search
Nieuwe horrorserie van "meest innovatieve filmmaker" krijgt perfecte score op Rotten Tomatoes
Series / Nieuws

Nieuwe horrorserie van "meest innovatieve filmmaker" krijgt perfecte score op Rotten Tomatoes

Joko Anwar's Nightmares and Daydreams ontvangt lovende kritieken op Rotten Tomatoes.

Fans van het horrorgenre zullen Joko Anwar's Nightmares and Daydreams waarschijnlijk helemaal opsmullen. De horrorserie is sinds kort te zien op Netflix, maar wat vinden critici op Rotten Tomatoes eigenlijk van deze serie?

Joko Anwar's Nightmares and Daydreams is gemaakt door de getalenteerde Indonesische filmmaker Joko Anwar. Hij maakte in 2005 zijn eerste grote film, Joni's Promise.

De verhalen van Joko Anwar


Hij ontving voor zijn eerste film een Citra Award en heeft sindsdien aan veel projecten gewerkt. Zijn Joko Anwar's Nightmares and Daydreams vertelt zeven verhalen die allemaal gelinkt zijn aan elkaar.

Critici en kijkers hebben in ieder geval genoten van deze mysterieuze serie. De kijkers gaven de serie een score van 78%, terwijl de critici een score van 100% hebben gegeven (op het moment van schrijven).

Rotten Tomatoes


Veel critici noemen Anwar een fantastische filmmaker, waaronder Paul Lê van Bloody Disgusting. Hij schrijft: "[S]amen vormen [de afleveringen] de fantastische ideeën van de meest innovatieve filmmaker van Indonesië."Anwar heeft uitgelegd dat de inspiratie voor deze serie voortkwam uit enkele sociale en politieke kwesties in Indonesië. Dit is volgens criticus James Marsh van South China Morning Post goed te zien:

"Door elementen uit horror en sciencefiction te verweven met meer gegronde verhalen over het bewogen verleden van [Indonesië] en de aanhoudende economische ongelijkheid, ontstaat er een verhaal dat groter is dan enkel deze serie."

Netflix


Ben je benieuwd geworden naar het werk van de "meest innovatieve" filmmaker? Stream dan Joko Anwar's Nightmares and Daydreams op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Joko Anwar's Nightmares and Daydreams: iets voor jou?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen