Jonge acteurs gecast als Bruce Wayne en Selina Kyle in 'Gotham'

Bruce Wayne en Selina Kyle 'Gotham'

David Mazouz en Camren Bicondova zijn de gelukkige uitverkorenen.

Zilko Tarici, 5 maart 2014 13:08

Warner Bros. Television en Fox hebben twee nieuwe toevoegingen aan de cast van hun nieuwe serie Gotham aangekondigd. De 13-jarige David Mazouz (Touch) zal de rol spelen van de jonge Bruce Wayne en Camren Bicondova speelt de tienerversie van Selina Kyle (alias Catwoman).
In de serie is Bruce nog verre van de playboy/vleermuisman die hij later zal blijken. Hij wordt omschreven als ''een puber die veroordeeld is tot een geïsoleerd leven na de tragische moord van zijn ouders.'' Selina wordt omschreven als ''een tienerwees die zich verdacht en onvoorspelbaar gedraagt. Ze is een vaardige tasjesdief, die haar klauwen laat zien wanneer ze in een hoek wordt gedreven.''

Ben McKenzie werd onlangs nog gecast als hoofdpersonage James Gordon. Robin Lord Taylor (Accepted, The Walking Dead) zal de rol van Oswald Cobblepot (alias The Penguin) op zich nemen. Het personage wordt omschreven als iemand met de hersenen van een grootmeester in het schaken en het morele besef van een jakhals. Oswald Cobblepot is een psychopaat die werkt voor gangster Fish Mooney en zijn sadistische lust naar macht verbergt achter een beleefd uiterlijk.

Sean Pertwee (Alan Partridge, Event Horizon zal daarnaast Bruce Wayne's butler Alfred Pennyworth spelen. Pertwee's Alfred lijkt overeenkomsten te tonen met Geoff Johns Alfred uit de strip Batman: Earth One. Hij wordt namelijk als volgt omschreven: Alfred Pennyworth is een keiharde ex-marinier uit Oost-Londen die de familie Wayne altijd trouw heeft gediend. Na de tragische dood van pa en ma Wayne is hij nu de trouwe beschermheer van Bruce Wayne.

Zabryna Guevara (Burn Notice) is gecast als Gordons baas kapitein Essen op het GCPD, en Erin Richards (Being Human) als Gordons verloofde, Barbara Kean.

Gotham richt zich op een jonge James Gordon in zijn jaren voordat Gotham City werd beschermd door Bruce Wayne als Batman. Het lijkt er wel op dat een jonge Bruce in de serie zal verschijnen, en potentieel ook een aantal van zijn toekomstige vijanden.

Het is nog niet bekend vanaf wanneer Gotham uitgezonden zal worden.

Bron: Fox

Lees meer over: gotham, the mentalist, bruno heller, sean pertwee, robin lord taylor

Informatie over de serie: Gotham

Populair nieuws