiebudget van naar verluidt $160 miljoen voor acht afleveringen is 3 Body Problem geen goedkope serie. Het lijkt er ook niet op dat Netflix moet gaan bezuinigen op de kosten, aangezien de serie flink wat uiteenlopende verhaallijnen en omgevingen herbergt.

Toch schuilt in het budget het grootste probleem. De ontvangst van 3 Body Problem was gemengd en niet volledig overtuigend. Het stemt ongetwijfeld wel tevreden dat de serie lang in de Top 10 blijft hangen.

Veel kijkuren


In Nederland staat de sciencefictionserie nu op de tiende plaats. Wereldwijd staat het eerste seizoen nog altijd op de zesde positie, met afgelopen week 16 miljoen kijkuren. Dat is meer dan het aantal kijkuren van The Gentlemen. Deze misdaadserie was goed voor 15,1 miljoen kijkuren.Als het aantal kijkuren van 3 Body Problem wordt vergeleken met de huidige successerie op Netflix, dan valt het misschien iets tegen. Baby Reindeer, verschenen op 11 april, kwam verleden week tot een waanzinnige 87,4 miljoen kijkuren. Positiever is dat het recent verschenen Dead Boy Detectives afgelopen week slechts 22,2 miljoen kijkuren noteerde. Duidelijk minder dan dat 3 Body Problem in de eerste week noteerde: 78 miljoen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk! 'Star Wars: Tales of the Empire' op Disney+ maakt lot van afvallige Jedi Barriss Offee bekend
Series / Specials

Eindelijk! 'Star Wars: Tales of the Empire' op Disney+ maakt lot van afvallige Jedi Barriss Offee bekend

De langverwachte miniserie heeft een bijzondere invalshoek qua verhalen uit de tijd van het Keizerrijk.

Star Wars: Tales of the Empire biedt ons een tot nu toe onverwachte kijk in de motivaties van personages die overwegend als negatief worden gezien. In de zes afleveringen zien we twee verhalen, namelijk dat van Morgan Elsbeth (Diana Lee Inosanto) en het verhaal van de beruchte Barriss Offee (Meredith Salenger).

Salenger is verheugd dat ze haar stem weer kan lenen aan Barriss en in een interview met StarWars.com gaat ze dieper in op het langverwachte vervolg van Barriss' verhaal. Star Wars: Tales of the Empire pakt de draad zo'n tien jaar na de gebeurtenissen in Star Wars: The Clone Wars weer op.

Moeilijke keuze


In de laatstgenoemde serie zagen we hoe Barriss afglijdt van padawan tot iemand die gecorrumpeerd is geraakt door de Dark Side. Ze begint als padawan en is vrienden met Ahsoka (Ashley Eckstein). Deze vriendschap verraadt ze echter op een afschuwelijke manier. Barriss is van mening dat de Jedi zich afgekeerd hebben van het licht en de kant op gaan van corruptie en geweld. Ironisch genoeg gaat Barriss zelf over tot een gewelddadige actie, ze pleegt namelijk een bomaanslag op de Jedi Tempel en laat Ahsoka hier voor opdraaien.

Voor haar misdaad krijgt ze een levenslange gevangenisstraf opgelegd, totdat ze in Star Wars: Tales of the Empire voor een moeilijke keuze komt te staan. Salenger: "Barriss worstelt met het feit dat ze goed wil doen, alleen zijn haar methodes te erg voor woorden. Doordat ze in de gevangenis is terechtgekomen, kan ze haar gevoelens niet ontlopen en is dit waar we haar tegenkomen aan het begin van 'Tales of the Empire'''.

Onmogelijke keuze


Het feit dat Barriss afgrijselijke dingen heeft gedaan maakt haar niet automatisch tot een schurk. Volgens Salenger is Barriss voor een deel ook slachtoffer van de omstandigheden. Zo wordt ze door de Fourth Sister Inquisitor voor een bijna onmogelijke keuze gesteld: toetreden tot het Inquisitorius programma van Jedi-jagers of de rest van haar leven doorbrengen in de cel."Dit is het moment waarop we haar [Barriss] tegenkomen, ze zit vast in een soort conflictsituatie. Ze krijgt een pad voorgeschoteld dat ze niet eens zozeer wil betreden, maar een andere optie is er op dat moment niet," aldus Salenger. Barriss heeft in die zin haar morele kompas behouden en de vraag is hoe ze dit in balans wil brengen met de noodzaak tot overleven.

Waar en wanneer te zien?


Star Wars: Tales of the Empire is in Nederland vanaf 5 mei te streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things' seizoen 5 krijgt update van Robin-actrice Maya Hawke
Series / Nieuws

'Stranger Things' seizoen 5 krijgt update van Robin-actrice Maya Hawke

De actrice moest behoorlijk op haar woorden letten om niets te verklappen.

Maya Hawke was in seizoen 3 van Stranger Things voor het eerst te zien als Robin, een klasgenote en collega van Steve (Joe Keery). Robin werd een onderdeel van de vriendenclub in het vierde seizoen, toen ze samen met de rest onverklaarbare moorden wilde oplossen.

Gezien de enorme aandacht van het publiek zijn zowel de makers als Netflix zelf ongelooflijk strikt met betrekking tot welke uitingen dan ook door de bezetting. Er mag werkelijk niets voortijdig uitlekken, dus Hawke moest haar antwoorden diplomatiek formuleren.

Geen verrassing


Dit is geen verrassing als je weet dat zelfs de leden van de bezetting zelf niet weten hoe het verhaal eindigt. Tijdens het panel op de Chicago Comic and Entertainment Expo lichtte de actrice wel een tipje van de sluier op wat de voortgang van het filmen betreft.

Hawke: "We zijn in januari begonnen en ik denk dat we richting een derde van het filmen gaan. Dit kan ik je wel vertellen zonder dat ik daarmee contractbreuk pleeg. De eerste 25% zou er al op zitten, maar het zou me niks verbazen als het filmen uiteindelijk nog wat uitloopt ".

Rekensom


Een snelle rekensom suggereert dat het filmen tenminste een jaar duurt, met de mogelijkheid van extra vertraging. Hierdoor is een zomerpremière onwaarschijnlijk, en wordt verwacht dat seizoen 5 ergens in de herfst op Netflix te zien zal zijn. We houden jullie uiteraard op de hoogte.Het slotseizoen van Stranger Things wordt in de loop van 2025 verwacht op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'American Horror Story' seizoen 12: allesbehalve delicaat of subtiel
Recensie

'American Horror Story' seizoen 12: allesbehalve delicaat of subtiel

Rosemary's Baby in het meest trendy jasje gehesen, geheel op zijn American Horror Story's.

Regie: Jennifer Lynch, John J. Gray, Bradley Buecker, e.a. | Cast: Emma Roberts (Victoria), Kim Kardashian (Siobhan), Matt Czuchry (Dexter), Annabelle Dexter-Jones (Sonia, Adeline), Michaela Jaé Rodriguez (Nicolette), e.a. | Afleveringen: 9 | Speelduur: 32-45 minuten | Jaar: 2023-2024

De productie van het twaalfde seizoen van American Horror Story verliep niet vlekkeloos. Terwijl de eerste helft werd afgerond, kwamen de opnamen stil te liggen door de schrijversstaking, waarna ervoor werd gekozen om het seizoen in twee delen uit te zenden. En toch heeft dit weinig invloed gehad op de kwaliteit, want de geliefde horroranthologieserie weet nog steeds de aandacht goed vast te houden.

Twee dingen vallen direct op aan dit seizoen: er is een terugkeer naar een eerder behandeld onderwerp, namelijk satanische zwangerschappen, en voor het eerst wordt er een boek verfilmd. Dat laatste maakt het eerste opvallende aspect wat beter te verteren, want anders zou dit duiden op de lugubere fascinatie van twee homoseksuele producenten (Ryan Murphy en Brad Falchuk) voor de horror van zwangerschappen.

Uiteindelijk is dat geen negatief oordeel, want op alle andere vlakken slaat seizoen twaalf de spijker op de kop. Geheel in strijd met de titel, Delicate, is dit seizoen net zoals de voorgaande allesbehalve subtiel of delicaat. Het neigt vooral naar camp. Dit komt tot uiting in zowel de kostuums als het decor, maar ook met het geluid wordt alles in het extreme getrokken. Dat geldt ook voor de keuze om oermoeder der influencers Kim Kardashian te casten.

Stijl en kleding worden hierdoor haast plotelementen. Hoe iemand erbij loopt vertelt genoeg over het personage, maar er is ook altijd een ondertoon van haute couture. Bij Kardashian vult de kleding ook vaak de gaten in het acteerwerk op, terwijl deze bij de rest van de cast enorm veel toevoegt aan de ridicule personages.

Marketingtechnisch is het natuurlijk geniaal om Kardashian te casten, maar het zorgt niet voor enige uitdieping van haar personage. Want ook al krijgt ze de beste oneliners, haar expressies blijven uitermate statisch. Ook voelen deze teksten alsof ze haar tekorten als actrice moeten opvullen. Zonde dus om al dit geweldige schrijfwerk op te offeren voor deze halfgare uitwerking.

Door de opsplitsing van het seizoen hanteert elke helft een ander soort horror. In het eerste deel is die vooral psychologisch van aard, terwijl het tweede deel zowel visueel als narratief veel explicieter is. Dat het mysterie binnen het plot zo al snel wordt opgehelderd doet weinig af aan het kijkplezier, maar zorgt er wel voor dat veel plotpunten uitleggerig overkomen en haalt het tempo onderuit.

Daardoor maakt de tweede helft van het seizoen een gehaaste en overvolle indruk. Het voelt alsof het verhaal moest worden gecondenseerd om in de negen korte afleveringen te passen. Vooral de laatste aflevering lijdt hieronder. Deze is namelijk behoorlijk volgepropt, maar geeft het seizoen nog steeds een enorm abrupt einde.

★★★☆☆

American Horror Story is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix' nieuwste thriller 'Eric' met Benedict Cumberbatch krijgt beklemmende eerste trailer
Series / Trailer

Netflix' nieuwste thriller 'Eric' met Benedict Cumberbatch krijgt beklemmende eerste trailer

Een nieuwe thrillerserie over een ontvoerd kind, met Benedict Cumberbatch als wanhopige vader.

De serie speelt zich af in het New York van de jaren 80 en is geschreven door Abi Morgan (Shame, The Iron Lady). Cumberbatch speelt Vincent, een poppenspeler met een succesvol kinderprogramma op tv.

Wanneer zijn zoontje Edgar (Ivan Howe) op weg naar school verdwijnt zijn Vincent en zijn vrouw Cassie (Gabby Hoffman) de wanhoop nabij. Vincent komt in de tekeningen van zijn zoontje een nieuwe pop tegen, genaamd Eric.

Sleutel


Vincent raakt ervan overtuigd dat deze grote, blauwe pop de sleutel is tot het terugvinden van zijn kind. Eric moet met andere woorden onderdeel worden van zijn programma.

Rechercheur Ledroit (McKinley Belcher III, bekend uit Ozark) doet er alles aan om Edgar te vinden, maar de zoektocht lijkt weinig op te leveren. Ondertussen vervreemdt Vincent zijn omgeving van zich door zijn irrationele gedrag.

Overig


De miniserie heeft zes afleveringen en Cumberbatch is tevens uitvoerend producent, samen met Jane Featherstone, Lucy Dyke en Lucy Forbes. Naast mede-producent is Forbes ook de regisseur van de serie.Eric is vanaf 30 mei te bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon'-ster laat zien dat acteren soms pijnlijk is: ''Ik bloedde echt''
Series / Nieuws

'House of the Dragon'-ster laat zien dat acteren soms pijnlijk is: ''Ik bloedde echt''

De Targaryen-prins kwam in dit geval niet weg met een beetje ketchup.

Over ruim een maand is het alweer zover: dan gaat eindelijk het tweede seizoen van House of the Dragon van start. De serie is een verfilming van Fire & Blood van schrijver George R.R. Martin. HBO is inmiddels volop bezig met de marketing voor het nieuwe seizoen.

De streamingsdienst publiceerde onder andere een video waarin acteurs Matt Smith (Prince Daemon Targaryen) en Fabien Frankel (Ser Criston Cole) samen terugblikken op een aantal sleutelscènes uit seizoen 1.

Matt Smith


Smith doet in die video een bijzondere onthulling. Episode 1 van seizoen 1 bevat een belangrijke vechtscène tijdens het toernooi, waarin de personages Daemon en Criston een gevecht van man tegen man voeren op het veld.

Frankel raakte Smith in zijn gezicht met zijn zwaard, en de Engelse acteur merkte opeens op dat er echt bloed zat onder zijn linkeroog. ''We gingen er echt voor'', zei Smith. ''Het is net een ballet, maar dan met zwaarden.''.

16 juni


Bekijk het gesprek tussen Fabien Frankel en Matt Smith hieronder. Het tweede seizoen van House of the Dragon start op 16 juni. Seizoen 1 is te bekijken op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wisselende meningen over nieuwe vampierfilm op Netflix: "grappig concept"
Films / Nieuws

Wisselende meningen over nieuwe vampierfilm op Netflix: "grappig concept"

Netflix heeft de vrij onbekende vampierfilm Dampyr uit Italië online gezet, maar is het wat?

De vampierfilm Dampyr staat sinds enkele dagen op Netflix en klaarblijkelijk wordt deze erg wisselend ontvangen film van Riccardo Chemello goed bekeken. De film komt namelijk binnen op de zevende plaats in de Netflix Top 10.

De Italiaanse vampierfilm is Engels gesproken en dat maakt de film waarschijnlijk toegankelijker voor een groot publiek. Maar of iedereen blij is na het zien van Dampyr valt te betwijfelen.

Wisselend ontvangen


Op de IMDb komt de film niet verder dan een 5,4 en dit matige cijfer wordt bekrachtigd door de reacties op [ur1=https://letterboxd.com/film/dampyr/reviews/by/added/]Lettboxd[/url1]. De film krijgt op die site 2,6 van de 5 sterren.

Een nog enigszins hoopgevende reactie van Seifu: "Leuk concept, maar verspild potentieel. Het tempo is gehaast en je begint regelmatig met je ogen te rollen door de dialoog. De cinematografie is mooi en ik vond het vampierverhaal leuk."

Oordeel zelf


Mocht je van vampierfilms houden, dan is Dampyr dus mogelijk iets voor jou. Duidelijk is wel dat je er niet al teveel van moet verwachten. Je vindt hieronder de trailer, als voorproefje, en de complete films staat hier op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'Yellowstone'-ster wordt de vijand van Sylvester Stallone in seizoen 2 van 'Tulsa King'
Series / Nieuws

Deze 'Yellowstone'-ster wordt de vijand van Sylvester Stallone in seizoen 2 van 'Tulsa King'

De lokale onderwereld in Tulsa kan komend seizoen flink meer confrontaties verwachten.

Hollywoodster Sylvester Stallone kwam in 2022 naar het kleine scherm met zijn nieuwe serie Tulsa King. Seizoen twee is inmiddels in aantocht en de producenten hebben een nieuwe vijand voor Stallone gevonden.

Het is namelijk acteur Neal McDonough die het in het aankomende seizoen op gaat nemen tegen Stallone's Dwight 'The General' Manfredi. In de serie van Paramount+ zal McDonough de rol van de geduchte en territoriale zakenman Cal Thresher spelen.

Nieuwe vete


Het eerste seizoen van Tulsa King introduceerde Dwight, een doorgewinterde maffia-baas (Stallone), die na zijn vrijlating uit de gevangenis een nieuw leven begint in Tulsa, Oklahoma. Door een nieuw crimineel netwerk op te zetten wordt Dwight geconfronteerd met allerlei uitdagingen en allianties in zijn poging de lokale onderwereld te domineren.

McDonough's personage moet de bestaande orde flink gaan opschudden. De aanwezigheid van Cal belooft een significante rivaliteit te veroorzaken, die garant staat voor meeslepende confrontaties en gewelddadige acties.

Creatieveling aan het roer


Het wordt voor McDonough een nieuwe samenwerking met serie-bedenker Taylor Sheridan. Zij werkten eerder samen aan die andere hit van Paramount, Yellowstone. Daarnaast was McDonough ook te zien in series als American Horror Story, Suits en Band of Brothers.Het tweede seizoen van Tulsa King zal in de herfst van 2024 verschijnen. Stream tot die tijd alle afleveringen op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Twee must-see films op Netflix die binnenkort verdwijnen: Een klassieker en een hidden gem
Series / Specials

Twee must-see films op Netflix die binnenkort verdwijnen: Een klassieker en een hidden gem

Mis de laatste kans om de klassieker Fantastic Mr. Fox te kijken niet.

Het is altijd jammer als je favoriete film of serie verwijderd wordt van Netflix. Deze week verwijdert Netflix helaas weer een heleboel titels. Dit is je laatste kans om deze klassieker en deze ondergewaardeerde en ietwat onbekende documentaire te kijken.

Fantastic Mr. Fox (2009)Fantastic Mr. Fox is gebaseerd op het gelijknamige boek van kinderboekenschrijver Roald Dahl. Het boek sleepte een Zilveren Griffel in de wacht in 1972 en ook de film kreeg positieve reacties. De film werd namelijk bij de 82e Oscaruitreiking voor 2 Oscars genomineerd.

De stop motion film, The Fantastic Mr. Fox, volgt meneer Vos (George Clooney) en zijn vrouw (Meryl Streep) terwijl ze een kippenboerderij beroven. Ze werden gevangengenomen en mevrouw Vos verrast meneer Vos met het bericht dat ze zwanger is. Meneer Vos belooft op dat moment plechtig om nooit meer te stelen, maar jaren later wil hij toch nog één laatste overval plegen.

Laatste kans: tot en met 14 mei 2024Cidade de Deus: 10 anos Depois (2013)In 2002 kwam de misdaadfilm City of God (Cidade de Deus) uit, gebaseerd op het gelijknamige boek van Paulo Lins uit 1997. De film heeft nu nog steeds een verbluffende score van 91% op Rotten Tomatoes.

10 jaar na City of God komt iedereen weer bij elkaar om te onderzoeken hoe de wereldberoemde film de levens van de acteurs veranderd heeft. De film is geregisseerd door Fernando Meirelles en probeert door middel van interviews een eerlijk beeld te schetsen over de gebeurtenissen van 10 jaar geleden.

Laatste kans: tot en met 6 mei 2024

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
"Doordrenkt van liefdesverdriet": Oorlogsserie 'We Were The Lucky Ones' blaast critici weg volgens Rotten Tomatoes
Series / Nieuws

"Doordrenkt van liefdesverdriet": Oorlogsserie 'We Were The Lucky Ones' blaast critici weg volgens Rotten Tomatoes

Hartverscheurende historische serie over WOII met verbluffende score op Rotten Tomatoes is perfect voor geschiedenisliefhebbers.

Heb je elke week in alle spanning de Nederlandse serie Joodse Raad gekeken? Dan is dit Amerikaanse historische drama over de Tweede Wereldoorlog met een verbluffende score op Rotten Tomatoes de perfecte serie voor jou. Critici zijn namelijk laaiend enthousiast over dit hartverscheurende verhaal.

Er zijn enkele hartverscheurende, maar ongelofelijk goede films en series uitgekomen over de Tweede Wereldoorlog. We Were The Lucky Ones is hier één van. De serie scoort namelijk een verbluffende 96% op Rotten Tomatoes (op het moment van schrijven).

We Were The Lucky Ones


De serie volgt een Joodse familie die voor de Oorlog een succesvol leven had in Radom. Nadat de Oorlog uitbrak, is de familie uit elkaar gehaald, maar ze zetten alles op alles om elkaar na alle horror en geweld weer terug te vinden.

Hoewel iedereen iets kan leren van We Were The Lucky Ones is de serie geen geschiedenisles, het is een "verhaal over mensen [...] over ouders en kinderen, vrienden en geliefden", aldus topcriticus Robert Lloyd van Los Angeles Times.

Aangrijpend


Ook Matthew Gilbert van Boston Globe benadrukt de nuance in de serie, waarbij hij opmerkt: "De miniserie is uitdagend, doordrenkt van liefdesverdriet en onverbiddelijk. Maar het sluit aan bij een groeiende lijst van belangrijke [...] memorabele en actuele series over de Holocaust en de Tweede Wereldoorlog. Uiteindelijk is We Were The Lucky Ones even lonend als aangrijpend."Ook het acteerwerk en de cinematografie wordt geprezen. Mede hierdoor geeft de serie "het volledige scala weer van de verschrikkingen als je ontheemd en ontmenselijkt bent", aldus topcriticus Robert Daniels van RogerEbert.com

Disney+


Stream het hartverscheurende verhaal van de Joodse familie op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
88% op Rotten Tomatoes: deze spannende mysteryserie bekijk je gewoon op Disney+
Series / Specials

88% op Rotten Tomatoes: deze spannende mysteryserie bekijk je gewoon op Disney+

'A Murder at the End of the World' is gemaakt door Brit Marling en Zal Batmanglij.

Brit Marling en Zal Batmanglij werken vaak samen aan projecten. Zo hebben ze samen onder andere de film The East geschreven en de serie The OA gemaakt. In 2023 kwamen ze opnieuw samen om de serie A Murder at the End of the World te maken. Deze spannende miniserie is de vijfde samenwerking tussen Marling en Batmanglij.

Marling zelf speelt ook mee in de serie, zoals ze vaak doet in projecten waaraan ze heeft meegewerkt. Emma Corrin, die je kan kennen van The Crown waarin die de rol van prinses Diana speelde in het vierde seizoen, speelt de hoofdrol van Darby Hart. Ook te zien in de serie zijn onder andere Harris Dickinson, Alice Braga, Joan Chen, Raúl Esparza, Jermaine Fowler en Clive Owen.

Verhaal


A Murder at the End of the World volgt Darby Hart (Corrin), een amateur-detective en hacker, die samen met acht andere gasten wordt uitgenodigd door een teruggetrokken miljardair om deel te nemen aan een retraite op een geïsoleerd Arctisch terrein in IJsland. Daar wordt op een dag een van de andere gasten dood aangetroffen.

Darby moet al haar vaardigheden gebruiken om te bewijzen dat het moord was tegen een golf van tegenstrijdige belangen in en voordat de moordenaar nog een leven neemt. We krijgen in de serie ook flashbacks te zien van Darby en hoe ze kennis heeft gemaakt met Bill (Dickinson), die een van de andere gasten is.

Inspiratie


Marling en Batmanglij begonnen het verhaal voor de serie te ontwikkelen in 2019, geïnspireerd door hun interesse in verhalen over amateur-speurders en jonge vrouwelijke detectives, en het idee van hoeveel kennis Gen Z zou kunnen verkrijgen van het internet. Marling en Batmanglij hadden toegang tot een vroege preview van ChatGPT en hebben de resultaten van hun testen verwerkt in het script.A Murder at the End of the World werd uiteindelijk een groot succes en gezien als een van de beste series uit 2023 bj verschillende websites. Ook op Rotten Tomatoes kreeg de serie een hoge score van 88% door de critici en 89% door het publiek. Het oordeel van de critici luidt: "Zo verwarrend als het verleidelijk is, is A Murder at the End of the World een waardige breinbreker voor fans van het eigenzinnige vertelwerk van Brit Marling en Zal Batmanglij."

Kijken?


Je kan alle zeven afleveringen van A Murder at the End of the World bekijken op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De jonge Bruce Wayne/Batman uit 'Gotham': hoe is het nu met de acteur?
Series / Specials

De jonge Bruce Wayne/Batman uit 'Gotham': hoe is het nu met de acteur?

David Mazouz maakte zijn grote doorbraak in 'Gotham', maar wat doet hij nu?

David Mazouz begon al op heel jonge leeftijd met acteren en maakte op zijn 13e zijn grote doorbraak als de jonge Bruce Wayne alias Batman in de Batman-prequelserie Gotham, die liep van 2014 tot 2019. Maar dat was niet zijn eerste rol en zou ook niet zijn laatste rol zijn. Hoe verliep zijn carrière eigenlijk?Mazouz begon zijn carrière in reclamespotjes op 8-jarige leeftijd. In 2010 speelde hij in zijn eerste televisiefilm Amish Grace. Daarna speelde hij verschillende gastrollen in series zoals Mike & Molly, Private Practice, Criminal Minds en The Office. In 2011 was hij ook te zien in zijn eerste filmrol in Coming & Going.

Grotere rollen


In 2012 speelde Mazouz voor het eerst een grote rol in een serie. Zo was hij te zien als de autistische Jacob "Jake" Bohm in Touch. Zijn vader werd in de serie gespeeld door Kiefer Sutherland. Voor deze rol werd Mazouz genomineerd voor een Young Artist Award. Touch werd in 2013, na twee seizoenen, geannuleerd.

Een jaar later maakte Mazouz zijn grote doorbraak door een jongere versie van Bruce Wayne en uiteindelijk de superheld Batman te spelen in de serie Gotham. De serie verkende de jonge tienerjaren en de overgang naar Batman van het beroemde DC Comics-personage, evenals de oorsprong van zijn schurken, waaronder Penguin, The Riddler, Poison Ivy en The Joker. Mazouz kreeg veel lof voor zijn optreden in Gotham, dat liep van 2014 tot 2019.

Verdere carrière


Sinds het einde van Gotham, is Mazouz blijven acteren in zowel theaterstukken als films en is hij ook begonnen met produceren. In 2016 had hij hoofdrollen in de horrorfilms The Darkness als Michael Taylor en Incarnate als Cameron.In de herfst van 2019 ging Mazouz opnieuw naar school. Hij ging economie, psychologie en computerwetenschappen studeren aan de universiteit van Stanford, waar hij afstudeerde in 2023. Tijdens die tijd was hij ook te zien in films. Zo speelde hij in The Birthday Cake uit 2021 en in 2023 was hij ook te zien in twee kortfilms: in nothing, except everything. en Zero.

Toekomst


Mazouz is dus na zijn grote doorbraak in Gotham blijven acteren en heeft daarnaast ook een diploma op zak. Nu is hij ook nog steeds bezig met acteren. Zo komt er dit jaar een nieuwe film uit waarin Mazouz speelt. The Island Between Tides ging onlangs in première op het Cinequest Film Festival in de Verenigde Staten en komt later dit jaar uit in de bioscoop.

Bekijk op instagram


Er staan ook twee andere projecten gepland waarin Mazouz te zien zal zijn. Zo heb je nog een andere kortfilm genaamd Money Talks, waaraan hij heeft meegeschreven, en de film Generation Angst. Mazouz heeft dus nog een mooie carrière voor de boeg.

Kijken?


Wil je een jonge Mazouz zien in Gotham? Je kan de alle vijf seizoenen van de serie bekijken op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.