search
'Reacher' krijgt Nederlands tintje: Krachtpatser "The Dutch Giant" is gecast voor het nieuwste seizoen
Series / Specials

'Reacher' krijgt Nederlands tintje: Krachtpatser "The Dutch Giant" is gecast voor het nieuwste seizoen

Deze Nederlandse acteur is een perfecte keuze in de verfilming van Lee Childs 'Spervuur'.

Het derde seizoen van Reacher wordt momenteel opgenomen in Canada. In het nieuwe verhaal beweegt Reacher zich in de kringen van de paranoïde miljonair Zachary Beck, gespeeld door Anthony Michael Hall. Er bestaat risico op ontvoering van Becks kind, wat een bijkomende reden is voor Beck om zich te omringen met lijfwachten.

Een van deze lijfwachten is de reus Paulie, die in de boeken de imposante Reacher zelfs overtreft. De Nederlandse bodybuilder en acteur Olivier Richters is gecast voor deze rol. Met zijn indrukwekkende lengte van 2,18 m draagt Richters, oftewel The Dutch Giant, zowel letterlijk als figuurlijk bij aan de vertaling van Childs verhaal op het scherm. De bodybuilder timmert aan de weg als acteur en zijn rol in Reacher zou wel eens zijn grootste rol tot dusver kunnen zijn.

Collega


In 'Spervuur' weet Reacher zich, in het kader van een nieuwe opdracht, onder valse voorwendselen in de kringen van Beck en zijn zakelijke relaties te werken. Dit doet hij door voor de zakenman aan de slag te gaan als lijfwacht en huurling. Het personage van Paulie wordt hierdoor Reachers collega en lijkt net zoals zijn werkgever de nodige geheimen te hebben. In het boek wordt Paulie omschreven als een reus van een kerel.

In de passage wordt het personage omschreven als iemand die minimaal 15 cm langer en ruim 40 kg zwaarder is dan de spierbundel Reacher. Dit is relevant voor het het verhaal, aangezien het erg ongebruikelijk is voor de ex-militair om in een dergelijke situatie te verkeren. Hij heeft nu te maken met iemand die hij niet fysiek kan domineren. Reacher zal dus andere manieren moeten vinden om Paulie te hanteren en zijn missie te volbrengen.

De grootste speler


In het nieuwste seizoen is The Dutch Giant dus letterlijk de grootste speler. Olivier Richters is met zijn 2,18 m bijna 30 cm langer dan Ritchson, die 1,90 m lang is. Verder is de bodybuilder met 160 kg ruim 50 kg zwaarder dan de hoofdrolspeler, hoewel de laatstgenoemde met 104 kg ook de nodige spiermassa heeft. De fictieve Paulie wordt dus perfect uitgebeeld.

Bekijk op instagram


Richters timmert al een tijdje behoorlijk aan de weg in Hollywood, maar zijn rol in Reacher is waarschijnlijk zijn grootste rol tot dusver. Paulie is een relevant personage in het boek dus het is een redelijke aanname dat hij in meerdere afleveringen zal verschijnen. Hiervoor was hij voornamelijk in kleinere rollen te zien in diverse actiefilms. Denk hierbij aan de Marvel-film Black Widow, waarin hij als Ursa Major aan het armpje drukken was met Red Guardian (Dennis Harbour). In Indiana Jones and the Dial of Destiny was hij te zien als de huurling Hauke. Na deze korte optredens is de rol in Reacher duidelijk een stuk gespierder.

Waar te zien?


Reacher is te zien op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Dit is de eerste keer dat ik iets over "The Dutch Giant" lees

 • Klopt

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Klopt niet

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen