search
Dramatische 10% op Rotten Tomatoes: is dit een van de slechtste Netflix-series?
Series / Specials

Dramatische 10% op Rotten Tomatoes: is dit een van de slechtste Netflix-series?

'Lunatics' is een mockumentary-komedieserie, geschreven door Chris Lilley die ook de hoofdrol speelt.

De Australische comedian Chris Lilley is bekend om het creëren en vertolken van verschillende fictieve personages in mockumentary-series. Zo heb je de series We Can Be Heroes: Finding The Australian of the Year (2005), Summer Heights High (2007), Angry Boys (2011), Ja'mie: Private School Girl (2013) en Jonah from Tonga (2014).

In 2019 kwam Lilley terug met de mockumentary-komedieserie Lunatics, die hij heeft gecreëerd, geschreven en geregisseerd. Hij zorgde ook voor de muziek en speelt zelf de hoofdrol in de serie.

Zes personages


Lunatics zet de mockumentary-stijl van zijn eerdere series voort. Het verkent het leven en de verhalen van zes verschillende personages, allemaal gespeeld door Lilley. Elk personage heeft zijn of haar eigen eigenaardigheden wat betreft levensstijl en gedrag.

De personages omvatten modeverkoper Keith Dick, makelaar Quentin Cook, studente Becky Douglas, de 12-jarige Gavin McGregor, die erfgenaam is van een graafschap, ex-pornoster Joyce Jeffries, en de Zuid-Afrikaanse Jana Melhoopen-Jonks, een bekende dierentherapeut die ook lesbisch is.

Negatieve recensies


Lunatics kreeg van de critici vooral negatieve recensies en heeft een score van 10% op Rotten Tomatoes. Zo schreef Wenlei Ma van News.com.au: "De serie is opgezet als een oneerbiedige, gedurfde verkenning van buitenbeentjes en identiteit - Lilley wil waarschijnlijk dat je verontwaardigd bent - maar het voelt meestal als een verzameling tamme sketches die hun welkom hebben overschreden."Volgens Michael Idato van Sydney Morning Herald is Lunatics "geen mislukking, maar, en hier zit het probleem, het is gewoon niet Lilley's beste werk." Het publiek daarentegen was veel positiever over de serie en gaf het een score van 88%. Maar zoals een van de kijkers schrijft, is Lilley niet voor iedereen.

Kijken?


Wil je toch eens Lunatics zien? Je kan alle tien afleveringen bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij Lunatics helemaal afgekeken?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen