search
Deze veelbelovende sitcom met grote namen voldeed niet aan de verwachtingen: 0% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

Deze veelbelovende sitcom met grote namen voldeed niet aan de verwachtingen: 0% op Rotten Tomatoes

'Stark Raving Mad' flopte enorm, ondanks de bekende acteurs en het feit dat de serie een People's Choice Award won.

Bekende acteurs zijn niet altijd een garantie voor een goede serie. Zelfs Neil Patrick Harris en Tony Shalhoub konden deze geflopte sitcom niet redden.

Stark Raving Mad was een Amerikaanse sitcom die tussen september 1999 en juli 2000 werd uitgezonden op de NBC. Harris en Shalhoub speelden de hoofdrollen. Er werd slechts één seizoen gemaakt van de serie.

Morbide grappen


De sitcom gaat over een redacteur genaamd Henry (Harris) die de taak krijgt om de horrorschrijver Ian Stark (Shalhoub) uit zijn writer's block te krijgen. Henry heeft echter extreme smetvrees, verschillende fobieën en OCD.

Hij loopt de hele dag met desinfecteergel op zak. Ian gebruikt de fobieën van Henry om morbide grappen met hem uit te halen, naar eigen zeggen om voor zijn horrorverhalen uit te zoeken hoe mensen reageren in angstaanjagende situaties.

Prijs


Naast Harris en Shalhoub is Eddie McClintock te zien als Jake Donovan, Dorie Barton als Tess Farraday en Heather Paige Kent als Jessica Cauffiel. Ook waren onder anderen Chris Sarandon en Kellie Waymire te zien als gaststerren.Na de première werd de serie vrij goed ontvangen. De sitcom won een People's Choice Award voor favoriete nieuwe comedyserie en kwam op nummer 19 te staan van de primetime lijst van NBC in het seizoen 1999-2000, met 15,5 miljoen kijkers.

0%


Toch werd de serie na het eerste seizoen gecanceld, omdat de kijkcijfers vergeleken met andere series niet hoog genoeg waren. Op Rotten Tomatoes is niets van de aanvankelijk positieve reacties terug te zien, want de serie krijgt een score van 0%.

Stark Raving Mad is tegenwoordig dan ook nergens te streamen. Zelfs de dvd is online nergens te vinden, dus helaas zul je voor deze sitcom flink je fantasie moeten gebruiken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij Stark Raving Mad ooit gezien?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen