search
Nieuwe aflevering 'Star Wars' The Acolyte' lokt weer reacties uit
Series / Nieuws

Nieuwe aflevering 'Star Wars' The Acolyte' lokt weer reacties uit

Ook de derde aflevering van de spin-off levert de nodige haatreacties op.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Star Wars: The Acolyte is niet bepaald onopgemerkt gebleven als serie. De critici zijn positief maar het publiek reageert vooralsnog negatief. De derde aflevering is inmiddels te zien, waarbij opnieuw heftig gereageerd wordt.

Aflevering 3 staat op zichzelf en laat het verleden van de tweeling Osha en Mae (beiden gespeeld door Amandla Stenberg) zien. We komen erachter dat het tweetal is opgegroeid in een heksenclan. Deze clan leeft op de planeet Bendok, die buiten de Republic valt en er wordt geïmpliceerd dat de heksen verbonden zijn aan de heksen van de planeet Dathomir. Mae en Osha zijn, net zoals Anakin Skywalker, gecreëerd door het gebruik van de Force.

Beloftes


GameSpot vindt dit op zich nogal jammer aangezien het verhaal de kant op lijkt te gaan van een prequel van de prequelfilms, oftewel "Star Wars aflevering 0: The Acolyte". Hierdoor zou er weer een spin-off kunnen ontstaan die het "volle gewicht van de franchise" moet meetorsen. Den of Geek is van mening dat de derde aflevering eerdere beloftes waarmaakt wat "inhoud en stevigheid]" betreft.

Op Rotten Tomatoes is de situatie niet echt verbeterd, aangezien de score momenteel 20% is. Screen Rant berichtte eerder dat een opvallend hoog aantal negatieve recensies van nieuwe accounts afkomstig was en er leken daarnaast ook recensies te zijn geschreven die een copy/paste van A.I.. Op X gaan sommige kijkers weer flink los.

Parallel


Het idee van een heksenclan die de Force gebruikt om kinderen op de wereld te zetten wordt gezien als de ultieme woke-tactiek. De Force wordt hiermee het instrument van een of ander politiek correct clubje dat de makers zo nodig in het verhaal moesten verwerken. @KyloCool630 merkt echter op dat hierdoor duidelijk een parallel ontstaat tussen Osha en Anakin, die ook door de Force gemaakt is.Ook wordt er kritiek geleverd dat het verhaal van aflevering 3 nogal saai zou zijn en niets toe zou voegen. @Chopper_Rebel merkt echter op dat de Jedi worden getoond als een vrij dogmatische groep. De Jedi komen naar de clan omdat ze niet blij zijn met het feit dat kinderen buiten de Jedi Order om in de Force worden getraind. Dit wordt vervolgens gecontrasteerd met Osha's neigingen richting het pad van de Jedi, wat binnen de clan weer ontmoedigd wordt.Waar te zien?


Voorlopig blijft Star Wars: The Acolyte nog wel even de aandacht krijgen. Je kunt de serie streamen op Disney+.

!!LET OP!! Het onderstaande bronartikel bevat mogelijk AANVULLENDE SPOILERS!!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Stelling: veel mensen zijn te zuur over Star Wars

 • Eens

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Oneens

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen