HBO bazen nemen schuld falen 'True Detective' op zich

Tweede seizoen haalde bij lange na niet het niveau van het eerste.

Michelle Iwema, 16-01-2016 13:00

Na het grote succes van True Detective seizoen 1 werd er reikhalzend uitgekeken naar het tweede seizoen. Maar ondanks de grote namen van de nieuwe cast, wist het toch de magie van het eerste seizoen niet te evenaren. De maker van de serie Nic Pizzolatto is sinds het einde van het seizoen uit de spotlight gebleven en de vraag was of hij zou worden aangewezen als de reden dat de serie het succes niet wist te evenaren.
Maar nu heeft HBO- baas Mike Lombardo de verantwoordelijkheid genomen voor het falen van seizoen 2. Lombardo gaf in interviews aan, dat er jarenlang was gewerkt aan het eerste seizoen en dat het succes daarvan hem grootmoedig maakte over de opvolger. Het werd te snel gemaakt en de verwachtingen legden teveel druk op deze opvolger.

"Als wij iemand een deadline opleggen om de geplande uitzenddatum te halen, in plaats van het creatieve schrijfproces de vrije loop te laten tot het klaar is, falen wij," zei Lombardo. "Ik denk dat in dit geval het eerste seizoen van True Detective iets was waar Nic Pizzolatto heel lang mee bezig was en had uitgedacht over de loop van een lange periode. Hij is een begeesterde schrijver. [..] Ik denk dat ik teveel een uitvoerende netwerkbaas werd. We hadden veel succes gehad [en dacht] goh, ik zou dit graag volgend jaar herhalen. En weet je, ik zorgde er hierdoor voor dat hij faalde. Om in zo'n korte tijd iets te kunnen aandragen, was erg moeilijk."

Hoewel seizoen 3 momenteel onzeker is geworden, is Nic Pizzolatto wel aan de slag gegaan met meerdere andere HBO- projecten. De regisseur van het eerste seizoen, Cary Fukunaga, heeft in ieder geval aangegeven geen interesse te hebben om de regie van het derde seizoen op zich te nemen.

Bron: Variety

Lees meer over: True Detective, Mike Lombardo, HBO, HBO series, seizoen, nieuw seizoen, Cary Fukunaga, regie

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Na 'The Boys' en 'Gen V' krijgen we een 3e serie

Na 'The Boys' en 'Gen V' krijgen we een 3e serie

Populair nieuws

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix