search
Kan een op Playboy geïnspireerde serie hoge Rotten Tomatoes-scores behalen?
Series / Nieuws

Kan een op Playboy geïnspireerde serie hoge Rotten Tomatoes-scores behalen?

Critici op Rotten Tomatoes geven hun mening over de biografische thriller die gebaseerd is op een Playboy-artikel.

Kijk je graag biografische drama's of thrillers? Dan heb je misschien al wel eens gehoord van The Big Cigar. Is deze serie het kijken waard of kun je beter een andere serie zoeken? Critici op Rotten Tomatoes helpen je bij deze keuze.

The Big Cigar is een biografische thriller over het gelijknamige artikel van Joshuah Bearman in Playboy uit 2021. De serie speelt zich af in 1974 en vertelt het verhaal van de klopjacht op Huey P. Newton (André Holland). Hij is de oprichter van de Black Panther Party en probeert met de hulp van filmproducent Bert Schneider te vluchten naar Cuba.

Rotten Tomatoes


De serie heeft actie, drama en spanning. Maar is dat genoeg om een goede recensie te krijgen? Critici op Rotten Tomatoes geven de serie een nette score van 73% (op het moment van schrijven).

Hoewel dit niet de allerhoogste score ooit is, is het zeker geen verschrikkelijk slechte score. Volgens Brian Lowry van CNN.com zou The Big Cigar een "verleidelijke mix van de burgerrechtenbeweging en Hollywood in de jaren 70" moeten zijn. Helaas voelt de serie volgens de topcriticus aan alsof deze niet volledig af is.

André Holland


Critici zijn wel laaiend enthousiast over het acteerwerk. Zo schrijft Ben Travers van indieWire: "Er is één onberispelijk element: André Holland. Perfect gecast en een optreden vol gelijke delen angst, woede en tederheid.""Je weet waar het verhaal naartoe gaat, maar in echte Hollywood-stijl is de reis waar het om gaat", aldus Amber Dowling. Ondanks dat blijft de serie vermakelijk met "gevechten, duistere personages en hartverscheurende verliezen".

Apple TV


Stream The Big Cigar op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Loop jij al warm voor deze serie The Big Cigar?

 • Ja, lijkt me wel wat

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee, niets voor mij

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen