search
Bizarre, maar steengoede Nicolas Cage-bioscoopfilm: nu ook thuis te kijken
Films / Specials

Bizarre, maar steengoede Nicolas Cage-bioscoopfilm: nu ook thuis te kijken

De dark komedie Dream Scenario met Nicolas Cage is vanaf 31 mei te zien op Pathé Thuis.

Dream Scenario is niet de gebruikelijke komediefilm. Deze zogeheten dark komedie speelt met horrorelementen. De film met Nicolas Cage in de hoofdrol is binnenkort te bekijken op Pathé Thuis.

De dystopisch aanvoelende film is geregisseerd en geschreven door Kristoffer Borgli, die hiermee zijn Engelstalige debuut markeert. De Noorse scenarist en regisseur is bekend geworden door de film Sick of Myself uit 2022.

Collectieve droom


De film gaat over Paul, een evolutiebioloog die de normaliteit zelf belichaamt. Alles lijkt normaal tot hij plotseling opduikt in de dromen van zijn dochter, vervolgens in die van zijn ex en naarmate de tijd vordert, in de dromen van miljoenen mensen die hij niet kent.

De doodgewone Paul wordt van de ene op de andere dag een ware bekendheid. Niemand kan om hem heen en ook het internet staat vol met de collectieve droom. Dit heeft ook nare gevolgen die de wereld van de bioloog volledig op zijn kop zetten.

Cast


Nicolas Cage schittert als Paul Matthews, terwijl Julianne Nicholson zijn echtgenote Janet Matthews speelt. Michael Cera neemt de rol van Trent op zich, en Tim Meadows vertolkt Brett. Amber Midthunder speelt Haley, Dylan Gelula is te zien als Molly, en Dylan Baker completeert de cast als Richard.De film ging al in première op het Toronto International Film Festival op 9 september 2023. Op Rotten Tomatoes een indrukwekkende score van 91% uit 233 recensies, met een gemiddelde beoordeling van 7.5/10. Op IMDB heeft Dream Scenario 6.9/10.

Thuis op de buis


Nadat de film op 9 september vorig jaar in de bioscoop werd uitgebracht, is deze vanaf vrijdag 31 mei ook thuis te bekijken via Pathé Thuis.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij Dream Scenario al gezien of ga je de film thuis kijken?

 • In de bioscoop/filmhuis gezien

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Ga ik thuis kijken

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen