search

Ons nieuws van donderdag 4 juli 2024

'Clipped': gedramatiseerd basketbalschandaal met Ed O'Neill als groteske teameigenaar
Recensie

'Clipped': gedramatiseerd basketbalschandaal met Ed O'Neill als groteske teameigenaar

Het schandaal dat tien jaar geleden de Amerikaanse basketbalwereld opschudde legt een groter probleem bloot.

Regie: Kevin Bray, Franscesca Gregorini, Michael Blieden | Cast: Cleopatra Coleman (V. Stiviano), Laurence Fishburne (Doc Rivers), Jacki Weaver (Shelly Sterling), Ed O'Neill (Donald Sterling), Kelly AuCoin (Andy Roeser), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 45-50 minuten | Jaar: 2024

De Los Angeles Clippers verkeren al zo lang in de schaduw van de Los Angeles Lakers dat ze vooral bekendstaan als 'het andere basketbalteam uit L.A.', maar in 2014 haalden de Clippers eindelijk eens het nieuws met iets anders dan ondermaatse sportprestaties. Het was echter geen positief verhaal: in uitgelekte opnamen was te horen hoe eigenaar Donald Sterling racistische uitspraken deed. Dit schandaal werd eerder al verkend in de podcast The Sterling Affairs, die nu is verfilmd als de serie Clipped met Ed O'Neill in de rol van Sterling.

Cleopatra Coleman speelt zijn naar aandacht hongerende assistente en soort-van maîtresse V. Stiviano. Wanneer deze jonge vrouw zich door Sterling geschoffeerd voelt, besluit ze hem terug te pakken door een opname te lekken van zijn problematische uitspraken. Coleman geeft haar personage haast kinderlijke kwaliteiten; als een peuter met een woedeaanval stampt Stiviano door het verhaal, op zoek naar dé manier om de meeste aandacht op zich te vestigen. Zich verschuilend achter haar veel te grote zonneklep en rolschaatsend langs de fotografen in haar voortuin doet ze constant auditie voor haar eigen realityprogramma.

Zonder helden kan het moeilijk zijn om mee te leven met de personages, maar toch wordt iedereen menselijk gehouden. Stiviano is weliswaar een irritante wannabe-influencer, maar ook iemand die middenin haar publiciteitsstunt twee jongens adopteert voor wie ze al tijden als pleegouder fungeert. Sterling is een groteske man en een racist, maar kampt ook met allerlei gezondheidsproblemen, waardoor hij de grip op zijn leven lijkt te verliezen. Coach Doc Rivers wordt neergezet als het enige personage aan wie enige heldhaftigheid kan worden toegekend, maar ook hij raakt verstrikt in het politieke web van professioneel basketbal.

Sterling vertegenwoordigt een groter probleem binnen de NBA. De Amerikaanse basketbalcompetitie blijkt een oligarchie van witte miljardairs die aan het hoofd staan van organisaties met overwegend zwarte werknemers. Een zwaar onderwerp om te behandelen in zes afleveringen, maar doordat Clipped vrij snel door het verhaal gaat bieden de middelste afleveringen ruimte voor overpeinzingen over institutioneel racisme. Echter, de gesprekken van Rivers met collega's en spelers, de discussies tussen spelers en de belerende tirades van V.'s beste vriendin zorgen helaas niet altijd voor interessante televisie en zijn ook niet per se nodig om het punt duidelijk te maken.

Hoewel Clipped halverwege vertraagt en daarmee mogelijk sommige kijkers zal verliezen, is het geheel zeker de moeite van het kijken waard dankzij de vele interessante personages en het boeiende waargebeurde verhaal. Het is een verhaal waarvan we zouden willen dat het over de top en ongeloofwaardig was, maar in werkelijkheid helaas zeer realistisch is.Clipped is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vurige en vergeten film uit 2022 is nu opeens hot op Netflix
Films / Netflix Kijktip

Vurige en vergeten film uit 2022 is nu opeens hot op Netflix

Sinds enkele dagen trekt de film Mr. Malcolm's List veel bekijks op Netflix.

Soms komen er op Netflix recente films voorbij die nog niet eens zo oud zijn, maar door veel mensen waarschijnlijk alweer vergeten waren. Zo'n film is waarschijnlijk Mr. Malcolm's List uit 2022. De film staat de sinds enkele dagen in de Netflix Top 10 en nu op plaats zes.

De regie van de film, door Netflix omschreven met keywords als charmant, romantisch en comedy, lag in handen van de onbekende Emma Holly Jones. Ze werkte samen met bekendere namen zoals Freida Pinto, Sope Dirisu, Oliver Jackson-Cohen en Theo James.

Sterk ontvangen


Ondanks dat de $2 miljoen kostende film het financieel niet denderend deed, was de ontvangst erg sterk. Op de Tomatometer staat de film op een fraaie 83 procent na 117 recensies. De publieksscore staat op een mooie 82 procent.

"Mr. Malcolm's List verwijst naar talloze Regency-films, maar onderscheidt zich niet echt van de rest. Het is echter wel een onderhoudende ode aan het werk van Jane Austen," aldus de critics consensus van Rotten Tomatoes.

Nu te zien
Als je Mr. Malcolm's List wil zien, dan vind je de film nu hier op Netflix.In de film wordt een jonge vrouw afgewezen door de meest kritische vrijgezel in Londen en vraagt dan haar jeugdvriendin om zijn ideale match te worden, alleen maar om zijn hart te breken.

Ook interessant
Nostalgie doet het ijzersterk op Netflix: geliefde serie keert terug en staat gelijk in de top 10
Na de acht seizoenen van That '70s Show van de Amerikaanse zender FOX verscheen begin vorig jaar het eerste seizoen van het vervolg That '90s Show. Dit keer is niet FOX de zender, maar verschijnt de sitcom… lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw kijkcijferkanon van Netflix kickt 'Baby Reindeer' uit de Top 10 Netflix-series aller tijden
Series / Nieuws

Nieuw kijkcijferkanon van Netflix kickt 'Baby Reindeer' uit de Top 10 Netflix-series aller tijden

De top drie van de lijst blijft ongewijzigd met de hits Wednesday, Stranger Things en DAHMER.

Het eerste seizoen van Wednesday is met ruim 252 miljoen kijksessies nog altijd de best bekeken serie op Netflix. Onlangs voegde de hitserie Baby Reindeer zich bij de bovenste tien best bekeken series aller tijden op de streamingdienst, maar die plek is de serie nu verloren.

Het nieuwe, derde seizoen van Bridgerton heeft nu de tiende plek in handen met op dit moment zo'n 92 miljoen kijksessies en 733,3 kijkuren. Baby Reindeer valt hierdoor buiten het lijstje.

Veel bekende series


De Top 10 aller tijden staat uiteraard vol bekende series. Alle drie seizoenen van Bridgerton staan in de lijst, alleen de spin-off Queen Charlotte: A Bridgerton Story uit 2023 ontbreekt. Het eerste seizoen staat op plaats vier met 929,3 miljoen kijkuren en 113,3 miljoen kijksessies.

Er is maar een andere serie die met twee seizoenen in de lijst staat en dat is Stranger Things, met seizoen 3 en 4. Het verschil tussen de cijfers is groot. Seizoen 4 staat op 1,8 miljard kijkuren, terwijl seizoen 3 niet verder komt dan 716,1 miljoen kijkuren.

Complete lijst


Hieronder vind je de complete lijst, tot 30 juni 2024.

1. Wednesday: seizoen 1 - 1.718.800.000 kijkuren | 252,1 miljoen kijksessies
2. Stranger Things 4 - 1.838.000.000 kijkuren | 140,7 miljoen kijksessies
3. DAHMER: Monster: The Jeffrey Dahmer Story - 1.031.100.000 kijkuren | 115,6 miljoen kijksessies
4. Bridgerton: seizoen 1 - 929.300.000 kijkuren | 113,3 miljoen kijksessies
5. The Queen's Gambit - 746.400.000 kijkuren | 112,8 miljoen kijksessies
6. The Night Agent: seizoen 1 - 803.200.000 kijkuren | 98,2 miljoen kijksessies
7. Fool Me Once - 629.800.000 kijkuren | 98,2 miljoen kijksessies
8. Stranger Things 3 - 716.100.000 kijkuren | 94,8 miljoen kijksessies
9. Bridgerton: seizoen 2 - 797.200.000 kijkuren | 93,8 miljoen kijksessies
10. Bridgerton: seizoen 3 - 733.300.000 kijkuren | 91,9 miljoen kijksessies

Ook interessant
De echte stalker in 'Baby Reindeer' van Netflix: Hoe zat het eigenlijk in werkelijkheid?
De Schotse komiek Richard Gadd maakte in eerste instantie een one man-show over de periode dat hij gestalkt werd. Deze show was in 2019 op het beroemde Edinburgh Fringe Festival te zien, waarna Netflix hem een aanbod deed. Lees verder...
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix start met het vervolg op zijn grootste hitserie uit 2023
Series / Video/clip/featurette

Netflix start met het vervolg op zijn grootste hitserie uit 2023

Het is een tijdje stil geweest, maar onze helden zijn officieel terug.

Netflix had een knaller van jewelste te pakken met de live-action versie van One Piece. Na de aankondiging dat de populaire serie terugkeert met een nieuw seizoen werd er lange tijd niets meer vernomen.

Aan de radiostilte is nu een einde gekomen: de opnames zijn op locatie van start gegaan. Er staat een featurette online waarin we de Straw Hats terugzien.

Nieuwe belevenissen


Het vijftal gaat aan boord van de Going Merry nieuwe belevenissen tegemoet: Iñaki Godoy (Monkey D. Luffy), Mackenyu (Roronoa Zoro), Emily Rudd (Nami), Jacob Romero (Usopp) and Taz Skylar (Sanji) doen hun respectievelijke rollen over.

Ook keren Jeff Ward (Buggy), Ilia Isorelys Paulino (kapitein Alvida) en Michael Dorman (Gol D. Roger) terug. Ten slotte heeft Baroque Works nieuwe leden, die worden gespeeld door David Dastmalchian, Jazzara Jaslyn, Camrus Johnson en Daniel Lasker.

Rest van het jaar


De verwachting is dat de opnames nog tot de rest van het jaar doorgaan. We houden jullie uiteraard op de hoogte.One Piece kun je streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Met een droevige 8% op Rotten Tomatoes is dit een van de slechtste horrorseries op Netflix
Series / Specials

Met een droevige 8% op Rotten Tomatoes is dit een van de slechtste horrorseries op Netflix

De Indiase horrorserie 'Betaal' gaat over een leger aan zombies, maar is volgens veel kijkers toch niet eng genoeg.

De Indiase filmindustrie is één van de grootste ter wereld. Maar net als in Hollywood, betekent dat natuurlijk niet dat er alleen goede films en series gemaakt worden. Dat bewijst de horrorserie Betaal.

De Indiase zombieserie Betaal verscheen in 2020 op Netflix. De serie werd gemaakt door Patrick Graham en bestaat uit slechts vier afleveringen. De titel vertaalt in het Nederlands naar "demoon".

Zombieleger


De serie gaat over een strijd tussen politieagenten en een eeuwenoude Britse officier met een geheel zombieleger. Commandant Vikram Sirohi (Vineet Kumar Singh) heeft de taak om land vrij te maken voor projecten in afgelegen gebieden in India.

Hij is in zee gegaan met de corrupte magnaat Ajay Mudhalvan (Jitendra Joshi) en volgt zijn bevelen om de bevolking van een dorpje met geweld te verhuizen. Wanneer het vrijmaken van een tunnel een Britse kolonel en zijn leger aan zombies bevrijdt, moeten Vikram en andere overlevenden hun verleden confronteren.

8%


Betaal kreeg overwegend negatieve recensies. Volgens veel critici voegden de zombies niet veel toe aan het verhaal van de serie. Bovendien kreeg de montage veel kritiek. Wel worden de acteurs en de zombie-mythologie in de serie geprezen.Op Rotten Tomatoes krijgt de serie een score van slechts 8% op de tomatometer. Het publiek is wel veel enthousiaster en geeft 72%.

Een paar enge scènes


Critic Shubhra Gupta van The Indian Express zegt het volgende over Betaal: "Er zijn een paar hoogtepunten en een paar scènes die eng genoeg zijn. Maar de serie blijft wegglijden terwijl hij bezig is met het samenstellen van de onderdelen".

Klinkt dit je toch goed in de oren? Bekijk Betaal op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 ondergewaardeerde Netflix-thrillers houden je op het puntje van je stoel
Series / Nieuws

Deze 4 ondergewaardeerde Netflix-thrillers houden je op het puntje van je stoel

Huiveringwekkende en beklemmende topseries vind je in dit nieuwe overzicht.

Netflix betrad op 11 september 2013 de Nederlandse markt en sindsdien is hun catalogus gegroeid tot grote hoogte. Te midden van deze lading aan topseries zijn verborgen juweeltjes die vaak over het hoofd worden gezien. We hebben vier van deze series voor je uitgelicht. Zijn deze iets voor jou?

True StoryDeze miniserie, met de bekende ster Kevin Hart, kwam in 2021 naar Netflix. De critici zijn niet erg enthousiast over de serie, maar het publiek loopt ermee weg. Zij geven de serie op Rotten Tomatoes een hele goede score van 80%.

In de onconventionele misdaadserie True Story dreigt het leven van een comedian te worden verwoest na een avondje feesten.Joko Anwar's Nightmares and DaydreamsDeze serie is eigenlijk nog maar net uit, maar heeft van de streamingdienst weinig publiciteit gekregen. Desalniettemin wordt de serie door zowel publiek als de critici op Rotten Tomatoes enorm gewaardeerd, te zien aan de uitstekende score van 86%. Kijk alle afleveringen op Netflix.

In het spannende Joko Anwar's Nightmares and Daydreams krijgen gewone mensen te maken met bovennatuurlijke verschijnselen.How to Get Away with MurderAls je zin hebt om te bingen, zit je met deze serie goed. Er staan er maar liefst zes seizoenen van op Netflix. Iedereen op Rotten Tomatoes vindt de serie helemaal top. Het krijgt een hele dikke 88%.

Annalise Keating is in How to Get Away with Murder een briljante strafrechtadvocate en professor in de rechten. Samen met vijf van haar studenten raakt ze betrokken bij een ongewone moordzaak.Light the NightDeze serie, waarvan je drie seizoenen op Netflix ziet, heeft nog niet veel mensen bereikt. Critici hebben het nog niet eens kunnen waarderen, maar het publiek laat op de Tomatometer zien dat ze de serie geweldig vinden. Het krijgt een score van 92%.

In de spannende dramaserie Light the Night ontdekken vrouwen die in een bar in Taipei werken, de waarheid achter een huiveringwekkende misdaad.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze iconische oorlogsserie is beter dan de originele film
Series / Specials

Deze iconische oorlogsserie is beter dan de originele film

De iconische serie 'M*A*S*H' is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1970.

Gedurende 11 seizoenen kon je in M*A*S*H een team van artsen en ondersteunend personeel volgen, die gestationeerd waren in het 4077th Mobile Army Surgical Hospital in Uijeongbu, Zuid-Korea, tijdens de Koreaanse Oorlog (1950–53).

Voordat de serie er kwam, was er een gelijknamige film in 1970 met Donald Sutherland en Elliott Gould in de hoofdrollen. De serie M*A*S*H was de eerste originele spin-offserie gebaseerd op de film en werd uiteindelijk populairder.

Gebaseerd op film


M*A*S*H, een acroniem voor Mobile Army Surgical Hospital, werd ontwikkeld door Larry Gelbart als de eerste originele spin-off serie, gebaseerd op de speelfilm M*A*S*H uit 1970, die op zijn beurt weer gebaseerd was op Richard Hooker's roman uit 1968, MASH: A Novel About Three Army Doctors.

De film M*A*S*H was een donkere komedie die het serieuze onderwerp van de Koreaanse Oorlog behandelde. De film was een groot succes en inspireerde de serie met dezelfde naam. De serie M*A*S*H was een luchtigere benadering van het onderwerp met de nadruk op humor en satire, hoewel de latere seizoenen zeker hun emotioneel zware momenten hadden die eigenlijk beter waren dan de film.

Cast


M*A*S*H liep van 1972 tot 1983, meer dan drie keer zo lang als de oorlog die het beschreef. In de hoofdrollen had je Alan Alda als Hawkeye Pierce en Wayne Rogers als Trapper John McIntyre.Ook te zien in de serie zijn onder andere McLean Stevenson, Loretta Swit, Larry Linville, Mike Farrell en Harry Morgan. Gary Burghoff, die het personage Radar O’Reilly speelde, was de enige acteur uit de film die in de serie speelde.

Superieur


Hoewel de film op zichzelf zeker impactvol was, wordt de serie M*A*S*H door velen als superieur beschouwd. Een van de redenen hiervoor is de extra tijd die de serie had om haar personages en verhaallijnen te verkennen.Terwijl de film zich voornamelijk richtte op de oorlog en de effecten ervan op de soldaten, kon de serie dieper ingaan op de persoonlijke levens van de personages en hun relaties met elkaar. Dit zorgde voor een meer afgerond beeld van de personages en hun ervaringen, waardoor de serie meer herkenbaar en plezierig was voor het publiek.

Meest bekeken finale


De laatste aflevering van M*A*S*H, Goodbye, Farewell and Amen, was de meest bekeken televisie-uitzending in de Amerikaanse geschiedenis van 1983 tot 2010, en het blijft zowel de meest bekeken finale van een televisieserie als de meest bekeken aflevering van een gescripte serie.Deze televisieserie is de bekendste van de M*A*S*H-projecten en een van de hoogst gewaardeerde series in de geschiedenis van de Amerikaanse televisie. Het won talloze prijzen, waaronder veertien Emmy Awards. Er werden daarna nog andere spin-offseries gemaakt, maar die werden niet zo'n groot succes.

Kijken?


Wil je M*A*S*H zien? Je kan de serie bekijken op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een 8,5 op de IMDb: deze historische actieserie moet je gewoon gezien hebben
Series / Specials

Een 8,5 op de IMDb: deze historische actieserie moet je gewoon gezien hebben

Als je van historische series vol epische gevechten houdt, mag je 'Spartacus' niet gemist hebben.

Historische series zijn meestal niet geheel historisch correct. Desondanks zijn ze vaak heel erg vermakelijk om naar te kijken. Deze serie was tien jaar geleden enorm populair, maar misschien heb je er nog niet van gehoord: Spartacus.

Het eerste seizoen van Spartacus: Blood and Sand kwam uit in 2010. In totaal kwamen er 3 seizoenen, waarvan het laatste verscheen in 2013. Daarnaast werd er in 2011 een prequel gemaakt in de vorm van een miniserie, genaamd Spartacus: Gods of the Arena.

Gladiator


De serie gaat over de Thracische gladiator Spartacus, die de leider was van een opstand van tot slaaf gemaakten tegen de Romeinse Republiek. Gedwongen tot slavernij wordt Spartacus weggerukt van zijn geboorteland en de vrouw van wie hij houdt.

Hij wordt veroordeeld tot de bloedige arena in Rome, waar hij moet vechten als gladiator. Spartacus komt erachter dat de strijd niet alleen in de arena plaatsvindt. Hij moet het verraad en de verleidingen van deze gevaarlijke wereld zien te ontwijken.

Andy Whitfield


Hij weet uit te groeien tot een favoriet bij het publiek, maar deze populariteit is geen garantie om goed behandeld te worden. Eigenlijk wil Spartacus nog maar één ding voor hem en zijn lotgenoten: gerechtigheid.In seizoen 1 wordt de rol van Spartacus gespeeld door Andy Whitfield. De productie van het tweede seizoen werd uitgesteld omdat Whitfield gediagnosticeerd werd met kanker. In de tussentijd produceerde het netwerk Starz daarom de prequel Gods of the Arena.

Sequel


In eerste instantie werd Whitfield kankervrij verklaard, maar voordat de opnames voor seizoen 2 konden beginnen was de ziekte helaas weer teruggekeerd. De acteur overleed in 2011. Voor seizoen 2 en 3 van Spartacus werd Liam McIntyre als nieuwe hoofdacteur gecast.

Op IMDb krijgt de serie een enorm hoge score, namelijk een 8,5/10. Er is een sequel in de maak, genaamd House of Ashur. De serie Spartacus is momenteel nergens te streamen, maar de dvd bestel je makkelijk online.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Acolyte': geavanceerde Sith-uitrusting blokeert lichtzwaarden in de strijd
Series / Specials

'The Acolyte': geavanceerde Sith-uitrusting blokeert lichtzwaarden in de strijd

De technologie van de Sith treedt meer op de voorgrond in de wapens die ze gebruiken.

In de nieuwe 'Star Wars'-serie The Acolyte zijn de indrukwekkende gevechtskunsten van The Stranger te zien. Deze figuur heeft daarnaast ook de beschikking over technologie die het de Jedi behoorlijk lastig maakt. De Jedi worden zowel wat betreft wapens als geestelijke vermogens gedwarsboomd.

In de vijfde aflevering is de cortosis-uitrusting te zien, gemaakt van een zeldzaam mineraal. Lichtzwaarden zijn hierdoor niet in staat om schade toe te brengen en worden zelfs tijdelijk gedeactiveerd. Verder zorgt een cortosishelm ervoor dat de telepathische vermogens van de Jedi tegengehouden worden en bedient The Stranger zich van controversiële gevechtstechnieken, wat voor een geduchte tegenstander zorgt.

Tactisch voordeel


De Sith opereren in het geheim en dit betekent dat ze hun technologie ontwerpen met het oog op tactisch voordeel. Cortosis is een zeldzaam mineraal, de wapenuitrusting bevat dus cortosis in plaats van hiervan gemaakt te zijn. Wanneer de Sith met een Force-gevoelige opponent te maken heeft gaat het er voornamelijk om de aanval van een lichtzwaard te weerstaan. Dit gebeurt door de energie terug te kaatsen, waardoor het lichtzwaard tijdelijk deactiveert.

De cortosis in de armbeschermers blokkeert niet alleen een aanval, het veroorzaakt daarnaast een type 'kortsluiting'. De tegenstander zit hierdoor tijdelijk zonder wapen en dit biedt een tactisch voordeel. In The Acolyte wordt ten slotte een nieuwe eigenschap van cortosis onthuld, namelijk het blokkeren van de telepathische vermogens van Jedi. Op een bepaald moment weigert de Stranger de helm af te zetten, omdat master Sol dan gedachten zou kunnen lezen.

Controversieel


Dit wordt vervolgens aangevuld met twee gevechtsvormen die door de Jedi als controversieel worden gezien: Tràkata en Juyo: de laatste staat ook wel bekend als Form VII. Tràkata is een tactiek waarbij je je lichtzwaard schijnbaar willekeurig aan- en uitflitst, wat de tegenstander verwart. Juyo is een agressieve gevechtsstijl die voornamelijk offensief van aard is. Door Jedi wordt de eerste stijl als valsspelen gezien, terwijl de tweede teveel emotie op zou wekken. De Order interpreteert dit als jezelf laten leiden door passie, wat tegen de Jedi Code ingaat.

Bekijk op instagram


De combinatie van wapens, uitrusting en gevechtstechniek heeft hierdoor een onvoorspelbare en gevaarlijke tegenstander opgeleverd in The Acolyte.

Waar te zien?


Je kunt Star Wars: The Acolyte streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Daredevil: Born Again': Heeft MCU-topman zojuist een fantheorie bevestigd?
Series / Nieuws

'Daredevil: Born Again': Heeft MCU-topman zojuist een fantheorie bevestigd?

'Daredevil: Born Again' vindt zijn plaats als onderdeel van het MCU.

De hooggespannen verwachtingen voor Daredevil: Born Again hebben onder andere te maken met het samenbrengen van verschillende verhaallijnen binnen dit universum. Marvel-baas Brad Winderbaum was onlangs te gast bij The Official Marvel Podcast en ging wat dieper in op de overkoepelende verhaallijn van het eerste seizoen.

Winderbaum hintte op de verfilming van een verhaallijn uit de strips. Daredevil: Born Again krijgt hierdoor een stevige plaats binnen het Marvel-universum.

Subtieler niveau


In de nieuwste 'Daredevil'-serie zal de strijd tussen Kingpin (Vincent D'Onofrio) en Matt Murdock (Charlie Cox) zich op een subtieler niveau afspelen. Winderbaum: "De personages zijn volwassener geworden en het [Marvel-]universum is anders dan eerst".

"Matt [Murdock] en Wilson [Fisk] zijn ook veranderd, waardoor ze elkaar niet langer meer openlijk in de haren vliegen. Er zit een politieke dimensie aan hun verhouding", aldus Winderbaum.

Bevestiging


Winderbaums uitspraak lijkt een populaire fantheorie te bevestigen, namelijk de verfilming van een verhaallijn uit de strips. Hierin wordt Kingpin burgermeester van New York en verbiedt eigenrichting. Dit heeft natuurlijk zijn weerslag op Daredevil én op andere MCU-helden. Deze insteek verklaart ook de post-credit scène van Echo, waarin Kingpin hardop plannen maakt.De makers slaan hierdoor twee vliegen in één klap: Daredevil wordt hierdoor stevig in het MCU verankerd en Kingpin wordt een van de grotere schurken in de wereld van Marvel.

Wanneer te zien?


Daredevil: Born Again wordt in maart 2025 verwacht op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bizarre lightsaber in nieuwe aflevering 'Star Wars: The Acolyte'
Series / Nieuws

Bizarre lightsaber in nieuwe aflevering 'Star Wars: The Acolyte'

Jedi-meester Vernestra Rwoh is de eerste die de lightwhip in live-action gebruikt.

De zesde aflevering van Star Wars: The Acolyte is nú te streamen op Disney+, maar krijgt ook ditmaal weer de nodige kritiek op bepaalde elementen.

Een van de dingen die opzien baart bij sommige fans is de zogenaamde 'lightwhip', een lightsaber met een 'zweepfunctie'. Het wapen werd in de zesde aflevering gebruikt door Jedi-meester Vernestra Rwoh.

Lichtzweep


De lightwhip werd tot nu toe alleen genoemd en getoond in strips en boeken, maar The Acolyte heeft het fanfavoriete wapen nu naar live-action gebracht.

Vernestra is een personage dat veelal opduikt in de boeken en strops over het High Republic-tijdperk, en is de bekendste gebruiker van de lightwhip.

Obscure referentie


Rebecca Henderson speelt de rol van Vernestra in The Acolyte, en in de meest recente aflevering gebruikt ze de lightwhip voor het eerst. Een ware traktatie dus voor de doorgewinterde Star Wars-fan!Maar hoe werkt die lightwhip nu precies? Volgens de kenners verschilt het wapen niet veel van de lightsaber, maar heb je een enorme controle over het wapen nodig om het goed te kunnen hanteren.

Gepimpte lightsaber


De lightwhip is in essentie een gemodificeerde lightsaber met flexibele 'containment shields', waardoor de energiestraal op een meer vloeiende wijze kan worden ingezet.

De eerste zes afleveringen van The Acolyte stream je op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit 'Bridgerton'-personage steelt de show – en het is niet Penelope Featherington
Series / Nieuws

Dit 'Bridgerton'-personage steelt de show – en het is niet Penelope Featherington

Dit bijpersonage is het beste karakter in Bridgerton vanwege haar trouw en goede daden.

Al vanaf dat Bridgerton in 2020 in première ging, is de serie enorm populair onder kijkers. Iedereen heeft ondertussen wel een favoriet personage. Zo zijn Benedict en Penelope enkele favorieten van fans. Toch is er één personage dat het beste is in de hele serie.

Iedereen houdt van de familie Bridgerton en hoewel zij fantastische personages zijn, zijn zij niet de allerbeste van de hele serie. Voor het beste personage moeten we voorbij alle pracht en praal kijken, want het beste personage is een huishoudster. Namelijk Mrs. Varley.

De familie Featherington


Mrs. Varley is de huishoudster van de familie Featherington en zij vertrouwen haar blind. Het wordt al in seizoen 1 duidelijk dat de familie niet zoveel geld heeft als de familie Bridgerton en dat ze eigenlijk in grote geldproblemen zitten.

Dit was geen fijne tijd voor de familie, maar ook niet voor hun bedienden. Iedereen zou Mrs. Varley hebben begrepen als ze op zoek was gegaan naar een familie die wel genoeg geld had.

Alle kleine details


Naast dat ze enorm trouw is aan de familie Featherington, is ze simpelweg een goed mens. In seizoen 2 hielp ze bijvoorbeeld om de documenten te vervalsen om zo het huis en de familie te beschermen. Ja, ze was bij hen in dienst, maar ze had dit niet hoeven doen.En in seizoen 3 veroverde ze de harten van alle kijkers toen ze Philippa's droom uit liet komen. Terwijl iedereen haar idee om insecten te gebruiken afkeurde, begreep Mrs. Varley dat Philipa vlinders bedoelde. Hiermee redde ze niet alleen het bal, maar realiseerde ze ook Phillipa's visie.

Netflix


Mrs. Varley heeft nog veel meer lieve momenten gehad in de serie. Deze zijn allemaal terug te kijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.