search
Nederlandse spermadonor uit de Netflix-hit 'The Man with 1000 Kids' vindt de serie "misleidend"
Series / Nieuws

Nederlandse spermadonor uit de Netflix-hit 'The Man with 1000 Kids' vindt de serie "misleidend"

Toont Netflix het beeld van een reddende engel of een wolf in schaapskleren?

Een aantal dagen geleden kwam Netflix met de docuserie The Man with 1000 Kids, die in korte tijd de eerste plaats in de Netflix top 10 heeft bereikt. Nu blijkt dat de serie niet geheel zonder controverse is.

The Man with 1000 Kids gaat over de Haagse spermadonor Jonathan Meijer, die honderden kinderen heeft verwekt bij verschillende families. Hij heeft onlangs laten weten absoluut niet gediend van de docuserie te zijn en noemde het misleidend.

Bewuste poging tot misleiden


Meijer heeft tot op heden geweigerd geïnterviewd te worden voor de docuserie maar sprak wel eerder met de BBC. Hij vindt dat ze de serie eigenlijk moeten omdopen tot een serie waarin gesteld wordt dat een zaaddonor talloze families heeft geholpen met het verwekken van 550 kinderen.

Hij vertelde: "Vanaf het begin is het al misleidend. Ik vind dat Netflix goed werk heeft geleverd door vijf families die blijkbaar ongelukkig zijn te selecteren uit de 225 families die ik heb geholpen, en zij [de andere families] zullen je zeker iets anders vertellen."

Donor kon jarenlang aan het werk


Het is een periode geweest van maar liefst 17 jaar waarin Meijer donor kon zijn. Veel ouders waren gecharmeerd van zijn knappe voorkomen en golvende blonde haren, maar velen wisten niet van de hoeveelheid kinderen die hij al verwekt had.Heb je The Man with 1000 Kids nog niet gezien? Stream dan snel alle afleveringen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Staat The Man with 1000 Kids op jouw watchlist?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen