search
Dit wist je niet over Jenna Ortega en haar rol in de Netflix-serie 'Wednesday'
Series / Specials

Dit wist je niet over Jenna Ortega en haar rol in de Netflix-serie 'Wednesday'

Jenna Ortega wist een onvergetelijke indruk te maken tijdens haar auditie voor 'Wednesday'.

Wednesday was eind 2022 een enorme hit op Netflix. Nu we wachten op seizoen 2, duiken er steeds weer nieuwe feitjes op. Dit wist je waarschijnlijk nog niet over Jenna Ortega's auditie voor de serie.

Tim Burton had al lang de wens om een project rondom The Addams Family te regisseren, en in 2022 kwam deze eindelijk uit. Het eerste seizoen van de serie rondom Wednesday Addams was een van de grootste successen ooit op Netflix.

Twijfel


De serie was meteen ook de grote doorbraak voor Ortega, die in één klap wereldberoemd werd. Volgens Miles Millar, een van de makers van Wednesday, was het meteen duidelijk dat niemand geschikter was voor de rol dan Ortega.

Ortega twijfelde daarentegen even of ze de rol wel moest aannemen, vanwege haar verleden in tienerseries van Disney Channel. Ze wilde eigenlijk de prioriteit geven aan films, in plaats van andere tienerseries als Wednesday.

Auditie met nepbloed


Ze was dan ook bezig met de opnames van de horrorfilm X toen ze een zoomgesprek had met Burton. Een apart detail: ze zat compleet onder het nepbloed, had nepzweet van glycerine in haar haren, had een grote nepwond op haar gezicht en was al meer dan 24 uur wakker."Ik kwam binnen op Zoom en [Tim] moest lachen. Het maakte mij ook aan het lachen. Ik vond het vertederend", vertelde de actrice aan WIRED. Het was na dit zoomgesprek met Burton dat Ortega besloot de serie wel te doen.

Records


Ook voor Burton maakte dit gesprek meteen duidelijk dat Ortega de perfecte kandidaat was. Gelukkig maar, want Wednesday was zo succesvol dat de serie verschillende records wist te breken op Netflix.

Bekijk Wednesday op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Stelling: Jenna Ortega is op dit moment dé actrice in Hollywood

 • Eens

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Oneens

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen