Tv-serie op Dvd: Rookie Blue (Seizoen 5)

Het voorlaatste seizoen van deze reeds afgeronde politieserie.

Bram de Groot, 27-12-2015 22:31

Bedenkers: Morwyn Brebner, Tassie Cameron, Ellen Vanstone | Cast: Missy Peregrym (Andy McNally), Gregory Smith (Dov Epstein), Enuka Okuma (Traci Nash), Travis Milne (Chris Diaz), Charlotte Sullivan (Gail Peck), e.a. | Uitzending serie: 2010 - 2016 | Uitzending serie: Global, ABC, 13th Street
De Canadese politieserie Rookie Blue is eigenlijk niet zo'n heel bekende serie in Nederland, maar ondertussen zijn er zes seizoenen verschenen rond de jonge Divisie 15-agenten in Toronto. De serie bleek in de States wel een succes, aangezien er in Canada en Noord-Amerika zo'n 7,5 miljoen liefhebbers op de serie afstemden.

Het vijfde seizoen verscheen onlangs met een redelijke uitgave in de Nederlandse schappen. Opvallend aan dit seizoen is dat deze oorspronkelijk moest bestaan uit 22 afleveringen, in plaats van de gebruikelijke 13. Uiteindelijk is toch besloten om seizoen 5 op te knippen in twee keer 11 afleveringen, waardoor er een zesde seizoen ontstond.

Seizoen 5
Agenten Sam Swarek en Chloë Price zijn neergeschoten tijdens een dienst en liggen allebei met een kritieke toestand in het Memorial ziekenhuis. Maar het leven bij Divisie 15 moet verder. De agenten hebben gezworen om het volk te beschermen en dienen, ongeacht de consequenties. Maar als de geschrokken agenten moeite hebben met het dagelijkse leven, kunnen ze het niet helpen om zich af te vragen of alles weer goed zal komen.


Dvd: Rookie Blue - Seizoen 5 | Afleveringen: 11 x ca. 43 minuten | Release: december 2015 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Aantal discs 3 x Dvd | Extra's: "Life Is Not A Fairy Tale" Featurette | Webisodes | EAN: 8713045245610 | Met dank aan: Entertainment One

De drie schijven van deze Dvd-uitgave van het vijfde seizoen van Rookie Blue zitten verpakt in standaard Dvd-keepkase. In de hoes staat niets vermeld over de afzonderlijke afleveringen of de locatie op de schijven.

De beeldkwaliteit van Rookie Blue is verrassend genoeg erg netjes. De kleuren zijn redelijk warm en vol en de scherpte is voor een Dvd-uitgave zeker goed. Grain is slechts zeer beperkt aanwezig en dat zorgt voor een goede kijkervaring. Het geluid komt via een Dolby Digital 5.1 geluidstrack en die focust zich vooral op de prima te volgen dialoog.

Een paar extraatjes!
De uitgave bevat één inhoudelijke extra, namelijk de featurette "Life Is Not A Fairy Tale", waarin de betrokkenen hun visie geven op het vijfde seizoen. De featurette is ook via de hierboven geplaatste player te bekijken. Op de derde schijf staan naast de featurette ook de negen webisodes van seizoen 5, van in totaal een half uur. Deze zijn overigens ook online op te snorren. Het bonusmateriaal is helaas niet Nederlands ondertiteld.

Rookie Blue redelijk plots afgerond
In de States is ondertussen het zesde seizoen van Rookie Blue uitgezonden. Een zevende seizoen leek volgend jaar te gaan verschijnen, maar showrunner Tassie Cameron keerde de serie de rug toe. Ondanks een hoop gedoe en getwijfel betekende dit tevens een vroegtijdig einde voor de serie. Hieronder de trailer voor het zesde seizoen.


Lees meer over: dvd, review, rookie blue, seizoen 5, dvd, extras, entertainment one, abc, global, trailer, recensie, Morwyn Brebner, Tassie Cameron, Ellen Vanstone

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Na 'The Boys' en 'Gen V' krijgen we een 3e serie

Na 'The Boys' en 'Gen V' krijgen we een 3e serie

Populair nieuws

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix