search
Deze misdaadserie met gerenommeerd acteur viel niet in de smaak: magere 26% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

Deze misdaadserie met gerenommeerd acteur viel niet in de smaak: magere 26% op Rotten Tomatoes

Jeff Daniels speelt de hoofdrol in de misdaadserie 'American Rust', die geen groot succes was.

Soms is een gerenommeerd acteur niet genoeg om een goede serie te maken. Dit was het geval bij de misdaadserie American Rust waarin Jeff Daniels de hoofdrol speelde. De serie ging in première in 2021 en werd al na één seizoen geannuleerd. Het werd uiteindelijk opgevist door Amazon, dat een tweede seizoen uitbracht.

American Rust werd gemaakt door Dan Futterman en is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 2009 van Philipp Meyer. Naast Daniels spelen ook Maura Tierney, David Alvarez, Bill Camp, Alex Neustaedter, Mark Pellegrino en Rob Yang mee in de serie.

Verhaal


American Rust speelt zich af in een klein stadje in de Rust Belt in Pennsylvania en verkent de gehavende Amerikaanse droom door de ogen van de gecompliceerde en gecompromitteerde politiechef Del Harris (Daniels).

Wanneer de vrouw van wie hij echt houdt haar zoon beschuldigd ziet van moord, wordt Harris gedwongen te beslissen wat hij bereid is te doen om hem te beschermen. Complicaties blijven zich voordoen naarmate het onderzoek vordert.

Nieuw leven ingeblazen


In 2017 waren er al plannen om een televisieadaptatie te maken gebaseerd op het boek van Meyer, maar de serie werd geschrapt, nadat er problemen waren met het vinden van een hoofdrolspeler voor de serie. In 2019 werd de bewerking opnieuw in productie genomen door Showtime met het eerste seizoen dat uitkwam in 2021.American Rust werd uiteindelijk niet zo'n groot succes en werd na één seizoen geannuleerd door Showtime. In 2022 werd de serie nieuw leven ingeblazen voor een tweede seizoen door Amazon. Het tweede seizoen, getiteld American Rust: Broken Justice, werd uitgebracht in maart 2024.

Negatieve recensies


American Rust kreeg vooral negatieve recensies. Zo heeft de serie een magere score van 26% op Rotten Tomatoes. Het kritische oordeel op de website luidt: "Het verhaal van American Rust over het verloren Amerika is de moeite waard, maar ondanks een A-klasse cast mist het simpelweg de narratieve helderheid en het gewicht dat nodig is om het onderwerp recht te doen."Het publiek daarentegen was positiever over de serie, die een publieksscore heeft van 77%. De meningen van de critici en het publiek zijn dus heel verschillend over American Rust.

Kijken?


Wil je zelf eens American Rust zien? Jammer genoeg is de serie op dit moment niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland, maar je kan de serie wel kopen op dvd of blu-ray.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij American Rust gezien?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen