search
'Game of Thrones' zat vol beroemde sterfgevallen, maar wie was de eerste?
Series / Specials

'Game of Thrones' zat vol beroemde sterfgevallen, maar wie was de eerste?

Dit personage was de eerste bekende dode in een reeks van velen in 'Game of Thrones'

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Toen seizoen 1 van de immens populaire serie Game of Thrones begon, wist nog niemand wat er precies te gebeuren stond. Er waren natuurlijk de boeken van George R. R. Martin, maar daar week de serie ook vaak genoeg vanaf.

In de loop van de serie zijn er enorm veel doden gevallen, van gewelddadige moorden en gevechten tot ongelukken en slinkse vergiftigingen. Maar er moest er natuurlijk een de allereerste zijn.

Vergif


Het eerste personage met een naam dat dood ging in Game of Thrones was Jon Arryn, Lord Paramount of the Vale. Zijn dood vond eigenlijk al net voor de eerste aflevering plaats, maar zijn dode lichaam is het eerste dat we zien.

Jon was Hand of the King. Hij stierf een mysterieuze dood, die later in de serie veroorzaakt bleek te zijn door zijn vrouw. Op het bevel van Petyr Baelish had zij vergif in zijn wijn gedaan.

Viserys


Maar Jon speelde verder geen grote rol in de serie toen hij nog in leven was. Het eerste personage dat stierf terwijl hij bij leven essentieel was voor het verhaal, was Viserys Targaryen.



Zijn dood vond pas plaats in aflevering 6. Ondertussen waren er al een hele hoop personages gestorven, maar die hadden of geen naam of speelden bij leven geen enorm grote rol. Viserys was het eerste echt prominente personage dat stierf.

Gesmolten goud


Viserys ging te ver in het treiteren van zijn zus en haar schoonfamilie, waarbij hij zelfs dreigde haar eerstgeboren kind kwaad te doen. Khal Drogo vermoordde hem door gesmolten goud over zijn hoofd heen te gieten.

Bekijk Game of Thrones op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Game of Thrones is eigenlijk best wel een stevig en bloederig: heb jij je daar wel eens aan gestoord?

  • Ja, soms ging het te ver

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee, hoe steviger hoe beter!

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen