search
Niemand kent deze misdaadserie met een voortreffelijke 9,2 op de IMDb
Series / Specials

Niemand kent deze misdaadserie met een voortreffelijke 9,2 op de IMDb

'Scam 1992: The Harshad Mehta Story' is gebaseerd op de Indiase beursfraude van 1992 en was een groot succes.

India staat bekend om leuke en goede films te maken, maar series kunnen ze ook maken. Zo heb je Scam 1992: The Harshad Mehta Story, die uitkwam in 2020 en een groot succes was. Het werd geregisseerd door Hansal Mehta met Jai Mehta als co-regisseur en is gebaseerd op de Indiase beursfraude van 1992, gepleegd door veel beursmakelaars waaronder Harshad Mehta.

De serie is een aanpassing van het boek The Scam: Who Won, Who Lost, Who Got Away uit 1992 van journalisten Sucheta Dalal en Debashish Basu. Het scenario en de dialogen zijn geschreven door Sumit Purohit, Saurabh Dey, Vaibhav Vishal en Karan Vyas.

Verhaal


Pratik Gandhi speelt de hoofdrol als Harshad Mehta met Shreya Dhanwanthary in een medehoofdrol als Sucheta Dalal. De serie bevat ook belangrijke rollen voor Satish Kaushik, Anant Mahadevan, Rajat Kapoor, K. K. Raina, Lalit Parimoo, Hemant Kher en Nikhil Dwivedi.

Scam 1992 speelt zich af in het Bombay van de vroege jaren '90 en richt zich op het levensverhaal van Harshad Mehta, zijn opkomst en de daaropvolgende ondergang. Toen de pittige financiële journalist Sucheta Dalal hem ontmaskerde als de man achter de grootste financiële zwendel van India in die tijd, schudde dat de natie op.

9,2 op 10


Scam 1992 werd goed ontvangen en kreeg uiteindelijk veel lof voor de prestaties van de castleden, het schrijfwerk en de belangrijkste technische aspecten. Op IMDb heeft het dan ook een hoge score van 9,2 op 10 en staat het op de 28e plaats in hun lijst van best gewaardeerde televisieseries.De serie ontving in India heel wat prijzen en werd de meest bekeken webserie op het Indische streamingplatform SonyLIV. Ook de muziek van Scam 1992 was populair, waarbij het titelnummer werd gerecreëerd door een beatboxband uit Frankrijk, wat viraal ging op YouTube.

Tweede deel


In maart 2021 werd aangekondigd dat er gewerkt wordt aan het tweede deel van de franchise, getiteld Scam 2003, gebaseerd op de 2003 Stamp Paper Scam. Dit tweede deel kwam in 2023 uit op SonyLIV en kreeg ook vooral positieve recensies.Scam 2003 werd geregisseerd door Tushar Hiranandani, met Hansal Mehta als co-regisseur. Het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal van valse stempelpapieren gepleegd door Abdul Karim Telgi in het begin van de jaren 2000 en is geïnspireerd door het boek Telgi Scam: Reporter's ki Diary van Sanjay Singh. Gagan Dev Riar speelt de hoofdrol van Abdul Karim Telgi.

Kijken?


Zowel Scam 1992 als Scam 2003 is op dit moment niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland en is enkel te zien op het Indische streamingplatform SonyLIV.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Kende jij deze serie al wel?

 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen