search
Wat is de nalatenschap van de meest besproken seriefinale aller tijden?
Series / Specials

Wat is de nalatenschap van de meest besproken seriefinale aller tijden?

Game of Thrones' vijf jaar na de laatste aflevering: hoe staat de franchise er nu precies voor?

Vandaag vijf jaar geleden was een historische dag in serieland. Op 20 mei 2019 ging namelijk The Iron Throne in première, de allerlaatste aflevering van Game of Thrones.

De laatste aflevering, geschreven door showrunners David Benioff en D.B. Weiss, slaagde er niet in om het teleurstellende laatste seizoen van de serie te redden. Zo scoort The Iron Throne een trieste 4.0 op IMDb en komt de episode niet hoger dan 46% op Rotten Tomatoes.

Toekomst


Door het slechte slot van de serie waren er veel mensen die vreesden dat de serie ook meteen de toekomstkansen van de franchise in de prullenbak kon gooien. Vijf jaar later blijkt die vrees ongegrond te zijn geweest: de franchise gebaseerd op het werk van George R.R. Martin is springlevend.

Dat blijkt uit wat fans volgende maand te wachten staat. Niet alleen gaat op 16 juni het tweede seizoen van House of the Dragon van start, ook begint in die maand de tweede spinoff A Knight of the Seven Kingdoms met filmen in Ierland.

Aegon the Conqueror


Achter de schermen werkt HBO aan nog veel meer Westeros-projecten. Eerder dit jaar werd onthuld dat er nog een Targaryen-prequel over Aegon the Conqueror ontwikkeld wordt. The Batman-schrijver Mattson Tomlin werkt aan het script voor die serie.Daarnaast zijn er meerdere projecten waarvan we weten dat ze in ontwikkeling zijn, maar niet in welke fase en of ze ook daadwerkelijk gemaakt gaan worden. Dat geldt voor The Sea Snake, ook wel bekend onder de werktitel Nine Voyages, over de avonturen van de jonge Corlys Velaryon uit House of the Dragon.

Jon Snow


Andere projecten zijn voor onbepaalde tijd stopgezet, waardoor het onwaarschijnlijk is dat ze ooit gemaakt worden, maar zeker niet op korte termijn. Een van die series is de Jon Snow-sequel waarbij acteur Kit Harington betrokken was.Vijf jaar na The Iron Throne is er dus veel reden tot vrolijkheid voor fans van The World of Ice and Fire. Game of Thrones en House of the Dragon kijk je op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Game of Thrones seizoen 8: heb jij er nog wel eens nachtmerries over?

 • Ja, zeker. Slecht einde.

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee, vond de complete serie prima!

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen