search
Dikke hint in 'The Wheel of Time': deze belangrijke personages komen eraan
Series / Nieuws

Dikke hint in 'The Wheel of Time': deze belangrijke personages komen eraan

De fantasyserie heeft sinds het eerste seizoen de familieverbanden goed opgezet.

Moiraine (Rosamund Pike) had in het tweede seizoen een verhaallijn die niet voorkomt in Robert Jordans boeken. We zien dat de Aes Sedai tijd doorbrengt met haar zus Anvaere (Lindsay Duncan) en haar neefje Barthanes (Will Tudor). De subplot legt de basis voor belangrijke personages in de komende seizoenen.

Moiraine's koninklijke afkomst werd in het eerste seizoen al onthuld. Haar tijd in Cairhien, het koninkrijk van haar oom Laman, illustreert haar achtergrond als lid van Huis Damodred. Dit legt tegelijkertijd de grondslag voor de komende seizoenen, waarin andere familieden prominente rollen spelen.

Basis leggen


Na jarenlange afwezigheid keert Moiraine in het tweede seizoen terug naar de stadstaat Cairhien, waar ze oorspronkelijk vandaan komt. Ze brengt daar tijd door met haar zus en neefje. Er vinden wat ongemakkelijke gesprekken plaats tussen de twee zussen. Dit betreft vooral het feit dat Anvaere niet begrijpt dat Moiraine haar familie destijds plotseling verliet. Daarnaast zien we dat Anvaere's zoon Barthanes een goede band heeft met zijn tante en bewondering voor haar heeft.

Hoewel Barthanes in de boeken geen belangrijke rol heeft, laat de tijd in Cairhien meer zien van Moiraine's persoonlijke geschiedenis. In het eerste seizoen werd al bekendgemaakt dat ze lid is van Huis Damodred. Haar tijd bij Anvaere laat de familieverhoudingen en de politieke verhoudingen op een concrete manier zien. Toekomstige seizoenen van de serie kunnen hierop voortborduren. Dan zullen namelijk familieleden te zien zijn die wél belangrijke rollen hebben in The Wheel of Time.

Belangrijke protagonist


Moiraine's nichtje Elayne Trakand (Ceara Coveney) is al geïntroduceerd. De jonge prinses van Andor speelt een belangrijke rol in de boekenserie. De vader van het meisje is Moiraine's broer Taringail. Elayne is zijn dochter uit zijn tweede huwelijk. Taringail was al eerder getrouwd en uit dit huwelijk heeft hij een zoon genaamd Galad, die we nog niet in de serie hebben gezien.Elayne’s rol zal waarschijnlijk alleen maar groter worden gezien haar status in de boeken. Haar broer Galad is een belangrijk ondersteunend personage in Jordans werk dus het is goed mogelijk dat hij in de komende seizoenen zijn opwachting maakt. Doordat de kijker in nu al bekend is met de familieverhoudingen en de politieke dynamiek binnen het epische verhaal garanderen de makers een soepele voortzetting van de fantasyhit.

Waar te zien?


Seizoen 3 van The Wheel of Time wordt eind 2024 dan wel in 2025 verwacht. Kijk in de tussentijd de eerste twee seizoenen op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

The Wheel of Time: hot or not?

 • Hot!

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee, not, niet mijn ding

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen