'Prison Break'-revival en '24'-reboot aangekondigd!

'Prison Break'-revival en '24'-reboot!

Grootse plannen van de Amerikaanse zender FOX.

Bram de Groot, 15 januari 2016 om 20:43

De Amerikaanse zender FOX heeft aangekondigd dat twee geliefde series terugkeren op de zender, namelijk Prison Break en 24. De eerste wordt een revival-seizoen en 24 wordt een compleet nieuwe serie, een reboot dus.
De originele Prison Break (IMDb = 8,5) debuteerde in 2005 en de hoofdrollen waren voor Wentworth Miller en Dominic Purcell, die invulling gaven aan de broers Michael Scofield en Lincoln Burrows. In het eerste seizoen liet Scofield zich opsluiten in dezelfde gevangenis als zijn broer, om vervolgens te ontsnappen. Dit alles met behulp van allerlei tatoeages op Scofields lijf.

In het revival-seizoen keren beide acteurs terug. Hieronder een eerste promo voor het nieuwe seizoen van de serie die tot op heden bestond uit vier seizoenen:


Ook 24 keert dus terug. De serie wordt een reboot en zal daarom bestaan uit een compleet nieuwe cast en de titel wordt 24: Legacy. De regisseur is al aangetrokken: Stephen Hopkins, bekend van zijn werk aan series als House of Lies, Californication en de originele reeks 24-seizoenen.

De reboot volgt redelijk snel na het revival-seizoen 24: Live Another Day, waarin Kiefer Sutherland nog wel te zien was. In 24: Legacy wordt er gefocust op het hoofdpersonage Eric Carter en er wordt ook een vrouwelijke hoofdrolspeler geïntroduceerd. Er wordt niet uitgesloten dat er bekende gezichten te zien zijn en er wordt in Legacy wel verwezen naar personages en gebeurtenissen in de moederserie. Wie Carter gaat spelen, is nog niet bekend.

Verschijningsdata voor de nieuwe Prison Break en 24: Legacy zijn nog niet bekend. Meer details zouden snel gaan volgen.

Bron: Prison Break

Lees meer over: prison break, 24, 24 legacy, Stephen Hopkins, Dominic Purcell, Wentworth Miller, 24 Live Another Day

Informatie over de serie: Prison Break

Populair nieuws