search
Een rollercoaster van emoties: Vier must-see series op NPO Start/Plus
Series / Nieuws

Een rollercoaster van emoties: Vier must-see series op NPO Start/Plus

Geen netflix meer nodig: stream deze vier fantastische series gewoon op NPO Plus.

Het is helemaal niet nodig om een duur abonnement te hebben op grote streamingdiensten zoals Netflix, Disney+ of Prime Video om de beste films en series te kunnen kijken. Deze vier series zijn gewoon te streamen op NPO Start/Plus.

ANNE+De Nederlandse serie ANNE+ is in 2018 in première gegaan en kreeg in 2020 een tweede seizoen dat ook te streamen is op NPO Plus. In 2021 werd het verhaal van de serie voortgezet in de bioscoopfilm, Anne+: De Film.

De serie volgt Anne, een lesbische twintiger, die besluit om naar Amsterdam te verhuizen. In haar nieuwe woning kijkt ze terug op haar liefdesleven. Hoe hebben haar ervaringen haar gemaakt tot wie ze nu is en wat heeft ze van iedereen geleerd? Seizoen 2 focust meer op Anne's leven en haar carrière in Amsterdam.Carmen CurlersCarmen Curlers is een Deense dramaserie uit 2022 en is gemaakt door de scenarioschrijver Mette Heeno. De serie op NPO Plus is losjes gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Deense entrepreneur Arne Bybjerg Pedersen die in 1963 de elektrische krulspeld heeft ontwikkeld.

De serie volgt de ondernemer Axel en de kapper Frans wanneer zij een gat in de markt ontdekken: de elektrische krulspeld. Carmen Curlers gaat echter niet alleen over deze uitvinding die voor een revolutie in de haarstyling van vrouwen zorgt, maar ook de toenemende onafhankelijkheid van vrouwen in de jaren 60.Orphan Black: EchoesDeze Canadese serie uit 2023 is gemaakt door Anna Fishko en is gebaseerd op de serie Orphan Black van John Fawcett en Greame Manson. De serie speelt zich ook af in dezelfde wereld als Orphan Black.

Het is 2052 in Orphan Black: Echoes, zevenendertig jaar na het einde van de originele serie. Lucy woont samen met haar vriend en dochter op het platteland, maar ze wordt geteisterd door nachtmerries over haar verleden. Wanneer ze erachter komt dat een gewelddadige man naar haar op zoek is, vlucht ze naar de stad.Call Me DadDeze Deense komedie is onder alle grappen en goede humor stiekem een tragedie, waardoor het verhaal van de sympathieke Emil nog harder aankomt. Zijn vriendin trekt noodgedwongen bij hem in, hij heeft last van heftige bloedneuzen en dan komt hij er ook nog achter dat zijn beste vriend Victor een relatie heeft met zijn moeder.

De twee hoofdrolspelers, Alex Høgh Andersen (Emil) en Magnus Haugaard Peterson (Victor), hebben zelf met het concept voor de serie bedacht. Scenarist Søren Felbo heeft hun idee verder uitgewerkt tot de serie die Call Me Dad nu is.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen