Kurt Sutters 'The Bastard Executioner' stopt

Na één seizoen trekt FX de stekker er al uit.

Jim Pedd, 19-11-2015 16:32

Veel eerder dan verwacht komt Kurt Sutters FX-serie The Bastard Executioner tot een einde. De seizoensfinale van afgelopen nacht was ook meteen de laatste aflevering van de serie. Sutter kondigde dit nieuws aan via een advertentie in The Hollywood Reporter. Op de pagina legde hij uit dat het peperdure Middeleeuwse drama niet vernieuwd is.
"Kijk, ik ken het spel. Ik weet hoe het werkt. De première trok weinig kijkers, maar ik maakte me daar niet druk om. Ik weet dat je min of meer een lijn moet vaststellen waarin je je basis hebt en dat is je kernpubliek en vanuit dat punt moet je kijken of je daar iets op kan bouwen. Of je advertenties kunt verkopen op basis daarvan. Maar het probleem was, dat we elke week weer een tiende punt inleverden. Als je in die cirkel zit, komt het echt neer op cijfers."

De serie was ook erg duur en hoeveel Sutter er ook van houdt, het mocht nu eenmaal niet zo zijn. "Ik denk dat de mythologie voor sommige mensen te 'dicht' was. Er zijn veel periodedrama's op dit moment en ik denk dat de timing er ook mee te maken heeft," vertelde Sutter. Ik denk dat veel mensen zich over een jaar afvragen waarom we er niet meer van hebben gemaakt."

Wat vinden jullie van het einde van de serie?

Bron: Screencrush

Lees meer over: the bastard executioner, kurt sutter, fx, seizoen 1, seizoen, annulering

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in