search

Ons nieuws van woensdag 9 december 2015

Dvd-recensie: 'Z Nation' seizoen 1
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'Z Nation' seizoen 1

Prima maar weinig opvallende uitgave.

Bedenkers: Karl Schaefer, Craig Engler | Cast: Kellita Smith (warren), Keith Allan (Murphy), Russell Hodgkinson (doc), Nat Zang (10K), Anastasia Baranova (Addy) | Zender: Syfy | Jaren: 2014 "“ heden

Fans van zombies kunnen hun hart ophalen. Naast The Walking Dead maakt ook zender Syfy namelijk een serie die zich in een door zombies overvallen wereld afspeelt. Toch is deze iets goedkoper, want afleveringen hadden slechts een budget van 7 ton.

Centraal in de serie, waar zelfs schrijver George R.R. Martin een cameo in maakte, staan een groep helden die op een gevaarlijke missie moeten. Drie jaar eerder verspreidde zich een zombievirus door New York, waar slechts één persoon het overleefde. Die moet naar Californië gebracht worden naar het laatste nog functionerende laboratorium. Hij is namelijk mogelijk immuun voor het zombievirus.

Het uitgangspunt van de serie is dat series als The Walking Dead te serieus zijn. Daarom is de toon van deze show niet zo heel series. Daarin ligt ook meten een kritiekpunt, want de serie zou soms veel te campy zijn. Toch biedt het geheel genoeg geinige wendingen om interessant te zijn volgens critici. De serie wordt verder ook prima bekeken. Naar de première keken 1,58 miljoen mensen. Dat aantal daalde wel flink, naar 0,97 miljoen in de finale van het eerste seizoen.



Blu-ray: Z Nation seizoen 1 | Duur: 13 x 42 min. | Release: november 2015 | Video: breedbeeld | Audio: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 4x Dvd | EAN: 8-713045-246631 | Met dank aan: eOne

De Dvd's worden in een nette keepcase aangeleverd. De poster toont vier van de hoofdpersonen van de serie en op de achterkant zijn nog veel meer personages te zien. Er is ook een uitgebreide synopsis. Maak je de hoes open, tref je een minder fijne indeling aan. De schijven (met zwart-witte opdruk) zitten namelijk op één na allemaal op elkaar gestapeld in de hoes. Dat is jammer en niet zo mooi.

Beelden en audio
De beelden van de serie zien er prima uit. De kleuren zijn wat grijs, om de apocalypse goed weer te geven. Het gevolg is dat de kleuren niet levendig zijn, maar het past bij een serie met dit soort insteek. De boel ziet er prima uit dus, maar niet bijzonder mooi. De audio is beter, met scherp dialoog en mooie geluiden in actiescènes.

Toekomst
Z Nation is op dit moment bezig met zijn tweede seizoen. Dat is nog niet helemaal af, want de finale wordt op 18 december uitgezonden. Volgend jaar is er nog een derde seizoen en als de kijkcijfers zo blijven, zal er vermoedelijk ook een vierde volgen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Grey's Anatomy' en 'Code Black' vormen de dinsdagavond op Net5
Series / Nieuws

'Grey's Anatomy' en 'Code Black' vormen de dinsdagavond op Net5

De nieuwste seizoenen van de series zullen in het nieuwe jaar op de zender worden uitgezonden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

In het nieuwe jaar wordt de dinsdagavond van Net5 gevuld met ziekehuisseries, namelijks afleveringen van een gloednieuw seizoen van Grey's Anatomy en de nieuwe Amerikaanse ziekenhuisserie Code Black.

De artsen uit Grey's Anatomy staan in seizoen twaalf voor een nieuwe start na (spoiler alert) de dood van Dr. Shepherd aka Dr. McDreamy. Gelukkig komt er een kersverse knappe arts het team versterken. De afleveringen gaan op 5 januari om 20.30 uur van start met een dubbele aflevering van start gaat.

In de weken erop zal er een enkele Grey's aflevering te zien zijn, aangevuld met Code Black om 21.30 uur. Deze spannende serie speelt zich af op de drukste Spoedeisende Hulp van Amerika waar 'code black', de code om aan te geven dat er te veel patiënten zijn voor de beschikbare middelen, maar liefst 300 keer per jaar voorkomt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Marco Polo: One Hundred Eyes' met kerst op Netflix
Series / Nieuws

'Marco Polo: One Hundred Eyes' met kerst op Netflix

Standalone productie over personage uit de serie is 26 december exclusief te zien op de betaalzender.

Marco Polo, met in de hoofdrol acteur Lorenzo Richelmy, is gebaseerd op de avonturen van de befaamde ontdekkingsreiziger in Kublai Khan's hof in het 13e eeuwse China. Het achterliggende verhaal van dit personage zal centraal staan in de standalone productie Marco Polo: One Hundred Eyes, die 26 december exclusief te zien zal zijn op Netflix. Dat werd afgelopen week aangekondigd op Comic Con Brazil.

John Fusco, maker van de Oscar genomineerde film Spirit: Stallion of the Cimarron, is creator, executive producer en showrunner van zowel de serie als de standalone productie. Hij doet dat samen met Dan Minahan, die eerder verantwoordelijk was voor Homeland en Game of Thrones.

Verder zijn Patrick Macmanus, Harvey Weinstein, Bob Weinstein en Elizabeth Sarnoff betrokken als executive producers. Marco Polo wordt voor Netflix geproduceerd door The Weinstein Company.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe featurette over visuele effecten in Marvels 'Jessica Jones'
Series / Video/clip/featurette

Nieuwe featurette over visuele effecten in Marvels 'Jessica Jones'

Zowel de subtiele als de grotere effecten worden belicht in de blik achter de schermen.



Netflix en VFX-bedrijf Shade hebben een nieuwe featurette van Marvel-serie Jessica Jones vrijgegeven. In deze blik achter de schermen wordt zowel aandacht besteed aan de grotere effecten, als aan de subtielere effecten.

Krysten Ritter speelt in de serie de rol van een superheld die haar eigen detectivebureau is gestart in New York City en andere superhelden helpt met hun onderzoeken. Naast Ritter zijn er in de serie ook rollen weggelegd voor David Tennant, Rachael Taylor als Patsy Walker, Mike Colter als Luke Cage, Carrie-Ann Moss als Harper, Eka Danville als Malcolm, Erin Moriarty als Hope en Will Traval als een New Yorkse agent. Melissa Rosenberg, producent van Dexter en schrijver van de Twilight-films, is de showrunner van Jessica Jones.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spike TV maakt scifi-serie 'Red Mars'
Series / Nieuws

Spike TV maakt scifi-serie 'Red Mars'

Gebaseerd op de boekenreeks van Kim Stanley Robinson.

Spike TV heeft het groene licht gegeven voor tien afleveringen van hun nieuwe project genaamd Red Mars, een scifi-/drama-serie. De serie is gebaseerd op Kim Stanley Robinsons boekenreeks, die bestaat uit een drietal boeken met de titels Red Mars, Green Mars en Blue Mars, en gaat over de twee decennia die nodig zijn om van Mars een beschaafde wereld te maken. Het verhaal wordt verteld vanuit het oogpunt van een groot aantal personages.

In de serie zien we ten eerste hoe de eerste mensen op Mars arriveren om van de mysterieuze planeet iets leefbaars te maken. Deze mensen kennen elkaar nauwelijks en moeten nu zien te overleven in de meest moeilijk denkbare omstandigheden.

J. Michael Straczynski (Sense8, Babylon 5) zal de scenario's voor zijn rekening nemen en de serie produceren samen met Vince Gerardis (Game of Thrones), David Ellison, Dana Goldberg en Marcy Ross. Robinson zal als consultant fungeren en de productie moet volgend jaar van start gaan. De eerste aflevering moet in januari 2017 worden uitgezonden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix verdubbelt eigen content in 2016
Series / Nieuws

Netflix verdubbelt eigen content in 2016

Er zijn veel films en series in ontwikkeling.

Netflix verdubbelt komend jaar zijn hoeveelheid eigen content, heeft Ted Sarandos aangekondigd. "We hebben dit jaar ongeveer 16 nieuwe scripted series, en komend jaar worden dat er 31," aldus Sarandos. "We hebben ook nog tien films in productie of post-productie. En we hebben 30 kinderseries."

Het streamingkanaal doet het bijzonder goed. Series als House of Cards en Orange is the New Black scoren goed bij het bredere publiek en trekken mensen naar de dienst. De programma's maken het ook mogelijk om een groter publiek te bereiken en breiden de hoeveelheid abonnees uit. Volgens Sarandos is bijvoorbeeld Narcos een succes zo groot als "wereldwijde televisie" kan zijn.

Netflix wil komend jaar wereldwijd beschikbaar zijn. Op dit moment is de dienst beschikbaar voor 87 landen, dus er is nog veel werk te verzetten. "Ik weet niet of het moeilijker is dan we verwacht hadden, maar het is niet gemakkelijk geweest," aldus Sarandos daarover. Vooral het feit dat studio's de rechten op hun films en series per regio verkopen en niet wereldwijd. Dat wil netflix juist wel.

Eind 2015 heeft Netflix zo'n 75 miljoen leden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.