search
In de 177 afleveringen van 'The Walking Dead' was dit personage het vaakst te zien
Series / Specials

In de 177 afleveringen van 'The Walking Dead' was dit personage het vaakst te zien

Daryl Dixon en Carol Peletier verschenen in de meeste afleveringen van 'The Walking Dead'.

De The Walking Dead-franchise bestaat intussen uit heel wat series, maar het begon allemaal met de originele serie The Walking Dead die begon in 2010. De serie liep na 11 seizoenen op zijn einde in 2022 en bestaat in totaal uit 177 afleveringen.

In al die afleveringen van The Walking Dead werden veel personages geïntroduceerd die vervolgens stierven; het is tenslotte een apocalypsserie. Er waren vier personages die de hele serie overleefden: Daryl, Carol, Rick en Morgan, maar er is maar één van hen die in de meeste afleveringen heeft gespeeld.

Walkers


The Walking Dead is gemaakt door Frank Darabont en is gebaseerd op de gelijknamige stripboekenreeks van Robert Kirkman, Tony Moore en Charlie Adlard. Samen vormen de serie en de stripboekenreeks de kern van The Walking Dead-franchise.

De serie heeft een grote ensemblecast als overlevenden van een zombie-apocalyps die proberen in leven te blijven onder een bijna constante dreiging van aanvallen door zombies, bekend als "walkers". Met de ineenstorting van de moderne beschaving, moeten deze overlevenden ook andere menselijke overlevenden confronteren die groepen en gemeenschappen hebben gevormd met hun eigen sets van wetten en moraal, wat soms leidt tot open conflicten tussen hen.

Daryl Dixon


Het zou geen verrassing mogen zijn dat Daryl Dixon (Norman Reedus) en Carol Peletier (Melissa McBride) in de meeste afleveringen van The Walking Dead verschenen. Als twee van de hoofdpersonages die de serie nooit verlieten, is het logisch dat zij het vaakst te zien waren. Maar de een verscheen vaker dan de ander.Daryl Dixon verscheen in 148 van de 177 afleveringen van de serie en Carol in 125. Dat wil zeggen dat Daryl Dixon het personage uit The Walking Dead is die speelde in de meeste afleveringen, gevolgd door Carol.

Spin-off


We zijn nog niet van hem af, want Daryl Dixon heeft nu zijn eigen spin-offserie, The Walking Dead: Daryl Dixon, die zich afspeelt na de originele serie. The Walking Dead: Daryl Dixon ging in première in 2023 en werd al snel verlengd voor een tweede seizoen.In het tweede seizoen, getiteld The Walking Dead: Daryl Dixon - The Book of Carol, zal Daryl vergezeld worden door Carol met McBride die haar rol herneemt. Carol verscheen al aan het einde van het eerste seizoen en keert terug als een vast castlid in het tweede seizoen, dat gepland staat om later dit jaar uit te komen. Een derde seizoen is ook al in ontwikkeling.

Kijken?


Wil je Daryl Dixon zien in The Walking Dead? Je kan de serie bekijken op Netflix en Disney+. De spin-offserie The Walking Dead: Daryl Dixon kan je op dit moment niet terugvinden op de verschillende streamingdiensten, maar werd wel op Star Channel getoond, waar je waarschijnlijk ook het nieuwe seizoen zal kunnen bekijken wanneer het uitkomt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Daryl Dixon... Het coolste personage in The Walking Dead!

 • Eens

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Oneens

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen