search
Na 'Shōgun' moet deze actrice echt terugkeren in volgende 'Fast & Furious'-film
Series / Specials

Na 'Shōgun' moet deze actrice echt terugkeren in volgende 'Fast & Furious'-film

Het recente succes van Anna Sawai in 'Shogun' bewijst dat ze een getalenteerde actrice is, waardoor haar terugkeer als Elle in 'Fast & Furious 11' een slimme zet is.

Met Fast & Furious 11 die dichterbij komt, zou de aankomende film nog steeds kunnen profiteren van de toenemende populariteit van Anna Sawai. Na het succes van Fast X in 2023 werd er snel werk gemaakt van een vervolg om het cliffhanger-einde van die film af te ronden.

Aangezien er geruchten zijn dat deze volgende Fast & Furious-film de laatste zou kunnen zijn voor de filmserie, zou het een perfecte gelegenheid zijn om meerdere personages uit het verleden van de franchise terug te brengen. En een van die personages is die van Sawai.

Terugkerende personages


Fast & Furious heeft al de gewoonte om geliefde personages terug te brengen. Fast Five, dat oorspronkelijk het laatste deel van de serie had kunnen worden, bracht de casts van verschillende afleveringen samen, zoals Tej Parker (Ludacris), Roman Pearce (Tyrese Gibson) en Han Lue (Sung Kang).

De serie heeft zelfs een tijdlang zijn eigen tijdlijn gecompliceerd om Han terug te brengen, die was omgekomen in de derde film The Fast & The Furious: Tokyo Drift maar toch een prominente rol had in de vierde, vijfde en zesde film. Sindsdien is de terugkerende cast van de serie alleen maar groter geworden.

Anna Sawai


Sawai verscheen in F9: The Fast Saga als de geadopteerde dochter van het personage Han. Het wordt onthuld dat Han eigenlijk zijn eigen dood heeft geënsceneerd om onder te duiken en om Elle als jong meisje te beschermen, omdat haar DNA het MacGuffin is dat het verhaal aandrijft.


De schurken zijn op zoek naar een wapensysteem genaamd Project Aries en alleen Elle's DNA kan het activeren, dus Dom en zijn team gaan op pad om haar te redden. Uiteindelijk wordt ze getoond terwijl ze zich aansluit bij de rest van de crew en een officieel onderdeel wordt van de uitgebreide Toretto-familie.

Shogun


Elle verscheen niet in Fast X. Dit was waarschijnlijk te wijten aan de relatief grote cast van personages, zowel nieuw als terugkerend, met slechts een beperkte ruimte om zich op hen te concentreren. Bovendien was ze, ondanks haar band met Han, alleen echt betrokken bij F9 als een plotapparaat en zou ze dus tijdens Fast X niet veel te doen hebben gehad. Dit is een gemiste kans omdat Sawai zich na F9 heeft bewezen als een opwindend opkomend talent.


De miniserie Shogun van FX, die eerder dit jaar uitkwam, heeft zich bewezen als een echt succes, zowel kritisch als commercieel. Een van de opvallende aspecten is de prestatie van Sawai als vertaalster Mariko. Ze heeft een prominente rol gespeeld in het verhaal en zal ongetwijfeld nog populairder worden als actrice dankzij deze rol. Ze heeft ook een van de hoofdrollen in de MonsterVerse-serie Monarch: Legacy of Monsters, die succesvol genoeg is gebleken om vernieuwd te worden voor een tweede seizoen.

Fast & Furious 11


Fast & Furious heeft haar personage al gevestigd vóór deze doorbraakrollen en de franchise staat nu voor een uitstekende kans. Als ze Elle terughalen voor het volgende deel, zal het alleen maar profiteren van Sawai's groeiende populariteit en haar eigen carrière zou ook worden versterkt door de stap.


Als het waar is dat Fast & Furious 11 het laatste deel zal zijn in deze langlopende franchise, dan is het alleen maar logisch voor de filmmakers om alles uit de kast te halen en alle personages terug te brengen die ze kunnen, inclusief Sawai's Elle.

Kijken?


Het is afwachten of Sawai terug zal keren in Fast & Furious 11, maar intussen kan je haar in actie zien in Shogun die te vinden is op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij het hiermee eens?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen