search
Fans van 'Squid Game' opgelet: dit moet je weten over de spelshowserie 'The 8 Show' van Netflix
Series / Specials

Fans van 'Squid Game' opgelet: dit moet je weten over de spelshowserie 'The 8 Show' van Netflix

De thrillerserie 'The 8 Show' is binnenkort te zien op Netflix.

Terwijl we wachten op seizoen 2 van Squid Game, is het tijd voor een andere Zuid-Koreaanse spelshowserie. The 8 Show is vanaf volgende week te zien op Netflix en dit is alles wat je moet weten.

Waar gaat de serie over?


The 8 Game gaat over acht mensen met financiële problemen, die meedoen aan een spelshow om geld te verdienen. Het spel heet The Money Game en als ze winnen kunnen ze maar liefst 44,8 miljard won winnen.

Om te winnen moeten ze 100 dagen overleven in een kale betonnen ruimte. En dat met weinig voorzieningen, aangezien er geld van de prijs afgaat bij iedere aankoop die ze doen.

Lijkt de serie op Squid Game?


De opzet van de twee series klinkt erg vergelijkbaar: een groep mensen die een spel gevaarlijk speelt om een prijs te winnen, met de dood als consequentie. Maar er zijn ook verschillen. Het grootste verschil is dat er in The 8 Game waarschijnlijk minder sterfgevallen zullen zijn.

Waar is de serie op gebaseerd?


Het verhaal van de serie is gebaseerd op de Koreaanse webtoon Money Game van Bae Jin Soo. Dat is een digitale comic, die bedoeld is om gelezen te worden op smartphones. De werktitel van deze serie was eerst ook Money Game.Kun je de serie bingen?


Helaas is er nog geen antwoord op deze vraag. Tot nu toe is het aantal afleveringen niet bekendgemaakt door Netflix. Ook is niet bekend of alle afleveringen in één keer op de streamingdienst zullen verschijnen, maar dat lijkt wel het waarschijnlijkste.

Wie moet deze serie gaan kijken?


The 8 Show is uiteraard een aanrader voor fans van Squid Game en Zuid-Koreaanse thrillers. Maar ook als je houdt van donkere comedy en parodieën op reality tv moet je deze serie zeker een kans geven.

The 8 Show is vanaf 17 mei te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij van plan The 8 Show op Netflix te gaan kijken?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen