search
Synopsis en foto 'Doctor Who' Christmas Special
Series / Nieuws

Synopsis en foto 'Doctor Who' Christmas Special

En waar in de verhaallijn van River Song speelt het geheel zich af?

Er is vandaag een boel naar buiten gebracht rond de aankomende kerstspecial van BBC-serie Doctor Who. Niet alleen hebben we (bovenstaande) afbeelding, maar ook is er een synopsis en er is een nieuwtje over het moment in het leven van River Song (Alex Kingston) waarin de aflevering zich afspeelt. Maar eerst die synopsis:


Het is Kerstdag op een afgelegen menselijke kolonie en de Doctor (Peter Capaldi) verschuilt zich daar voor kerstliedjes en geweien. Maar als een gecrasht ruimteschip om hulp van de Doctor vraagt, blijkt hij al snel gerekruteerd te zijn in River Songs squad en zich in een snelle achtervolging door het melkwegstelsel te bevinden. King Hydroflax (Greg Davies) is furieus en zijn gigantische Robot bodyguard compleet de controle kwijt. Hij heeft het op hen allemaal voorzien. Zal Nardole (Matt Lucas) overleven? En wanneer vogelt River Song uit wie de Doctor is? Dat alles zal onthuld worden in een aflevering vol galactische superschurken en een bestemming die de Doctor al lang probeert te vermijden.

In de special zal, blijkens een interview van showrunner Steven Moffat met de Radio Times, River niet zeker weten wie de Doctor is. Maar daar komt ze al snel achter. "Niet dat het echt wat uit maakt, maar voor degenen die er wel om malen, het speelt zich direct na The Angels Take Manhattan af."

Dat maakt het een moeilijke situatie voor River, want "ze heeft net gezien hoe Matt Smiths Doctor zowel Amy als Rory verloren heeft." Verder legde Moffat nog uit waarom hij River Song terug bracht: "want ik dacht dat er een kans bestond dat ik het nooit meer mocht schrijven. Dan zou dit mijn vaarwel zijn."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen