search
Met een droevige 8% op Rotten Tomatoes is dit een van de slechtste horrorseries op Netflix
Series / Specials

Met een droevige 8% op Rotten Tomatoes is dit een van de slechtste horrorseries op Netflix

De Indiase horrorserie 'Betaal' gaat over een leger aan zombies, maar is volgens veel kijkers toch niet eng genoeg.

De Indiase filmindustrie is één van de grootste ter wereld. Maar net als in Hollywood, betekent dat natuurlijk niet dat er alleen goede films en series gemaakt worden. Dat bewijst de horrorserie Betaal.

De Indiase zombieserie Betaal verscheen in 2020 op Netflix. De serie werd gemaakt door Patrick Graham en bestaat uit slechts vier afleveringen. De titel vertaalt in het Nederlands naar "demoon".

Zombieleger


De serie gaat over een strijd tussen politieagenten en een eeuwenoude Britse officier met een geheel zombieleger. Commandant Vikram Sirohi (Vineet Kumar Singh) heeft de taak om land vrij te maken voor projecten in afgelegen gebieden in India.

Hij is in zee gegaan met de corrupte magnaat Ajay Mudhalvan (Jitendra Joshi) en volgt zijn bevelen om de bevolking van een dorpje met geweld te verhuizen. Wanneer het vrijmaken van een tunnel een Britse kolonel en zijn leger aan zombies bevrijdt, moeten Vikram en andere overlevenden hun verleden confronteren.

8%


Betaal kreeg overwegend negatieve recensies. Volgens veel critici voegden de zombies niet veel toe aan het verhaal van de serie. Bovendien kreeg de montage veel kritiek. Wel worden de acteurs en de zombie-mythologie in de serie geprezen.Op Rotten Tomatoes krijgt de serie een score van slechts 8% op de tomatometer. Het publiek is wel veel enthousiaster en geeft 72%.

Een paar enge scènes


Critic Shubhra Gupta van The Indian Express zegt het volgende over Betaal: "Er zijn een paar hoogtepunten en een paar scènes die eng genoeg zijn. Maar de serie blijft wegglijden terwijl hij bezig is met het samenstellen van de onderdelen".

Klinkt dit je toch goed in de oren? Bekijk Betaal op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Betaal: gezien of 'nog nooit van gehoord'

 • Gezien

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nog nooit van gehoord

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen