Dvd-recensie: 'Z Nation' seizoen 1

Dvd-recensie: Z Nation seizoen 1

Prima maar weinig opvallende uitgave.

Jim Pedd, 9 december 2015 16:55

Bedenkers: Karl Schaefer, Craig Engler | Cast: Kellita Smith (warren), Keith Allan (Murphy), Russell Hodgkinson (doc), Nat Zang (10K), Anastasia Baranova (Addy) | Zender: Syfy | Jaren: 2014 – heden

Fans van zombies kunnen hun hart ophalen. Naast The Walking Dead maakt ook zender Syfy namelijk een serie die zich in een door zombies overvallen wereld afspeelt. Toch is deze iets goedkoper, want afleveringen hadden slechts een budget van 7 ton.

Centraal in de serie, waar zelfs schrijver George R.R. Martin een cameo in maakte, staan een groep helden die op een gevaarlijke missie moeten. Drie jaar eerder verspreidde zich een zombievirus door New York, waar slechts één persoon het overleefde. Die moet naar Californië gebracht worden naar het laatste nog functionerende laboratorium. Hij is namelijk mogelijk immuun voor het zombievirus.

Het uitgangspunt van de serie is dat series als The Walking Dead te serieus zijn. Daarom is de toon van deze show niet zo heel series. Daarin ligt ook meten een kritiekpunt, want de serie zou soms veel te campy zijn. Toch biedt het geheel genoeg geinige wendingen om interessant te zijn volgens critici. De serie wordt verder ook prima bekeken. Naar de première keken 1,58 miljoen mensen. Dat aantal daalde wel flink, naar 0,97 miljoen in de finale van het eerste seizoen.Blu-ray: Z Nation seizoen 1 | Duur: 13 x 42 min. | Release: november 2015 | Video: breedbeeld | Audio: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 4x Dvd | EAN: 8-713045-246631 | Met dank aan: eOne

De Dvd’s worden in een nette keepcase aangeleverd. De poster toont vier van de hoofdpersonen van de serie en op de achterkant zijn nog veel meer personages te zien. Er is ook een uitgebreide synopsis. Maak je de hoes open, tref je een minder fijne indeling aan. De schijven (met zwart-witte opdruk) zitten namelijk op één na allemaal op elkaar gestapeld in de hoes. Dat is jammer en niet zo mooi.

Beelden en audio
De beelden van de serie zien er prima uit. De kleuren zijn wat grijs, om de apocalypse goed weer te geven. Het gevolg is dat de kleuren niet levendig zijn, maar het past bij een serie met dit soort insteek. De boel ziet er prima uit dus, maar niet bijzonder mooi. De audio is beter, met scherp dialoog en mooie geluiden in actiescènes.

Toekomst
Z Nation is op dit moment bezig met zijn tweede seizoen. Dat is nog niet helemaal af, want de finale wordt op 18 december uitgezonden. Volgend jaar is er nog een derde seizoen en als de kijkcijfers zo blijven, zal er vermoedelijk ook een vierde volgen.

Lees meer over: bluray, dvd, blu ray, recensie, review, z nation, karl schaefer, craig engler, kellita smith, keith allan, russell hodgkinson, nat zang, anastasia baranova, syfy

Informatie over de serie: Z Nation

Populair nieuws