search
'Clanes': doelloze infiltratie in een drugskartel
Recensie

'Clanes': doelloze infiltratie in een drugskartel

Deze Spaanse misdaadserie weet de aandacht maar matig vast te houden.

Regie: Roger Gual, Javier Rodríguez | Cast: Clara Lago (Ana), Tamar Novas (Daniel), Xosé A. Tourinán (Nilo), Melania Cruz (Laura), Miguel de Lira (Padín), e.a. | Afleveringen: 7 | Speelduur: 41-56 minuten | Jaar: 2024

Clanes valt meteen met de deur in huis. Wanneer Ana's vader wordt vermoord, blijkt al snel dat hij een dubbelleven leidde. Ana besluit zich te verdiepen in dit geheime leven door te infiltreren in een drugskartel. Doordat de serie meteen alle benodigde informatie presenteert, zit het tempo er gelijk lekker in en kan het primaire verhaal, de zoektocht van Ana, snel beginnen. Maar helaas neemt direct na de eerste aflevering het tempo alweer af.

Ook blijkt het verhaal van deze Spaanse misdaadserie nogal troebel. Dat Ana meer te weten wil komen over haar vader is duidelijk, maar haar precieze bedoelingen binnen het drugskartel zijn niet helder. Als er een tweede seizoen komt kan het daarin met dit verhaal nog alle kanten op. Het is best mogelijk dat Ana volledig zal integreren, maar ze kan net zo goed iedereen die ze ontmoet heeft verlinken bij de politie.

Doordat er geen duidelijk doel is, ontbreekt de spanning. Bovendien bevat Clanes alle ingrediënten die je van een Spaanse misdaadserie zou verwachten: een drugskartel als familiebedrijf, omkoping, een mol, een groot transport dat onderschept wordt; alle gebruikelijke onderdelen komen aan bod. Het geheel is daarmee allemaal net iets te voorspelbaar. Wel leuk is de romance die zich ontwikkelt tussen Ana en kartelbaas Daniel. Een standaard wending voor de gemiddelde dramaserie, maar best verfrissend voor een misdaadserie.

Hoewel het scenario wat dunnetjes is, valt op de cast niets aan te merken. Het acteerwerk is van hoog niveau en Clara Lago en Tamar Novas hebben als Ana en Daniel goede chemie. De acteurs maken daarmee een hoop goed van wat het ietwat slappe verhaal aan spanning mist. Daardoor is Clanes uiteindelijk best oké, maar geen serie die je op het puntje van je stoel brengt. Clanes is gewoon weer een Spaanse misdaadserie. Eentje zoals zovele. Daar is niets mis mee, maar erg vernieuwend of spannend is het allemaal niet.Clanes is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij van plan om Clanes te gaan kijken?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen