search
Deze pakkende oorlogsserie heb je waarschijnlijk nog niet gezien: 'Catch-22' is een "gruwelijke verkenning"
Series / Specials

Deze pakkende oorlogsserie heb je waarschijnlijk nog niet gezien: 'Catch-22' is een "gruwelijke verkenning"

Op de streamingdienst SkyShowtime vind je de serie Catch-22: zeker het kijken waard.

Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Op streamingdiensten verschijnen continu vele series en er staan natuurlijk ook nog veel series die je nog niet hebt gezien. In het oorlogsgenre is de dramaserie Catch-22 een dikke aanrader.

In 2019 verscheen de miniserie op de Noord-Amerikaanse streamingdienst Hulu. Catch-22 is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1961 van schrijver Joseph Heller. De afleveringen zijn onder andere geregisseerd door Hollywoodster George Clooney.

Catch-22


De miniserie met zes afleveringen speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Acteur Christopher Abbott speelt John Yossarian, een piloot van een bommenwerper bij de Amerikaanse luchtmacht. Hij raakt gefrustreerd door het feit dat duizenden mensen die hij nog nooit heeft ontmoet, hem proberen te vermoorden.

Zijn echte probleem is echter niet de vijand. Het eigen leger blijft namelijk het aantal missies verhogen. Yossarian probeert zijn militaire taken te ontlopen, maar hij loopt iedere keer tegen de hilarische, sinistere en bureaucratische regel "Catch-22" aan.

Rotten Tomatoes


Met de ontvangst van de oorlogsserie is weinig mis. Op Rotten Tomatoes staat de Tomatometer op een prima 84 procent na 90 recensies en de publieksscore staat er met 81 procent vergelijkbaar voor."Hoewel niet zo scherp als de baanbrekende roman van Joseph Heller, maakt Catch-22 door zijn fraaie vormgeving en de hilarisch, maar gruwelijke verkenning van de oorlog nog steeds indruk," staat er in de critics consensus op Rotten Tomatoes. "Ook met dank aan de geweldige cast en eerbiedige verfilming aan het bronmateriaal."

SkyShowtime


Andere rollen komen van onder andere Kyle Chandler, Hugh Laurie, Grant Heslov, Luke Davies, David Michôd en George Clooney. Op de streamingdienst SkyShowtime staat de miniserie nog altijd voor je klaar.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij Catch-22 gezien of had je nog niet eerder van deze serie gehoord?

 • Ja, gezien

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Niets van gehoord / niet gezien

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen