search
Bijzonder gekke en bovennatuurlijke thrillerserie op Netflix: 'Nightmares and Daydreams'
Series / Specials

Bijzonder gekke en bovennatuurlijke thrillerserie op Netflix: 'Nightmares and Daydreams'

Het mysterieuze 'Joko Anwar's Nightmares and Daydreams' is vanaf vrijdag te zien op Netflix.

Netflix voegt deze week een nieuwe bovennatuurlijke thrillerserie toe aan zijn assortiment. Hier lees je het antwoord op 5 vragen over Joko Anwar's Nightmares and Daydreams.

Waar gaat Nightmares and Daydreams over?


De serie Nightmares and Daydreams gaat over gewone mensen die vreemde gebeurtenissen meemaken. Deze gebeurtenissen zouden zomaar het missende puzzelstukje kunnen zijn om de oorsprong van ons bestaan uit te vinden.

Maar naast de oplossing van dit mysterie, ligt er ook een grote dreiging op de loer. De serie bestaat uit een verzameling aan surrealistische verhalen van maker Joko Anwar, die op een gegeven moment samenvallen.

Uit welk land komt de serie?


Joko Anwar's Nightmares and Daydreams is een Indonesische serie. De bekende Indonesische acteurs Lukman Sardi, Ario Bayu en Marissa Anita spelen de hoofdrollen.

Wie is Joko Anwar?


De naam Joko Anwar staat in de titel, omdat hij de maker is van alle samenhangende verhalen. Maar wie is hij eigenlijk? Anwar is een succesvolle Indonesische schrijver, acteur en regisseur. Hij regisseerde onder andere de horrorfilm Satan's Slaves in 2017.Hoeveel afleveringen zijn er?


Het eerste seizoen van Nightmares and Daydreams bestaat uit 7 afleveringen. Deze verschijnen in één keer op Netflix, dus als je zin hebt kun je de serie bingewatchen.

Is de serie een aanrader?


Voor liefhebbers van bovennatuurlijke thrillers gecombineerd met drama is dit een aanrader. De serie kan daarnaast vergeleken worden met andere horror- en scifiseries die bestaan uit losse verhalen, zoals Guillermo Del Toro's Cabinet of Curiosities en The Twilight Zone, dus als je daar fan van bent moet je deze ook gezien hebben.

Joko Anwar's Nightmares and Daydreams is vanaf vrijdag 14 juni te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Vind jij de trailer voor Nightmares and Daydreams overtuigend?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen