search
'Tierra de Mujeres': komedie met een vleugje romantiek en melancholie
Recensie

'Tierra de Mujeres': komedie met een vleugje romantiek en melancholie

Drie generaties vrouwen moeten omgaan met teleurstelling in deze voorspelbare doch vermakelijke serie.

Regie: Carlos Sedez, Jacobo Martínez | Cast: Eva Longoria (Gala), Victoria Bazua (Kate), Santiago Cabrera (Amat), Carmen Maura (Julia), Jim Kitson (Hank), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 38-47 minuten | Jaar: 2024

Met een vermiste man, zonder geld en met een stel louche mannen op haar hielen moet socialite Gala haar vertrouwde New Yorkse bubbel verlaten. Ze neemt haar dementerende moeder en puberende dochter mee naar het Spaanse dorpje waar haar moeder geboren werd. Op deze plek hebben de vrouwen het voor het zeggen, dus zal het drietal hun verleden moeten confronteren en om moeten gaan met teleurstelling om hun plek te kunnen vinden.

Voor een vernieuwend plot hoef je Tierra de Mujeres niet te bekijken, want de serie volgt de formule van een klassieke romkom. Alleen dan niet in de gebruikelijk negentig minuten, maar in zes afleveringen van ongeveer driekwartier. Niet verrassend dus dat er veel matige B-plots zijn om de tijd op te vullen. Terwijl oma Julia op zoek is naar de vader van Gala – ze was in haar jeugd blijkbaar nogal een vrije geest – moet kleindochter Kate dealen met transfobe kwezelaars in de lokale kroeg en maakt Gala maakt zich door verschillende ongelukjes niet bepaald geliefd onder de dorpsvrouwen.

Dankzij de cast zit het wel goed met het acteerwerk. De acteurs zullen met hun optredens geen prijzen winnen, maar de personages zijn herkenbaar en hun motivaties, voor zover ze die lijken te hebben, zijn duidelijk. Vooral Carmen Maura weet een speelse kwaliteit te geven aan oma Julia. Deze grenst soms aan het irritante, maar past bij het personage. Ondanks het adequate acteerwerk voelt de chemie tussen Eva Longoria en haar tegenspeler Santiago Cabrera door een gebrek aan opbouw in het verhaal hier en daar geforceerd. Een tekortkoming die inmiddels bijna onlosmakelijk verbonden is met het genre.

Ook maken de personages geen echte ontwikkeling door. Ze realiseren zich hoogstens dat ze iets anders willen met hun leven, maar dat gaat niet gepaard met enige persoonlijke, emotionele verandering. In principe laten we de personages achter zoals we ze gevonden hebben, maar dan op een andere locatie. En in het geval van Gala met íets minder nette kleding.

Tierra de Mujeres is geen verplicht kijkvoer, maar wel een aanrader voor liefhebbers van makkelijke series met een vleugje romantiek en sterke, vrouwelijke hoofdrollen. De serie heeft net genoeg inhoud om de aandacht vast te houden en is vermakelijk genoeg om een klein uur van je dag aan te besteden. Het oog wil natuurlijk ook wat en het pittoreske dorpje omringd door uitgestrekte wijnvelden voorziet in een Spaans vakantiegevoel. Als het huidige weer het nog niet deed, dan brengt Tierra de Mujeres je wel in zomerse sferen.Tierra de Mujeres is te zien bij Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij van plan om Tierra de Mujeres te gaan kijken?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen