'Mozart in the Jungle' terug met seizoen 2

Mozart in the Jungle

Seks, drugs en klassieke muziek zijn 31 december terug op HBO.

Michelle Iwema, 2 december 2015 08:00

Afgelopen jaar werd Mozart in the Jungle vertoond op HBO. Deze komische dramaserie ging over de aparte combinatie van seks, drugs en klassieke muziek. Binnenkort zien we hoe het verder gaat met Hailey en Rodrigo. Vanaf 31 december zullen namelijk alle afleveringen van seizoen 2 te zien zijn op HBO.
De reeks bewijst dat wat er zich achter de schermen van het concertgebouw afspeelt net zo boeiend is als wat er op het podium plaatsvindt. In seizoen 1 maakten we kennis met de jonge, net aangestelde maestro Rodrigo (gespeeld door Gael García Bernal). Hij gooit het roer volledig om en stuurt het New Yorkse orkest een compleet nieuwe richting in. Zijn opmerkelijke visie valt alleen niet bij iedereen in de smaak.

Naast Gael García Bernal zijn ook Lola Kirke, Saffron Burrows, Bernadette Peters en Malcolm McDowell te zien. Leuk detail is, dat de serie best een accuraat beeld geeft van de werkelijkheid. Het werd namelijk gebaseerd op Mozart in the Jungle: Sex, Drugs, and Classical Music, de memoires die hoboïst Blaire Tindell schreef over haar carrière waaronder haar tijd bij het New York Philharmonic. Rodrigo is gebaseerd op dirigent Gustavo Dudamel, een flamboyante Venezuelaanse dirigent die tot de beste van de wereld behoort.

Bron: HBO

Lees meer over: Mozart in the Jungle, Mozart, serie HBO, Amazon serie, Lola Kirke, Gael Garcia Bernal, Rodrigo, orkest, Hailey, Saffron Burrows, seks, drugs, klassieke muziek

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws