search
Deze briljante en goed ontvangen scifi-serie moet je echt eens zien
Series / Specials

Deze briljante en goed ontvangen scifi-serie moet je echt eens zien

De makers van 'Supernatural' en 'The Night Agent' sloegen de handen ineen voor deze serie.

Shawn Ryan en Eric Kripke zijn door de wol geverfde tv-makers die met indrukwekkende cv's pronken. Ryans meest recente succes is The Night Agent, terwijl Kripke Supernatural en The Boys op zijn lijst met producties heeft staan. Eerder maakte dit tweetal een bijzonder scifi-drama, dat een mix was van geschiedenis, actie en humor.

Timeless liep gedurende twee seizoenen en ging over een drietal dat op een uiterst geheime missie wordt gestuurd. Ze moeten namelijk een terrorist zien te vangen die een tijdreismachine heeft gestolen om zo de loop van de geschiedenis te veranderen. Zoals wel vaker het geval is, blijkt er ook hier beduidend meer achter de zaak te zitten.

Prototype


Lucy Preston (Abigail Spencer) is historicus en antropoloog die van de Amerikaanse overheid de opdracht krijgt om 'de geschiedenis te redden'. Samen met programmeur en ingenieur Rufus Carlin (Malcolm Barrett) en beroepsmilitair Wyatt Logan (Matt Lanter) moeten ze een tijdterrorist zien tegen te houden. Deze mysterieuze Garcia Flynn (Goran Višnjić) heeft een tijdreismachine gestolen om zo cruciale momenten in de geschiedenis te veranderen. Er is een probleempje: de overheid maakte maar een machine en het drietal moet het dus met het prototype doen.

Garcia reist terug naar cruciale momenten in de geschiedenis, en Lucy speculeert dat hij wil voorkomen dat de Verenigde Staten überhaupt ontstaat. Gaandeweg blijken Garcia's bedoelingen dieper te zitten. Zo is daar de geheimzinnige organisatie Rittenhouse, die het ontwikkelen van de machine heeft gefinancierd en op de meest onverwachte plaatsen een vinger in de pap blijkt te hebben. Ook blijkt Garcia lang niet de enige te zijn die een connectie heeft met Rittenhouse.

Jongensboek


Het gegeven klinkt als een avontuur uit een jongensboek, maar is op een interessante manier uitgewerkt. Zo word je als kijker meegenomen in de geschiedenis en worden 'wat als'-scenario's afgespeeld. Je ziet Lucy, Wyatt en Rufus terugreizen naar de tijd van de ramp met de zeppelin Hindenburg en de aanslag op Abraham Lincoln. Ook het beruchte duo Bonnie en Clyde komt voorbij. Vanwege tegenvallende kijkcijfers eindigde de serie na twee seizoenen, waarbij de makers een goed bekeken finale afleverden.Timeless is momenteel niet in Nederland te streamen. Wel kun je de dvd-box aanschaffen bij diverse webwinkels.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Timeless: vind jij dit een goede kijktip?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen