search
Deze markante horrorserie blijft een ondergewaardeerd pareltje op Netflix: 89% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

Deze markante horrorserie blijft een ondergewaardeerd pareltje op Netflix: 89% op Rotten Tomatoes

In 'Santa Clarita Diet' houdt Drew Barrymores personage er wel heel lugubere eetgewoontes op na...

Fans van een combinatie tussen horror en comedy mogen deze verborgen parel op Netflix niet gemist hebben: Santa Clarita Diet is al vanaf 2017 op de streamingdienst te bekijken, maar bleef voor veel gebruikers tot nu toe nog onontdekt.

De Amerikaanse serie Santa Clarita Diet ging in 2017 in première op Netflix en is gemaakt door Victor Fresco. Inmiddels zijn er drie seizoenen gemaakt, waarvan het laatste in 2019 verscheen.

Mensenvlees


De serie gaat over Sheila (Drew Barrymore) en Joel (Timothy Olyphant) Hammond, een getrouwd stel dat in de Californische suburb Santa Clarita woont. Hun leven ziet er doodnormaal uit: ze zijn beide vastgoedmakelaars en hebben een dochter.

Dit leven wordt echter compleet omgegooid wanneer Sheila dood lijkt te gaan, maar in plaats daarvan een metamorfose ondergaat. Vanaf nu is ze een ondode, die hunkert naar mensenvlees. Haar gezin probeert haar hier zo goed mogelijk doorheen te helpen.

Mysterie


Hierbij moeten ze alleen iedere keer weer rekening houden met de culturele normen en waarden van de suburbs. Hun buren mogen natuurlijk van niets afweten. Toch moeten ze op een of andere manier dit mythologische mysterie zien te ontrafelen.Naast Barrymore en Olyphant zien we in de serie nog een aantal bekende acteurs. Liv Hewson (Before I Fall, Yellowjackets) speelt dochter Sheila en Skyler Gisondo (Licorice Pizza, Booksmart) speelt de zoon van de buren van de familie Hammond.

Hoge score


Santa Clarita Diet wordt enorm goed beoordeeld. Op Rotten Tomatoes krijgt de serie een score van 89% van de critics. Het publiek is nog enthousiaster en geeft 93%.

Bekijk Santa Clarita Diet op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij Santa Clarita Diet gezien en raad jij deze serie aan?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee / Niet gezien

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen