Tv-serie op Dvd: TURN

De ambitieuze historische dramaserie van AMC op een redelijke Dvd-uitgave.

Bram de Groot, 06-12-2015 22:04

Bedenkers: Craig Silverstein | Cast: Jamie Bell (Abraham Woodhull), Seth Numrich (Major Benjamin Tallmadge), Daniel Henshall (Lieutenant Caleb Brewster), Heather Lind (Anna Strong), Meegan Warner (Mary Woodhull) e.a. | Uitzending serie: 2014 - heden | Tv-zenders: AMC
Zender AMC lanceerde verleden jaar de historische spionageserie TURN, ook bekend onder de titel TURN: Washington's Spies, een ambitieus project rond gebeurtenissen tijdens de Amerikaanse onafhankelijkheidsstrijd, rond 1778. Met namen als Jamie Bell, Seth Numrich en Daniel Henshall werd het verhaal gebaseerd op het boek "Washington's Spies" van Alexander Rose.

De ontvangst van het eerste seizoen was aan de magere kant, met slechts 52 procent op Rotten Tomatoes. De IMDb scoort met een 8,0 een stuk beter. Deze Dvd-uitgave komt overigens redelijk laat, aangezien in de States het tweede seizoen al is afgerond.

Synopsis
Abraham Woodhull is een boer tijdens de Britse bezetting van Long Island gedurende de Onafhankelijkheidsoorlog. Samen met een uiteenlopende groep jeugdvrienden vormde hij 'The Culper Ring'. Ze riskeerden hun leven voor de eer en keerden zich tegen familie en de Koning voor een hartstochtelijk gevecht waarin zij geloofden. Uiteindelijk helpt George Washington het tij keren van de oorlog in het voordeel van de rebellen.


Dvd: Turn - Seizoen 1 | Aantal discs 3 x Dvd | Afleveringen: 10 x ca. 45 minuten | Beeld: 16 x 9 | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: geen | Extra's: | The History of TURN: Washington's Spies | From Art to Image | Deleted & Extended Scenes | EAN: 8713045245603 | Release: november 2015 | Met dank aan: Entertainment One

De drie schijven van deze Dvd-uitgave van het debuutseizoen van TURN zitten vastgeklikt in een basic Dvd-keepcase, met daaromheen een vergelijkbare insteekhoes. Over de afzonderlijke afleveringen en het bonusmateriaal wordt geen aanvullende informatie gegeven, niet op de hoes en niet op de schijven.

De standaard definition-beeldkwaliteit van de afleveringen van TURN is zeker te doen, maar eigenlijk wel wat te mager, zelfs voor een Dvd-uitgave. Het beeld toont erg grauw en is (te) korrelig. Ook de donkere delen van het beeld zijn matig, aangezien de details wegvallen. Het geluid wordt aangeleverd door een Dolby Digital surround track en deze laat zo nu en dan redelijke surround effects horen. De dialoog is verder goed volgbaar.

Korte, maar redelijke extra's
Entertainment One heeft een aantal extra's op de derde schijf geplaatst. Het zijn twee kortere featurettes en een reeks verwijderde scènes. De eerste featurette heet 'The History of TURN: Washington's Spies' en gaat vluchtig in op de basis van de serie. Onder begeleiding van beelden uit de serie wordt er verteld over het literaire onderzoek dat heeft plaatsgevonden naar spionage tijdens de Amerikaanse onafhankelijkheidsstrijd. In 'From Art to Image' wordt vooral gekeken naar de sets, rekwisieten, kostuums en opnamelocaties. Gezamenlijk duren de twee extra's nog geen 10 minuten. De verwijderde scènes duren ruim 20 minuten. Het bonusmateriaal heeft geen Nederlandse ondertiteling.

Tweede seizoen al afgerond, derde onderweg
In de States heeft AMC het tweede seizoen van wederom 10 afleveringen al afgerond. Ook is het derde seizoen al aangekondigd. De ontvangst van het tweede seizoen lijkt een stuk beter, gezien de 80 procent op Rotten Tomatoes. Deze score is echter op basis van een beperkt aantal reviews. Hieronder de trailer voor seizoen 2:


Lees meer over: blu ray, dvd, review, recensie, turn, amc, serie, promo, trailer, teaser, Rupert Wyatt, jamie bell, 2015, tv, seizoen 1, Abe Woodhull

Populair nieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in