search
Dit wist je niet: de eerste grote rol van 'Reacher'-ster Alan Ritchson was die van Aquaman in vergeten DC-serie
Series / Specials

Dit wist je niet: de eerste grote rol van 'Reacher'-ster Alan Ritchson was die van Aquaman in vergeten DC-serie

Alan Ritchson was naast een hoop andere bekende acteurs te zien in 'Smallville'.

Alan Ritchson ken je waarschijnlijk uit de actieserie Reacher, waarin hij de hoofdrol van Jack Reacher speelt. Of anders misschien van de serie Titans of de film The Hunger Games: Catching Fire. Maar wist je dat hij eerder de rol speelde van Aquaman?

Ritchson is inmiddels te zien geweest in een hoop actiefilms en series. Het begon voor hem echter allemaal met een rol in de DC-serie Smallville. De serie is inmiddels door veel mensen vergeten, maar telt maar liefst 10 seizoenen.

Clark Kent


Smallville werd van 2001 tot 2011 uitgezonden. De serie werd gemaakt door Alfred Gough en Miles Millar, die ook de makers zijn van Spider-Man 2 en het recente succes Wednesday.

De serie gaat over de jeugdjaren van Clark Kent. Jaren nadat een destructieve meteorenregen het stadje Smallville en zijn nietsvermoedende bewoners trof, is de gemeenschap nog steeds aan het helen van de ravage die is aangericht.

Aquaman


Een populaire maar ongemakkelijke tienerjongen genaamd Clark probeert zijn weg te vinden, ondanks dit tragische verleden. Hij ontdekt echter dat zijn speciale krachten en opvallende begaafdheden hem wel heel erg afzonderen van zijn leeftijdsgenoten…Meerdere bekende superhelden komen voor in de serie. Een van die superhelden is Aquaman, gespeeld door Ritchson. Ritchson was niet veel te zien in de serie. Hij verschijnt slechts in vier afleveringen, in verschillende seizoenen.

Bekende acteurs


Naast Ritchson zijn er nog veel meer inmiddels bekende acteurs te zien in Smallville, waaronder Amy Adams, Paul Wesley, Ian Somerhalder, Cory Monteith, Tyler Posey en Jensen Ackles.

Smallville is te zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen