search
Het kind met 666 in het hoofd: kijk 'The First Omen' deze week al thuis
Films / Specials

Het kind met 666 in het hoofd: kijk 'The First Omen' deze week al thuis

Deze prequel biedt genoeg spanning voor een avondje horror op de bank

Goed nieuws voor iedereen die zin heeft in een avondje horror. De nieuwe en goed ontvangen film The First Omen is vanaf aanstaande donderdag al te streamen via Netflix.

The First Omen is een prequel van horrorklassieker The Omen (1976) en het zesde deel in de The Omen-franchise. Ondanks dat de film sinds 11 april in Nederlandse bioscopen te zien is, is hij binnenkort al te streamen.

Weeshuis vol verrassingen


Margaret, een jonge Amerikaanse Non, reist naar Italië om daar in een Katholiek weeshuis te werken. Ze hoopt hier haar roeping binnen de kerk te vinden. In het weeshuis neemt ze het jonge tienermeisje Carlita onder haar hoede, waarvan ze eerder de heftige bevalling heeft bijgewoond.

Het meisje komt steeds weer in de problemen door hoe ze zich gedraagt. Er is tegelijkertijd iets vreemds aan de hand. Het kind maakt tekeningen die erg veel op de dromen van Margaret lijken. Margaret begint zich af te vragen wat hier allemaal achter zit.

Ondanks prequel toch spannend


Fans van het origineel weten op voorhand al een beetje hoe het verhaal zal eindigen. Toch zit deze productie ook voor hen vol spannende horrormomenten en verrassingen. De donkere gangen van het weeshuis zijn uitermate geschikt voor het opvoeren van de spanning.Hoofdrollen worden onder meer vertolkt door Nell Tiger Free, Tawfeek Barhom, Ralph Ineson, Sonia Braga en Bill Nighy. De film is geschreven en geregisseerd door Arkasha Stevenson.

Goed ontvangen


The First Omen heeft een speelduur van 1 uur en 57 minuten. De film scoort 81% op de Tomatometer van Rotten Tomatoes en is vanaf donderdag 30 mei te zien op de streamingsdienst Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Prequel van The Omen! Heb jij deze film al in de bioscoop gezien, of zap je naar Disney+?

 • In de bioscoop gezien

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Ik ga kijken op Disney+

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen