search

Ons nieuws van vrijdag 27 november 2015

"Peggy Carter is Back"-promo voor Marvels 'Agent Carter'
Series / Video/clip/featurette

"Peggy Carter is Back"-promo voor Marvels 'Agent Carter'

Het tweede seizoen begint 5 januari.



Het barst ondertussen van de Marvel series. Naast Netflixs Daredevil en Jessica Jones biedt ook ABC twee series. Agents of S.H.I.E.L.D. is hiervan de bekendste, maar ook Agent Carter weet de aandacht te trekken. Binnenkort verschijnt namelijk het tweede seizoen op de zender. Hierboven een nieuwe promo.

Bovengenoemde series maken allen op hun eigen manier deel uit van het Marvel Cinematic Universe. De gebeurtenissen in de films hebben echter een grotere impact op de series, dan andersom. Agent Carter kijkt bijvoorbeeld terug op de carrière van het personage Peggy Carter, onder meer te zien in de MCU-film Captain America: The First Avenger.

In het tweede seizoen van Agent Carter keert Hayley Atwell terug als agente bij SSR (Strategic Scientific Reserve). Voor haar gevaarlijkste opdracht tot op heden verhuist ze van New York naar Los Angeles. Vanaf 5 januari op de Amerikaanse zender.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray recensie: 'Wolf Hall'
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie: 'Wolf Hall'

Prima uitgave van een puike BBC-serie!

Cast: Mark Rylance (Thomas Cromwell), Damien Lewis (Henry VIII), Claire Foy (Anne Bolyn), Thomas Brodie-Sangster (Rafe Sadler), Joss Porter (Richard Cromwell) e.a. | Jaren: 2015 | Zender: BBC

Hilary Mantel schreef twee romans, gebaseerd op een spannende periode in het leven van de Engelse koning Hendrik VIII. Die twee romans, Wolf Hall en Bringing up the bodies, zijn door de Britse omroep, BBC, naar het kleine scherm gebracht. Het geheel is een spannende kennismaking met Thomas Cromwell, de adviseur van de koning. De serie over zijn leven is nu in Nederland op Blu-ray en Dvd verkrijgbaar.

We zien hoe Cromwell in 1520 zijn eerste schreden zet aan het hof en zijn macht steeds verder uitbreidt door sluw gekonkel. Daarbij leren we hem kennen als een man met een geheimzinnig verleden, maar ook als een pragmaticus die precies weet hoe hij macht moet gebruiken om zijn doelen te bereiken. In zijn trouwe dienst aan vorst en vaderland ziet Cromwell zijn positie van meerdere kanten bedreigd: door dodelijke politieke intriges, door de wilde relatie van koning Hendrik met Anne Boleyn en door de toenemende maatschappelijke onrust die wordt veroorzaakt door opstandige protestanten.

De serie is bijzonder positief ontvangen. Critici prezen de ontwikkeling van het verhaal, de spelers en de kostuums. Kortom: mensen waren erg te spreken over hoe de BBC de boeken naar de televisie gebracht heeft. Qua kijkcijfers zit het iets anders in elkaar. Het grote publiek lijkt de serie niet helemaal geaccepteerd te hebben. De première trok nog 5,99 miljoen kijkers naar de BBC en de finale nog maar 3,74 miljoen. Een flinke daling dus.



Blu-ray: Wolf Hall | Duur: 6 x 60 minuten | Release: november 2015 | Video: 16:9 | Audio: Engels | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 2 | EAN: 8-717344-756952 | Met dank aan: Just Entertainment

De serie wordt aangeleverd in een standaard clipcover met daarin een uitklapbare hoes. Cover en hoes hebben hetzelfde ontwerp, tonen Mark Rylance, Damian Lewis en Claire Foy. Op de achterkant zien we een synopsis en de gebruikelijke technische details. Klap je de uitvouwbare hoes open, zie je nog een beeld van de hoofdpersonen. Dat kan ook weer opengeklapt worden, waarmee de twee schijven onthuld worden.

Beeld en geluid
De serie ziet er mooi uit op televisie. De transfer (16:9) komt prima tot zijn recht op een breedbeeld. Duistere scènes zijn vaak net iets te donker, waarbij detail verloren gaat. Dat is anders wel gewoon goed te zien, tot in de kleinste plekjes op de gezichten van personages toe.

Het geluid is verder prima, maar niet hoogstaand. Het betreft een DTS-HD 2.0 track, die vooral voorrang geeft aan dialoog boven andere geluiden. Verder is er over het algemeen een prima balans in het geluid te horen.

Toekomst
Naar het schijnt is de BBC bereid een tweede seizoen te maken in deze miniserie. Geen wonder dus dat er Season 1 voorop de cover van deze Blu-ray uitgave staat. Waar deze miniserie gebaseerd is op twee boeken van Hilary Mantel, is er binnenkort een derde boek onderweg. Dat zal ook verfilmd worden, als het aan de BBC ligt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Idris Elba is terug in nieuwe trailer 'Luther' seizoen 4
Series / Trailer

Idris Elba is terug in nieuwe trailer 'Luther' seizoen 4

Het nieuwe 'seizoen' bestaat echter uit slechts twee extra lange afleveringen.



BBC One heeft een nieuwe trailer vrijgegeven voor de nieuwe afleveringen van hun populaire serie Luther, waarin Idris Elba wederom de markante rechercheur John Luther speelt. In het vierde seizoen, dat bestaat uit slechts twee extra lange afleveringen, zien we hoe John Luther na een tijd als kluizenaar te hebben geleefd opnieuw speurwerk moet verrichten om een kannibalistische seriemoordenaar tegen te houden. BBC One begint met het uitzenden van de afleveringen op 15 december, en BBC America doet dit vanaf 17 december.

Naast Elba spelen ook Laura Haddock, John Heffernan, Patrick Malahide, Michael Smiley, Darren Boyd , Rose Leslie en Dermot Crowley rollen in de speciale afleveringen. Elba liet eerder al weten dat er een behoorlijk traumatische gebeurtenis zal plaatsvinden in de afleveringen, die vergelijkbaar moet zijn met het verlies van zowel zijn vrouw als zijn beste vriend in eerdere seizoenen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gerucht: Constantine naar 'Legends of Tomorrow'
Series / Nieuws

Gerucht: Constantine naar 'Legends of Tomorrow'

De DC-serie zou elk seizoen van cast wisselen.

De serie Constantine van NBC, waarin Matt Ryan de demonenjager speelde, duurde maar één seizoen. Fans waren blij dat de acteur zijn rol opnieuw mocht vertolken in The CWs Arrow. Nu hij officieel onderdeel uitmaakt van het comic-universum van die zender, proberen fans hem nog eens terug te brengen. Zo is er een petitie die al meer dan 73.000 handtekeningen heeft verzameld.

Bleeding Cool stelt nu ook dat The CW hem een rol wil geven in één van de series. Het betreft dan teamshow Legends of Tomorrow, waarin een groep helden en schurken uit de series Arrow en The Flash samenwerken om een grote bedreiging het hoofd te bieden. Volgens de laatste berichten moet de serie een nieuwe cast krijgen voor elk seizoen en daarom zou John Constantine in het tweede seizoen kunnen spelen.

Een ander gerucht is dat Steven R. McQueen ook een held zou gaan spleen in de serie. Ook dat is een gerucht van Bleeding Cool. Interessant klinkt het in elk geval wel, vooral het gerucht rond Constantine.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Synopsis en foto 'Doctor Who' Christmas Special
Series / Nieuws

Synopsis en foto 'Doctor Who' Christmas Special

En waar in de verhaallijn van River Song speelt het geheel zich af?

Er is vandaag een boel naar buiten gebracht rond de aankomende kerstspecial van BBC-serie Doctor Who. Niet alleen hebben we (bovenstaande) afbeelding, maar ook is er een synopsis en er is een nieuwtje over het moment in het leven van River Song (Alex Kingston) waarin de aflevering zich afspeelt. Maar eerst die synopsis:

Het is Kerstdag op een afgelegen menselijke kolonie en de Doctor (Peter Capaldi) verschuilt zich daar voor kerstliedjes en geweien. Maar als een gecrasht ruimteschip om hulp van de Doctor vraagt, blijkt hij al snel gerekruteerd te zijn in River Songs squad en zich in een snelle achtervolging door het melkwegstelsel te bevinden. King Hydroflax (Greg Davies) is furieus en zijn gigantische Robot bodyguard compleet de controle kwijt. Hij heeft het op hen allemaal voorzien. Zal Nardole (Matt Lucas) overleven? En wanneer vogelt River Song uit wie de Doctor is? Dat alles zal onthuld worden in een aflevering vol galactische superschurken en een bestemming die de Doctor al lang probeert te vermijden.

In de special zal, blijkens een interview van showrunner Steven Moffat met de Radio Times, River niet zeker weten wie de Doctor is. Maar daar komt ze al snel achter. "Niet dat het echt wat uit maakt, maar voor degenen die er wel om malen, het speelt zich direct na The Angels Take Manhattan af."

Dat maakt het een moeilijke situatie voor River, want "ze heeft net gezien hoe Matt Smiths Doctor zowel Amy als Rory verloren heeft." Verder legde Moffat nog uit waarom hij River Song terug bracht: "want ik dacht dat er een kans bestond dat ik het nooit meer mocht schrijven. Dan zou dit mijn vaarwel zijn."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.