search
Draak uit 'House of the Dragon' bovenop het Empire State Building in New York
Series / Nieuws

Draak uit 'House of the Dragon' bovenop het Empire State Building in New York

HBO komt met een ongelooflijke stunt om de start van het tweede seizoen te promoten.

Het Empire State Building bekent kleur in deze grootse promotiestunt van HBO Max. Vhager, de draak van Aemond (Ewan Mitchell), heeft zich om de toren van het gebouw gewikkeld. Deze majestueuze wolkenkrabber telt 103 verdiepingen, is ongeveer 380 meter hoog en diverse grote bedrijven zijn er gevestigd. Denk hierbij aan LinkedIn en Shutterstock.

Het beheer is in handen van het trustkantoor Empire State Realty Trust en CEO Tony Malkin zei in een verklaring dat ze helemaal voor Team Green zijn, oftewel koning Aegon II's (Tom Glynne-Carney) fractie. In het gebouw zelf is tijdelijk een IJzeren Troon geplaatst en door de stad wapperen banieren op de bekende toeristische punten.

Van dichterbij


Malkin liet het volgende weten: "Vhagar is neergedaald in het hart van New York en heeft de toren van het beroemdste gebouw ter wereld geclaimd". Door de rest van de miljoenenstad wapperen banieren, waardoor je ziet wie voor Team Green is en wie voor Team Black is met Rhaenyra (Emma D'Arcy).

De opblaasbare reproductie van de gigantische draak is maar liefst 27 meter lang en zit ter hoogte van de 86e verdieping. Bezoekers kunnen in het gebouw van dichtbij de indrukwekkende replica bekijken.

Strijd


De eerste aflevering van seizoen 2 is inmiddels te zien. Huis Targaryen is verdeeld geraakt en in een onderlinge strijd terechtgekomen die het begin van het einde inluidt.

Bekijk op instagram


House of the Dragon is te bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Leuk zo'n draak op het bovenop het Empire State Building in New York!

 • Ja, leuke acties!

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee, niet leuk, geldverspilling...

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen