search
Dit wist je niet over één van de meest geliefde jaren 80-series 'Alf'
Series / Specials

Dit wist je niet over één van de meest geliefde jaren 80-series 'Alf'

De titels van de verschillende afleveringen van 'Alf' zijn niet zomaar gekozen.

De serie Alf was in de jaren 80 zeer geliefd en populair, zo populair dat er zelfs merchandise werd gemaakt van het hoofdpersonage. Zelfs nu is Alf nog steeds heel bekend. De serie liep van 1986 tot 1990 gedurende vier seizoenen en 102 afleveringen. En die afleveringen hebben allemaal een specifieke titel gekregen.

Alf werd bedacht door poppenspeler Paul Fusco, die in de serie de levensgrote pop van Alf bediende en het buitenaards wezen tot leven bracht. In de scènes waarin het personage in zijn geheel te zien was, werd kortstondig een kleine acteur in kostuum gebruikt, met name Michu Meszaros.

Alien Life Form


De serie draait om een buitenaards wezen genaamd Alf dat wordt opgenomen in een Amerikaans gezin, gespeeld door gewone acteurs. Deze gewone acteurs zijn Max Wright, Anne Schedeen, Andrea Elson en Benji Gregory.

Alf kreeg deze naam door het gezin, wat staat voor Alien Life Form. Zijn echte naam is Gordon Shumway en hij komt van de planeet Melmak. Hij moest vluchten omdat deze op het punt van ontploffen stond. Alf stortte uiteindelijk neer in de garage van de familie Tanner, waar hij opgenomen werd.

Populaire liedjes


Een titel bedenken voor een aflevering van een serie is niet altijd gemakkelijk, maar de makers van Alf hebben daar iets leuks mee gedaan. De titels van de verschillende afleveringen van Alf zijn niet zomaar gekozen, maar zijn allemaal titels van populaire liedjes.Enkel de eerste aflevering en de aflevering Alf's Special Christmas hebben geen populair lied als titel. De rest kan je zeker herkennen. Zo heet de tweede aflevering van seizoen 1 Strangers in the Night, een lied van Frank Sinatra en eindigt het eerste seizoen met een ander lied van Sinatra, Come Fly With Me. De allerlaatste aflevering heet Consider Me Gone, een referentie naar het lied van Sting.

Alle tijdperken


Alf haalde zijn titels uit alle tijdperken van de populaire muziek, van nummers uit de jaren '30 zoals We're in the Money van Ginger Rogers tot meer hedendaagse hits zoals Bon Jovi's Wanted Dead or Alive. Er waren verwijzingen naar soul uit de jaren '60, jams uit de jaren '70 en rockers uit de jaren '80 en alles daartussenin.Nog een paar leuke voorbeelden zijn You Ain't Nothin' But a Hound Dog en Suspicious Minds van Elvis Presley, Stairway to Heaven van Led Zeppelin, Baby Love van The Supremes, Running Scared van Roy Orbison, Standing in the Shadows of Love van Barry White, Superstition van Stevie Wonder, Stayin' Alive van de Bee Gees, When I'm Sixty-Four van de Beatles en Hungry Like the Wolf van Duran Duran.

Kijken?


Alf is op dit moment niet te streamen, huren, kopen of downloaden via streamingdiensten in Nederland, maar je kan de serie wel kopen op dvd of blu-ray.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Als Alf terugkeert, zouden ze dan een remake of een vervolg moeten maken?

 • Vervolg

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Remake

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen