search
Serie op Dvd: The Bletchley Circle (seizoen 2)
Series / Blu-ray Review

Serie op Dvd: The Bletchley Circle (seizoen 2)

Het tweede deel van de ITV-miniserie.

Bedenker: Guy Burt | Cast: Anna Maxwell Martin (Susan Gray), Rachael Stirling (Millie), Sophie Rundle (Lucy), Julie Graham (Jean), Mark Dexter (Timothy Gray), Ed Birch (Harry), e.a. | Uitzending serie: 2012 - 2014 | Zender: ITV

In 2012 verscheen de miniserie The Bletchley Circle op de Britse zender ITV. Een serie rond vier vrouwen die het heft in eigen handen nemen. Een opvallend detail is dat zij als codebrekers werkzaam waren voor het Britse leger, bij Bletchley Park. En dit is ook de plek waar Benedict Cumberbatchs Alan Turing werkt in de film The Imitation Game uit 2014.

Ondanks dat het bij een miniserie moest blijven, kreeg The Bletchley Circle (IMDb = 8,0) in 2014 een vervolg (RT = 71%). De kijkcijfers zagen er goed voor de dramaserie. Onlangs bracht Bridge Pictures het tweede seizoen uit op Dvd.

Synopsis
Een vroegere collega, Alice, van de vier vriendinnen zit in de gevangenis in afwachting van haar proces. Zij moet terechtstaan wegens moord. Maar Jean is ervan overtuigd dat Alice ten onrechte vast zit en probeert de rest van The Bletchley Circle weer op te trommelen, zodat ze samen op zoek kunnen gaan naar bewijzen van Alice's onschuld. Susan staat echter niet te trappelen, zeker na haar angstaanjagende ervaringen in het recente verleden. Lucie heeft intussen een rustig kantoorbaantje bij Scotland Yard en Millie werkt als vertaalster Duits. Toch gaat het groepje schoorvoetend weer aan het werk. En al gauw wordt duidelijk dat er bij de moord waarvan Alice wordt beschuldigd nog een andere vrouw in het spel is geweest.Dvd: The Bletchley Circle - Seizoen 2 | Aantal discs 1 x Dvd | Afleveringen: 4 x ca. 45 minuten | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Extra's: geen | EAN: 8711983964204 | Release: januari 2015 | Met dank aan: Bridge Pictures

De schijf van deze Dvd-uitgave van het tweede seizoen van The Bletchley Circle zit vastgeklikt in een standaard Dvd-keepcase, met daaromheen een vergelijkbare sleeve. Op de achterkant van de hoes staan synopsissen van de twee afleveringen, welke zijn opgesplitst in twee delen.

De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave van Bridge Pictures is zeer redelijk te noemen. Het beeldvullende beeld (1.78) is verrassend scherp en de kleuren zijn vol en pakkend. De donkere scènes pakken echter niet altijd even sterk uit, aangezien details worden opgeslokt in het zwart. Dit is echter een kleinigheidje, aangezien de schijf al met al een prima beeld laat zien. Het geluid, dat wordt aangestuurd door een Dolby Digital 5.1-track focust zich veelal op de dialoog.

Geen bonusmateriaal
De vier afleveringen, met de titels "Blood on Their Hands, Part 1" en "Part 2" en "Uncustomed Goods, Part 1" en "Part 2" duren gezamenlijk circa 180 minuten en waarschijnlijk was er weinig ruimte over voor bonusmateriaal. Extra's rond bijvoorbeeld de totstandkoming van de ITV-serie zijn dus niet terug te vinden.

"Miniserie" krijgt geen derde seizoen
Zoals reeds vermeld moest het oorspronkelijk blijven bij een miniserie, maar ITV besloot om The Bletchley Circle een tweede seizoen te geven. Daar bleef het ook bij, aangezien er geen groen licht is gegeven aan derde seizoen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen